Ολοκληρώθηκε η έκθεση Creta Electronix 2022 στο Ηράκλειο Κρήτης

Blog


Ολοκληρώθηκε η έκθεση Creta Electronix 2022 στο Ηράκλειο Κρήτης

2022-11-15 07:49:03
Τεχνολογία

Η IDComs – IKUSI Hellas συμμετείχε στην έκθεση Creta Electronix 2022, σε διπλανό, συμπληρωματικό και σχεδόν κοινό περίπτερο με την ΦΙΩΤΑΚΗΣ SAT, τον τοπικό μας αντιπρόσωπο στην Κρήτη με έδρα τα Χανιά, παρουσιάζοντας τα κλασσικά προϊόντα που χρειάζονται σε κάθε εγκατάσταση τηλεόρασης, αλλά και όλες τις σύγχρονες τεχνολογικές προτάσεις που αφορούν τις τεχνολογίες που είναι πλέον απαραίτητες σε κάθε ξενοδοχειακή μονάδα, με στόχο τη βελτίωση της ικανοποίησης των φιλοξενούμενων μέσω της τεχνολογίας, αλλά και τη δημιουργία πρόσθετων εσόδων για την επιχείρηση.

Από την πλευρά μας εντυπωσιαστήκαμε από την πολύ υψηλή προσέλευση συναδέλφων ηλεκτρονικών, αλλά και αρκετών τεχνολογικών στελεχών από τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, που είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις νέες προτάσεις της αγοράς.
Είναι μία ακόμα επιτυχία της Libra Press και του Αργύρη Νομικού, που πάντως μας έχει συνηθίσει σε άκρως επιτυχημένες διοργανώσεις.

Ήταν η πρώτη έκθεση που λάβαμε μέρος μετά την υγειονομική περιπέτεια εξ αιτίας της πανδημίας και φυσικά η πρώτη έκθεση μετά την ισότιμη συγχώνευση των εταιρειών IKUSI Multimedia & TRIAX σε ένα ενιαίο brand με ενιαίο τμήμα έρευνας & εξέλιξης, οπότε είχαμε την ευκαιρία να δείξουμε στον τεχνικό κόσμο, όχι μόνο τον κλασσικό εξοπλισμό και τις λύσεις που είναι απαραίτητες σε κάθε υλοποίηση (ενισχυτές, κεραίες, πολυδιακόπτες κλπ), αλλά και τις νέες προτάσεις της ενιαίας πλέον εταιρείας, με τις διαφορετικές εξελιγμένες λύσεις σε ειδικούς τομείς, όπως:

 • Την τεχνολογία TRIAX Cast για την εύκολη και συμβατή με το GDPR πρόσβαση των φιλοξενούμενων στις δικές τους συνδρομητικές υπηρεσίες (NetFlixCosmote TV κλπ).
 • Την τεχνολογία TRIAX EoC (Ethernet over Coaxial), για την κάλυψη κάθε ξενοδοχείου που δεν διαθέτει δικτυακή υποδομή, με WiFi, IPTV κλπ, από δίκτυο 1 Gb Ethernet μέσα από τα παλιά ομοαξονικά καλώδια.
 • Την εξαιρετική ποικιλία προτάσεων για τα επαγγελματικά HeadEnds, από το ikusiflow το κορυφαίο IPTV HeadEnd της αγοράς, έως το εξαιρετικό HTI και το εντελώς νέο compact TDcH, που αποτελεί και την πλέον προσιτή πρόταση της αγοράς.

Φυσικά παρουσιάστηκαν και τα νέα προϊόντα της PROMAX, από το οικονομικό RANGER mini που καλύπτει επίγεια/δορυφορικά, οπτικά και καλωδιακά (Docsis κλπ), το κορυφαίο για τις ανάγκες των απαιτητικών τεχνικών της αγοράς RANGERNeo 2, μέχρι το νέο βασιλιά των πεδιομέτρων με την touch οθόνη 10” και τα χαρακτηριστικό όνομα ATLaS, το οποίο θα κυκλοφορήσει το επόμενο δίμηνο.

Η IDComs είναι ο εξειδικευμένος επίσημος συνεργάτης της LG για την ολοκληρωμένη τεχνολογική υλοποίηση & το στοχευμένο για κάθε ξενοδοχείο ξεχωριστά customization της Pro:Centric Direct Infotainment πλατφόρμας της εταιρείας, ώστε να αναδειχτούν πλήρως οι αρετές των νέων Hotel Smart TV μοντέλων.
Παρουσιάσαμε σε ζωντανή λειτουργία το Pro:Centric, τη διάσημη Infotainment πλατφόρμα της LG, η οποία αποτελεί την Νο 1 επιλογή middleware για τα ξενοδοχεία.
Η επίδειξη έγινε στα νέα μοντέλα “έξυπνων” ξενοδοχειακών τηλεοράσεων της LG, ενώ από την ίδια σειρά παρουσιάστηκε η κορυφαίας ποιότητας οθόνη OLED σε ξενοδοχειακή έκδοση & ειδικές λύσεις ψηφιακής σήμανσης.

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στις 12 και 13/11/22  στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο στο Ηράκλειο Κρήτης, με βασικό χαρακτηριστικό της την σημαντική προσέλευση συναδέλφων που ήξεραν τι ακριβώς ήθελαν να αποκομίσουν από την έκθεση και απευθύνθηκαν στις εταιρείες που μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Με τους επισκέπτες μας που είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το Hospitality market, συζητήσαμε εκτενέστερα για τις λύσεις που με βάση τις ανάγκες των πελατών τους μπορούν να εφαρμόσουν στο κάθε ξενοδοχείο ξεχωριστά, τους ενημερώσαμε για την εξαιρετική τεχνολογία IPTV και όλες τις σύγχρονες δυνατότητες (Cast, EoC κλπ) που εφαρμόζονται με επιτυχία στον ξενοδοχειακό χώρο και εστιάσαμε με όσες λεπτομέρειες χρειαζόταν, για τις δικές τους συγκεκριμένες ανάγκες & τις διαθέσιμες τεχνολογικές επιλογές που μπορούν να τις υλοποιήσουν στην κάθε περίπτωση.

 

 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 

 

περισσότερα...

Η συμμετοχή της IDComs στην Creta Electronix 2022

2022-11-14 22:29:18
Τεχνολογία

Μετά τις πολύ επιτυχημένες συμμετοχές της IDComs – IKUSI Hellas σε όλες τις εκθέσεις Electronix που έγιναν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τα προηγούμενα χρόνια, συμμετέχουμε και φέτος στην Creta Electronix 2022.
Θα λέγαμε ότι στην πράξη η αγορά είναι αυτή που ζήτησε από τη διοργανώτρια εταιρεία τη φετινή διεξαγωγή της έκθεσης στην Κρήτη, αφού πρόκειται για μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αγορά για τον κλάδο μας, η οποία είναι εξαιρετικά αδικημένη από πλευράς τοπικών κλαδικών εκθέσεων και πραγματικά διψά για μια τέτοια εκδήλωση.

Από την πλευρά μας, εκτός από το ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη περιοχή της πατρίδας μας, η φετινή έκθεση έχει ένα σημαντικό πρόσθετο ενδιαφέρον.
Θα είναι η πρώτη έκθεση που συμμετέχουμε μετά την 50/50 συγχώνευση των εταιρειών IKUSI Multimedia & TRIAX και η πρώτη έκθεση όπου εκτός από τις κλασσικές λύσεις των δύο προηγούμενων εταιρειών, θα παρουσιαστούν τα νέα προϊόντα που σχεδίασε το ενιαίο R&D και κατασκευάζει η ενιαία εταιρεία με τη νέα μορφή της.

Θα δοθεί ιδιαίτερο βάρος στις νέες τεχνολογίες TriaxCast & Triax EoC (Ethernet over Coax), στη νέα μορφή των Wideband LNB και την οπτική διανομή, αλλά και τα νέα προσιτού κόστους HeadEnds της σειράς TDcH, η εξαιρετική ευελιξία των οποίων στηρίζεται και στην SCR/Unicable τεχνολογία που προσφέρει λήψη από 16 διαφορετικά transponders που βρίσκονται σε 4 διαφορετικούς δορυφόρους, με 4 μόνο ομοαξονικά καλώδια!!!

Δεν θα λείψουν φυσικά και τα νέα προϊόντα από τις κλασσικές λύσεις, όπως η νέα σειρά πολυδιακοπτών, οι νέοι ενισχυτές NBS-700 & NBS-800 με μεγαλύτερη στάθμη εξόδου.

Την τιμητική τους θα έχουν και τα νέα όργανα της PROMAX, με το νέο mini RANGER, το κορυφαίο ATLaS NG με την 10” οθόνη του, το RANGER Neo 2, αλλά και απλούστερα όργανα, πολύμετρα κλπ.

Από μια έκθεση ηλεκτρονικών στην Κρήτη, που έχει και την μεγαλύτερη ξενοδοχειακή αγορά στη χώρα, δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι σύγχρονες προτάσεις για την τεχνολογία IPTV.
Σαν επίσημοι integrators της LG για την Infotainment πλατφόρμα Pro:Centric, θα παρουσιάσουμε το σύστημα της σε πλήρη λειτουργία, εξηγώντας φυσικά στους ενδιαφερόμενους, τις δυνατότητες, αλλά και τους λόγους για τους οποίους η συγκεκριμένη πλατφόρμα βρίσκεται στην 1η θέση των υλοποιήσεων στην Ελλάδα αλλά και παγκόσμια.

Το περίπτερό μας βρίσκεται δίπλα στο ανάλογο περίπτερο του τοπικού συνεργάτη μας Φιωτάκη.
Θα υπάρχει πλούσια υποδομή λήψης δορυφορικών και γρήγορη πρόσβαση στο Internet με τις νέες κεραίες κινητής 4G/5G, ενώ όλα τα συστήματα που αναφέρονται παραπάνω, συν τα HeadEnds ikusiflow και HTI, θα βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία, ώστε να μπορούμε να συζητήσουμε οποιαδήποτε απορία μπορεί να έχουν οι επισκέπτες.
Όχι μόνο στα συστήματα λήψης, αλλά και στις ειδικές ανάγκες διανομής των τηλεοπτικών σημάτων μέσα από UTP & δίκτυο Ethernet, με τις ειδικές IGMP ρυθμίσεις που απαιτούνται στα switches για την τεχνολογία IPTV, αλλά και τις εναλλακτικές επιλογές του συμπληρωματικού εξοπλισμού.

Τις μέρες της έκθεσης στο περίπτερο μας θα βρίσκονται οι Θανάσης Κυριακόπουλος, Βασίλης Γεωργακόπουλος, Στάνισλαβ Ερμιζίδης και Κυριακή Κυριακοπούλου.
Θα χαρούμε να σας δούμε στην έκθεση.

Η έκθεση θα διεξαχθεί στις 12 και 13 Νοεμβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης, στις Κάτω Γούρνες Ηρακλείου.
Θα διαρκέσει όλο το Σαββατοκύριακο και οι ώρες λειτουργίας της είναι από τις 10:00 έως τις 20:00 (την Κυριακή έως τις 19:00).
Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη και το μόνο που απαιτείται είναι η προ-εγγραφή, την οποία μπορείτε να κάνετε εύκολα και γρήγορα κατευθείαν από την επίσημη ιστοσελίδα www.creta-electronix.gr, στην επιλογή Ε-TICKET.
Εναλλακτικά, μπορείτε να συμπληρώσετε την πρόσκληση και να την έχετε μαζί σας κατά την είσοδό σας.

περισσότερα...

webinar της IDComs μέσω της πλατφόρμας της Hotelier Academy

2022-02-08 13:31:36
Τεχνολογία

Την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022 στις 16.00 θα πραγματοποιηθεί το webinar της IDComs μέσω της πλατφόρμας της Hotelier Academy.

Εισηγητής θα είναι ο Θανάσης Κυριακόπουλος και το θέμα της ημερίδας θα είναι:

Smart TVs & δυναμική αύξηση των πωλήσεων: Πώς να αξιοποιήσετε τις οθόνες του ξενοδοχείου για να πετύχετε ενίσχυση της εμπειρίας του φιλοξενούμενου

Στην ημερίδα θα δούμε τους τρόπους με τους οποίους η οθόνη της τηλεόρασης, η οποία μέχρι πρόσφατα είχε μόνο μία χρήση - πρόβαλλε μόνο τηλεοπτικά κανάλια, έχει εξελιχθεί σε μία διαδραστική δικτυακή συσκευή, η οποία κάνει πλέον όχι ένα, αλλά εκατοντάδες διαφορετικά πράγματα, έχει γίνει δηλαδή ένα σοβαρό εργαλείο της ξενοδοχειακής επιχείρησης για την αμφίδρομη επικοινωνία με τους φιλοξενούμενους, της προβολή των υπηρεσιών της και την δυναμική αύξηση των πωλήσεων μέσα στο ξενοδοχείο.
Η τεχνολογία IPTV είναι αυτή που μας εξασφαλίζει αυτές τις δυνατότητες.

Δεν θα είναι υπερβολή αν θα πούμε ότι οι σύγχρονες ξενοδοχειακές Smart TV, ΔΕΝ είναι πλέον τηλεοράσεις με την κλασσική έννοια του όρου, αλλά ισχυροί δικτυωμένοι υπολογιστές – tablets με τεράστια οθόνη, οι οποίες έχουν τη δυνατότητα να προβάλλουν με εμφατικό τρόπο, όσα το ξενοδοχείο θέλει να πει στους πελάτες του.

Στην ημερίδα θα δούμε τη βασική τεχνολογική διαφορά από την κλασσική τηλεόραση και τις επιλογές που είναι διαθέσιμες σήμερα, ώστε η επιχείρηση να εκμεταλλευτεί στο μέγιστο τη δύναμη των μέσων και της εικόνας, για να περάσει στους φιλοξενούμενους τα μηνύματα που θέλει.

Θα δούμε παράλληλα, πως τα οπτικά μηνύματα που προωθεί η επιχείρηση μέσω της τηλεόρασης, μπορούν να περάσουν ταυτόχρονα και στις κινητές συσκευές των πελατών, δημιουργώντας μια απόλυτα ολοκληρωμένη εμπειρία.

Φυσικά η τεχνολογία IPTV είναι ένα μέρος των υπηρεσιών που χρειάζεται ένα ξενοδοχείο και στηρίζονται στα ασθενή ρεύματα (δίκτυο Ethernet, WiFi, ποικιλία καναλιών, IP τηλεφωνία, αυτοματισμοί, πυρανίχνευση κλπ), υπηρεσίες οι οποίες ουσιαστικά ενοποιούνται και εξυπηρετούνται με ενιαία δικτυακή υποδομή.

Όλα αυτά μπορούν πλέον να υλοποιηθούν εύκολα, αφού οι σημερινές τεχνολογίες δικτύων, οι οπτικές ίνες, η τεχνική Ethernet Over Coaxial κλπ, μας παρέχουν τη δυνατότητα εφαρμογής σε οποιαδήποτε υποδομή διαθέτει το ξενοδοχείο - ακόμα και αν υπάρχουν μόνο τα παλαιού τύπου ομοαξονικά καλώδια της τηλεόρασης.

Η συγκεκριμένη ημερίδα θα επικεντρωθεί στις εκπληκτικές εφαρμογές της τεχνολογίας IPTV στα ξενοδοχεία και των σύγχρονων ξενοδοχειακών Smart TV, για να επιτύχουμε δυναμική αύξηση των πωλήσεων στις υπηρεσίες που παρέχει η επιχείρηση, θα γίνει όμως αναφορά και στην παράλληλη αξιοποίηση των κινητών και των άλλων φορητών συσκευών των πελατών.
Σύντομη αναφορά θα γίνει στις εξαιρετικές λύσεις που παρέχει η LG με την infotainment πλατφόρμα Pro:Centric Direct, στη δυνατότητα να παρέχουμε επίσημα & νόμιμα την υπηρεσία NetFlix στα ελληνικά ξενοδοχεία, στην νέα υπηρεσία της Cosmote TV για τα ξενοδοχεία με τα ειδικά ξενοδοχειακά πακέτα καναλιών της Premium υπηρεσίας της με κορυφαία ποιότητα μέσα από επαγγελματικό εξοπλισμό.

Σύντομη αναφορά θα γίνει και στις υπόλοιπες ενοποιημένες υπηρεσίες των ασθενών ρευμάτων που υλοποιούνται μέσα από τα σύγχρονα δίκτυα και των πλεονεκτημάτων που μπορεί να απολαμβάνει η ξενοδοχειακή επιχείρηση από μια τέτοια ολοκλήρωση, αλλά και της ουσιαστικής υποστήριξης που παρέχει η IDComs.

Σημαντικό κομμάτι αυτής της υποστήριξης, αποτελεί το Hospitality Team, η ομάδα εταιρειών που έχει εκπαιδευτεί και πιστοποιηθεί στον εξοπλισμό που παρέχουμε, η οποία καλύπτει γεωγραφικά όλη την επικράτεια με έμφαση στα νησιά και τις τουριστικές περιοχές, ενώ σαν αντικείμενο εξειδίκευσης, καλύπτει σε βάθος & πλάτος όλες τις τεχνολογίες που περιλαμβάνονται σε αυτές τις υπηρεσίες.

Με άλλα λόγια, η υλοποίηση και η υποστήριξη των έργων, γίνεται πάντα με τη δική μας ευθύνη, αλλά και με συμμετοχή των πιστοποιημένων τοπικών συνεργατών μας σε κάθε περιοχή, εξασφαλίζοντας κορυφαία τεχνογνωσία και άμεση επέμβαση σε οποιαδήποτε περιοχή της Ελλάδας.

Την παρουσίαση των παραπάνω θα ακολουθήσουν ερωτήσεις και απαντήσεις από τον εισηγητή.

Η ημερίδα θα κλείσει με τη σύντομη αναφορά σε ένα case study – μια υλοποίηση σε γνωστό ξενοδοχείο, που περιλαμβάνει παροχή πολλών και ιδιαίτερων IPTV ξένων καναλιών, στους επισκέπτες ενός ξενοδοχείου, μαζί με τις υπηρεσίες που παρέχει στους φιλοξενούμενους η Pro:Centric Direct infotainment πλατφόρμα της LG, μέσα από επαγγελματικό εξοπλισμό που εξασφαλίζει άριστη ποιότητα και υψηλή διαθεσιμότητα του συνόλου των υπηρεσιών.

Το link της ιστοσελίδας Hotelier Academy του διοργανωτή, με περισσότερες λεπτομέρειες και με τη δυνατότητα να δηλώσετε συμμετοχή, είναι:

Smart TVs & Upselling: Πώς να αξιοποιήσετε τις οθόνες του ξενοδοχείου για να πετύχετε ενίσχυση της εμπειρίας των φιλοξενούμενων

 

Ο εισηγητής της παρουσίασης Θανάσης Κυριακόπουλος, έχει μεγάλη εμπειρία στην τεχνολογία IPTV και στους τρόπους που αυτή μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις να αυξήσουν ουσιαστικά τα έσοδα τους, εκλαϊκεύοντας την τεχνολογική γνώση στις πολύ πρακτικές υλοποιήσεις που ενδιαφέρουν την συγκεκριμένη αγορά.

Τα τελευταία 30 χρόνια, έχει κάνει περισσότερες από 150 παρουσιάσεις σε σεμινάρια, τεχνολογικές ημερίδες, συνέδρια, ενημερωτικές ημερίδες ή/και webinars, τα οποία έχουν πάρει πολύ καλές κριτικές από τους συμμετέχοντες, κυρίως για τη μεταδοτικότητα του εισηγητή και την ικανότητα του να προσαρμόσει το περιεχόμενο της παρουσίασης σε αυτό που πραγματικά χρειάζεται κάθε διαφορετικό κοινό συμμετεχόντων.

Ένα σύντομο βιογραφικό του εισηγητή, μπορείτε να δείτε σε αυτή τη σύνδεση.

περισσότερα...

Σειρά τεχνολογικών άρθρων με τον τίτλο «η PROMAX εξηγεί»

2022-02-08 13:28:07
Τεχνολογία

Η PROMAX έχει δημιουργήσει μια σειρά τεχνολογικών άρθρων με τον τίτλο "η PROMAX εξηγεί", με τα πιο ενδιαφέροντα από αυτά να έχουν μεταφραστεί στα Ελληνικά.

Είναι μια σειρά πολύτιμων άρθρων/μαθημάτων για τον για τον κάθε ηλεκτρονικό μηχανικό που διαθέτει ένα όργανο της PROMAX, αφού δίνει αναλυτικές οδηγίες και επεξηγήσεις για τις πιο προχωρημένες λειτουργίες των οργάνων της, με σκοπό της πλήρη εξοικείωση με τις κλασσικές λειτουργίες μετρήσεων, αλλά και με αυτές που δεν χρησιμοποιούμε καθημερινά.

Είναι όμως μια σειρά άρθρων – θησαυρός, για τον κάθε τεχνικό του χώρου που ασχολείται επαγγελματικά με δορυφορικά, επίγεια, WiFi κλπ, αφού σε αυτά τα άρθρα θα βρει πλήρεις τεχνολογικές απαντήσεις και τεκμηρίωση, σε πραγματικά πάρα πολλά σημεία, που μέχρι τώρα δεν ήταν εντελώς καθαρά.

Η σειρά άρθρων είναι δημοσιευμένη στο Blog της Ελληνικής ιστοσελίδας της PROMAX και εμπλουτίζεται συνεχώς. Θα την βρείτε στο link: https://www.promax.gr/blog.

Οι τίτλοι σε μερικά από τα άρθρα:

Η PROMAX εξηγεί: Οι πιο περίεργες πηγές τηλεοπτικών παρεμβολών.

Η PROMAX εξηγεί: Τι είναι η μέτρηση Link Margin.

Η PROMAX εξηγεί: Πώς να ελέγξετε την ομοαξονική καλωδίωση σε εγκαταστάσεις.

Η PROMAX εξηγεί: Πώς να χρησιμοποιήσετε προσομοίωση IF για έλεγχο εγκατάστασης RF.

Η PROMAX εξηγεί: Τα μυστικά των σημάτων FM στα πεδιόμετρα PROMAX.

Η PROMAX εξηγεί: Τι είναι οι πίνακες Transport Stream σε ένα ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα.

Η PROMAX εξηγεί: Πώς μπορούμε να μετρήσουμε τις παρεμβολές 5G.

Η PROMAX εξηγεί: Φτηνά πεδιόμετρα – 6 ατέλειες που κανείς δεν σας λέει.

Η PROMAX εξηγεί: Spectrum Monitoring – Μια νέα τεχνολογία για παρακολούθηση σημάτων.

Η PROMAX εξηγεί: Τι είναι το σήμα T2MI και πώς αναλύεται.

Η PROMAX εξηγεί: Λύσεις για ευρυεκπομπή - κάλυψη σήματος και FSM.

Η PROMAX εξηγεί: Η μέτρηση ισχύος ενός ψηφιακού διαύλου διαφέρει από την κατακόρυφη κλίμακα στον αναλυτή φάσματος. Γιατί?

Η PROMAX εξηγεί: Πώς να χρησιμοποιήσετε τον αναλυτή φάσματος στα πεδιόμετρα HD RANGER και RANGER Neo.

περισσότερα...

Η PROMAX «αποτύπωμα φάσματος» και πώς να το εκμεταλλευτείτε

2022-09-09 12:46:11
Τεχνολογία

Σε αυτό το άρθρο, η Promax εξηγεί ένα τρικ για τον αναλυτή φάσματος στα πεδιόμετρα HD RANGER και RANGER Neo. Πρόκειται για την καταγραφή ενός ίχνους ή «αποτυπώματος» του φάσματος, την αποθήκευσή του στη μνήμη και τη χρήση του ως πρότυπο για αργότερα, προκειμένου να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη λειτουργία Spectrum Analyzer!

Πώς να ελέγξετε γρήγορα την εξασθένηση σε μια εγκατάσταση SMATV εν λειτουργία

Το αποτύπωμα φάσματος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την οπτική επαλήθευση των επιπέδων εξασθένησης μιας εγκατάστασης SMATV εν λειτουργία.

Αυτό μπορεί να γίνει σε εκείνες τις περιπτώσεις στις οποίες, λόγω έλλειψης χρόνου ή πόρων (ή επειδή ο εξοπλισμός headend δεν μπορεί να αποσυνδεθεί), είναι αδύνατο να χρησιμοποιηθούν καταλληλότερες μέθοδοι, όπως βαθμονομημένες γεννήτριες πιλότων.

Διατηρούμε στην οθόνη ένα δείγμα του φάσματος που παρέχεται από το headend. Τα επίπεδα σήματος εξασθενούν προοδευτικά καθώς οι πρίζες απομακρύνονται.

Ακολουθήστε αυτή τη διαδικασία:

 1. Συνδέστε το πεδιόμετρο στην υποδοχή χρήστη που βρίσκεται πιο κοντά στην έξοδο του ενισχυτή-headend.
 2. Καταγράψτε το φάσμα σε πλήρες εύρος (full span).
 3. Ανακτήστε και διατηρήστε στην οθόνη αυτό το αποτύπωμα φάσματος.
 4. Ελέγξτε τις υπόλοιπες πρίζες, συγκρίνοντας κάθε φάσμα με το αποτύπωμα που αποθηκεύτηκε στο βήμα 2.

Με αυτόν τον τρόπο, είναι δυνατό να εκτιμηθεί εάν η εξασθένηση που προκαλείται στο σήμα είναι ανεκτή, καθώς οι πρίζες απομακρύνονται από το headend. Η ποιότητα της καλωδίωσης, τα splitters και άλλα στοιχεία της εγκατάστασης επηρεάζουν τα επίπεδα εξασθένησης.

Πώς να αποθηκεύσετε ένα αποτύπωμα φάσματος;

Καταρχήν, θα πρέπει να ελέγξετε εάν το πεδιόμετρο είναι σωστά διαμορφωμένο (HD RANGER ή RANGER Neo):

 • Ανοίξτε το μενού PREFERENCES (Πατήστε παρατεταμένα το πλήκτρο φακέλου).
 • Μεταβείτε στην επιλογή TOOLS.
 • Για την επιλογή Export button ορίστε την τιμή σε Screen + Data (ή μόνο Screen εάν θέλετε να καταγράψετε μόνο τη γραμμή ίχνους και να παραλείψετε την πλήρη οθόνη).

Τώρα, μεταβείτε στη λειτουργία spectrum analyzer και όταν έχετε το φάσμα που θέλετε στην οθόνη, πατήστε και κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Screenshot . Γράψε ένα όνομα και είναι έτοιμο.


Ορίστε την τιμή σε Screen + Data (ή μόνο Screen εάν θέλετε να καταγράψετε μόνο τη γραμμή ίχνους και να παραλείψετε την πλήρη οθόνη).

Πώς ανακτάται το αποτύπωμα του φάσματος;

Το ίχνος αποθηκεύεται μαζί με τα αρχεία της τρέχουσας εγκατάστασης, επομένως πρέπει να χρησιμοποιήσετε τον installation manager του πεδιόμετρου για να το ανακτήσετε:

 • Ανοίξτε την Installation List  (πατήστε σύντομα το πλήκτρο φακέλου).
 • Μεταβείτε στην τρέχουσα εγκατάσταση, η οποία θα πρέπει να επισημανθεί και πατήστε F2 (Manage).
 • Πατήστε F1 και φιλτράρετε τη λίστα κατά Capture Data .
 • Επισημάνετε και επιλέξτε (μετακινώντας και πατώντας το joystick ή την οθόνη αφής) το αρχείο που αποθηκεύσατε προηγουμένως και πατήστε F4 (Open file).
 • Το πεδιόμετρο επιστρέφει στη λειτουργία αναλυτή φάσματος και επικαλύπτει το ίχνος που μόλις ανακτήσατε από τη μνήμη.

Το ίχνος ή το αποτύπωμα του φάσματος που ήταν στη μνήμη επικαλύπτει το τρέχον φάσμα.

Άλλοι τρόποι για να επωφεληθείτε από αυτή τη λειτουργία

Η χρησιμότητα αυτής της λειτουργίας υπερβαίνει κατά πολύ την ευθυγράμμιση κεραιών. Για παράδειγμα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για:

 • Ευθυγράμμιση δορυφορικές κεραιών: Αφού έχετε καταγράψει το φάσμα ενός δορυφόρου με καλή λήψη, μπορεί να το χρησιμοποιήσετε ως έναν πολύ προσεγγιστικό οδηγό για την ευθυγράμμιση άλλων κεραιών στον ίδιο δορυφόρο.
 • Επαλήθευση της σωστής λειτουργίας μονοκάναλων ενισχυτών: Μπορείτε να καταγράψετε το φάσμα ενός καναλιού που είναι καλά ενισχυμένο και στη συνέχεια, να το επικαλύψετε στο φάσμα ενός καναλιού που υποπτεύεστε ότι έχει κακή ενίσχυση. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να ανακαλύψουμε αρμονικές ή παραμορφώσεις εκτός της μπάντας (ώμοι). Αν δεν ξέρετε τι είναι οι «ώμοι»σάς συνιστούμε να διαβάσετε αυτό το άρθρο.
 • Ελέγξτε το φιλτράρισμα της ζώνης LTE . Συγκρίνετε πόσο εξασθενούν τα κανάλια 4G συγκρίνοντας το φάσμα πριν και μετά την ενεργοποίηση του φίλτρου απόρριψης LTE.
 • Γενικότερα, για έλεγχο της σωστής λειτουργίας οποιουδήποτε φίλτρου .

 

Πηγή: https://www.iptvsat.gr

 

περισσότερα...

Η PROMAX εξηγεί DVB–S2 Multistream – Μετατροπή κωδικών ROOT σε GOLD PLS

2022-09-09 11:34:05
Τεχνολογία

Στο πρότυπο DVB-S2 είναι δυνατή η μετάδοση πολλών transport streams χρησιμοποιώντας ένα μόνο δορυφορικό κανάλι ραδιοσυχνοτήτων. Η εν λόγω τεχνική χρησιμοποιείται από διάφορους τηλεοπτικούς φορείς κυρίως για τη βελτιστοποίηση του κόστους.

Από πλευράς λήψης, ένας συμβατός δέκτης μπορεί να αναγνωρίσει και να εξαγάγει καθένα από τα transport streams που περιέχονται στο κανάλι RF, εάν παρασχεθούν τα κατάλληλα δεδομένα ρύθμισης, δηλαδή …

 • ISI identifier .
 • Κωδικός PLS που μπορεί να είναι GOLD ή ROOT .

Εάν και οι δύο κωδικοί εισαχθούν σωστά, αυτά τα transport streams μπορούν στη συνέχεια να περάσουν από κανονική επεξεργασία στον δέκτη.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ISI IDENTIFIER;

ISI σημαίνει Input Stream Identifier. Όταν πολλά transport streams συγχωνεύονται σε ένα multistream, καθένα από αυτά αναγνωρίζεται από το αναγνωριστικό ISI. Ένας δέκτης πρέπει να γνωρίζει το ISI για κάθε transport stream, προκειμένου να είναι σε θέση να το ανακτήσει.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΩΔΙΚΟΣ PLS;

Το Physical Layer Scrambling ή το PLS χρησιμοποιείται στο DVB-S2 ως μορφή κρυπτογράφησης χαμηλού επιπέδου. Ένας δέκτης δεν μπορεί να λειτουργήσει σε ένα κανάλι, εκτός εάν διαθέτει τον σωστό κωδικό PLS για το κανάλι που μπορεί να είναι Gold ή Root .

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΩΔΙΚΟΙ GOLD ΚΑΙ ROOT;

Ο κωδικός PLS μπορεί να είναι Gold ή Root. Στον κόσμο των μαθηματικών, είναι δύο διαφορετικοί τύποι δυαδικής ακολουθίας που έχουν χρησιμοποιηθεί ευρέως στις τηλεπικοινωνίες λόγω των ιδιαίτερων ιδιοτήτων τους. Για εμάς τους «κοινούς θνητούς», οι συγκεκριμένοι κωδικοί είναι απλώς δύο τρόποι για να εισαγάγετε ένα κωδικό PLS.

ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΑΠΟ GOLD ΣΕ ROOT / ROOT ΣΕ GOLD

Μερικές φορές οι δέκτες δεν αποδέχονται και τους δύο τύπους κώδικα, οπότε είναι χρήσιμο να μπορείτε να μετατρέπετε τον έναν στον άλλο. Δυστυχώς, αυτό δεν είναι εύκολο με στυλό και χαρτί, οπότε σας παρέχουμε αυτόν τον πρακτικό διαδικτυακό μετατροπέα κώδικα από Gold σε Root ή από Root σε Gold:

Μετατροπέας GOLD σε ROOT / ROOT σε GOLD

ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΡΗΣΕΤΕ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ MULTISTREAM

Οι υπηρεσίες multistream διατίθενται σε πρότυπα DVB-T2, DVB-C2, DVB-S2, τα οποία υποστηρίζονται από όλους τους αναλυτές PROMAX RANGER τόσο για αποκωδικοποίηση όσο και για μέτρηση.

Μέτρηση και αποκωδικοποίηση DVB-S2 Multistream

Τι είναι η τεχνολογία multistream;

Ως μέρος του πρωτοκόλλου GSE (Generic Stream Encapsulation) που υιοθετήθηκε στα πρότυπα DVB-S2DVB-C2 και DVB-T2, είναι δυνατή η συγκέντρωση ανεξάρτητων transport streams σε έναν μοναδικό φορέα ραδιοσυχνοτήτων που συνήθως αναφέρεται ως multistream. Κάθε μεμονωμένο transport stream αναγνωρίζεται από το ISI (Input Stream Identifier) ​​και μπορεί να ανακτηθεί με διαφάνεια στην πλευρά του δέκτη.

Παράδειγμα σε αναμεταδότη multistream (Eutelsat 12.5oW 12.718 MHz H / H)

Πλέον, είναι δυνατή η μέτρηση και η αποκωδικοποίηση καναλιών multistream με το πεδιόμετρο RANGER Neo Lite . Για να το κάνετε αυτό, το ISI FILTERING πρέπει να είναι ενεργοποιημένο στο μενού Signal Parameters του πεδιόμετρου.

Στη συνέχεια, μπορούμε να εισαγάγουμε ένα συγκεκριμένο ISI που θα χρησιμοποιηθεί από το πεδιόμετρο για την ανάκτηση του αντίστοιχου transport stream, της λίστας υπηρεσιών και των δεδομένων προγραμμάτων.

Πηγή: https://www.iptvsat.gr

 

περισσότερα...

Η PROMAX εξηγεί Spectrum Monitoring – Μια νέα τεχνολογία για παρακολούθηση σημάτων

2022-09-09 11:19:30
PROMAX

Η παρακολούθηση του φάσματος μας επιτρέπει να εξετάζουμε την ποιότητα των σημάτων RF από οπουδήποτε στον κόσμο και να εντοπίζουμε προβλήματα, παρεμβολές και απροσδόκητες πτώσεις επιπέδων σήματος, να ελέγχουμε την αποτελεσματική χρήση του φάσματος και να ανακαλύπτουμε παραβάσεις και παρατυπίες με βάση φάσματα RF αναφοράς, που λαμβάνονται από ένα δίκτυο συνεχούς λειτουργίας (24/7) εξοπλισμού παρακολούθησης.

Η υψηλή ζήτηση για εύρος ζώνης φάσματος συνοδεύεται από την ανάγκη για παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο του φάσματος RF, για να εξασφαλιστεί η αποτελεσματική χρήση από τους κατόχους του. Υπάρχει μια αυξανόμενη τάση για πλήρως αυτοματοποιημένα συστήματα παρακολούθησης φάσματος και οι ρυθμιστικές αρχές απαιτούν κατανεμημένες πλατφόρμες παρακολούθησης που ελέγχονται από μια κεντρική τοποθεσία.

Τι είναι η παρακολούθηση φάσματος ραδιοσυχνοτήτων;

Η παρακολούθηση του φάσματος συλλαμβάνει, αποθηκεύει και επεξεργάζεται raw δείγματα του φάσματος σε μια ζώνη συχνοτήτων, αναζητώντας προβληματικά μοτίβα, εκλαμβάνοντας συνολικά τη ζώνη σήματος στον χρόνο (αντί να αναλύουμε μεμονωμένα δεδομένα από ένα ή περισσότερα κανάλια).

Πρόκειται για έναν εντελώς νέο τρόπο παρακολούθησης του φάσματος ραδιοσυχνοτήτων. Μέχρι τώρα, οι τεχνικές παρακολούθησης φάσματος δεν περιελάμβαναν την ανάλυση σημάτων στο σύνολό τους, αλλά την ανάλυση ορισμένων καναλιών για πτώσεις ποιότητας, εμφανίσεις νέων καναλιών (τα οποία θα μπορούσαν να θεωρηθούν πειρατικά ) και ασυνήθιστες διακοπές νόμιμων καναλιών (λόγω πτώσης δικτύου ή άλλων μη εξουσιοδοτημένων εκπομπών).

Παρακολούθηση φάσματος max / min

Αυτή η μέθοδος παρακολούθησης θα προκαλέσει συναγερμό εάν η ζώνη σήματος που λαμβάνεται μέσω RF, ξεπερνά οποιοδήποτε από τα καθορισμένα από το χρήστη όρια (μέγιστο ή ελάχιστο), επιτρέποντας στο σήμα να ξεπεράσει αυτά τα όρια συγκεκριμένες φορές πριν ενεργοποιηθεί ο συναγερμός.

 

Χωρητικότητα μνήμης: έως έντεκα μήνες δειγμάτων φάσματος χωρίς ανάγκη εξωτερικής αποθήκευσης

Τα συστήματα PROWATCH Neo επιτρέπουν την αποθήκευση έως και έντεκα μηνών ακατέργαστων δειγμάτων φάσματος . Με αυτόν τον τρόπο, όταν εμφανίζεται ένα πρόβλημα, μπορείτε να πλοηγηθείτε στην εξέλιξη του φάσματος RF πριν και μετά τη στιγμή ενεργοποίησης του συναγερμού, βοηθώντας έτσι στην ανάλυση και τεκμηρίωση των αιτίων του συμβάντος που δημιούργησε τον συναγερμό και των συνεπειών που οδήγησε .

Παρακολούθηση φάσματος απόκλισης αναφοράς

Όπως αναφέραμε, στη λειτουργία παρακολούθησης MAX / MIN, ενεργοποιείται ένας συναγερμός κάθε φορά που το λαμβανόμενο σήμα RF ξεπερνά οποιοδήποτε από τα καθορισμένα όρια. Αυτή τη φορά, τα όρια δεν είναι απόλυτα, αλλά σε σχέση με ένα ίχνος φάσματος που θεωρήθηκε ως αναφορά ( μάσκα ), επομένως ορίζουμε ένα περιθώριο ασφαλείας στο οποίο επιτρέπουμε το σήμα RF να μεταβάλλεται.

 

Παρακολούθηση οκτώ ταυτόχρονων εισόδων RF

Οι κυβερνήσεις και οι αρχές ελέγχου ραδιοφάσματος, μπορούν να επωφεληθούν από τη λύση PROWATCH Neo της PROMAX, μια ολοκληρωμένη λύση παρακολούθησης που μπορεί να τροφοδοτηθεί με έως και 16 σήματα εισόδου RF. Στο παρακάτω video, παρακολουθούμε ταυτόχρονα οκτώ εισόδους:

 

Η οικονομικά αποδοτική, ευέλικτη εναλλακτική λύση στα συστήματα PROWATCH Neo είναι οι αναλυτές RANGER Neo. Τα συγκεκριμένα πεδιόμετρα ενσωματώνουν τις ίδιες λειτουργίες παρακολούθησης (για μία είσοδο RF), μπορούν να λειτουργήσουν ως επί-τόπου σταθμοί με ροή βίντεο / δεδομένων, και επιπλέον ως φορητοί αναλυτές που λειτουργούν με μπαταρία, επιτρέποντας την πραγματοποίηση επιτόπιων επαληθεύσεων.

Επιπλέον, δεδομένου ότι τα συστήματα παρακολούθησης PROWATCH Neo και οι αναλυτές RANGER Neo μοιράζονται την ίδια τεχνολογία που αναπτύχθηκε στα εργαστήρια PROMAX R+D, οι μετρήσεις και η ανάλυση ποιότητας έχουν την ίδια αξιοπιστία τόσο στους σταθερούς σταθμούς rack, όσο και στους φορητούς αναλυτές.

Πηγή: https://www.iptvsat.gr

 

περισσότερα...

Η PROMAX εξηγεί Πώς η λειτουργία PASS FAIL μπορεί να στραφεί εναντίον σας

2022-09-09 10:48:22
PROMAX

Η λειτουργία PASS / FAIL χρησιμοποιείται ευρέως σε όργανα μέτρησης. Συγκεκριμένα, μιλώντας για μετρητές ισχύος πεδίου, μπορεί να γίνει ένας καλός σύμμαχος για τον γρήγορο έλεγχο σημάτων, το οποίο μετατρέπεται σε δίκοπο μαχαίρι στα χέρια των χρηστών, εάν δεν γνωρίζουν τι κάνουν ..

Στον κόσμο της μετάδοσης σήματος, δεν μπορεί κανείς να υποθέσει ότι ένα σήμα λαμβάνεται σωστά μόνο και μόνο επειδή φτάνει σε αποδεκτά επίπεδα ισχύος, MER, κ.λπ. Είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη ορισμένες μεταβλητές που δεν μπορούν να διαγνωστούν από μια απλή λειτουργία PASS / FAIL. Αμέσως παρακάτω θα δούμε περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο έλεγχος της πίεσης τριών ελαστικών αρκεί για να εκτιμηθεί η πίεση του τέταρτου;

Ορισμένοι μετρητές ισχύος πεδίου μετρούν τα επίπεδα ποιότητας από έναν ορισμένο αριθμό καναλιών και στη συνέχεια καθορίζουν εάν ολόκληρη η μπάντα καθίσταται PASS ή FAIL.

Αυτό δεν έχει νόημα. Η ποιότητα λήψης όλων των καναλιών δεν πρέπει να εκτιμάται από τη μέτρηση μερικών.

Η λειτουργία pass / fail δεν είναι αρκετή… γιατί;

Όταν μιλάμε για μετρητές ισχύος πεδίου, παρόλο που όταν η κατάσταση σήματος είναι PASS, το σήμα είναι καταδικασμένο να αποτύχει σε σύντομο χρονικό διάστημα εάν οι μετρήσεις δεν είναι κατανοητές. Οι μετρήσεις πρέπει να γίνουν κατανοητές , δηλαδή να μην υποκύψουν στον πειρασμό της εύκολης εργασίας εστιάζοντας μόνο στο αποτέλεσμα της δοκιμής PASS / FAIL.

 • Αν και το MER ενός σήματος «περνά» επειδή βρίσκεται εντός του ορίου ποιότητας, είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε τη μέτρησή του και το όριο QEF (Quasi-Error Free), προκειμένου να εκτιμήσουμε εάν αυτά τα δύο είναι πολύ κοντά.
 • Παρόλο που η ισχύς ενός σήματος «περνά», είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε πώς να εκτιμήσουμε εάν πλησιάζει το μέγιστο όριο ή όχι, προκειμένου να αποφύγουμε τυχόν ανισορροπία των ενισχυτών, η οποία θα προκαλέσει κορεσμό.
 • Παρόλο που όλοι οι δείκτες ενός σήματος είναι pass , είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε πώς να κατανοήσουμε το φάσμα, προκειμένου να προβλέψουμε την παρουσία σποραδικών παρεμβολών, παραμορφώσεων ενισχυτών όπως ώμοι ή την ύπαρξη γειτονικών καναλιών κινητής τηλεφωνίας.
 • Ακόμη και αν ένα επίγειο τηλεοπτικό σήμα «περνά» , είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε και να χρησιμοποιούμε τα εργαλεία ανάλυσης δυναμικής ηχώ, προκειμένου να ελαχιστοποιήσουμε τις επιπτώσεις των ανακλάσεων σήματος στα κτίρια και τα στοιχεία εδάφους.

Εκτός από όλα όσα έχουμε επισημάνει, η εστίαση στο αποτέλεσμα της λειτουργίας PASS / FAIL που βασίζεται σε προκαθορισμένα κατώτατα όρια, ενέχει έναν άλλο κρυφό κίνδυνο: Το γεγονός ότι τα κατώτατα όρια ποιότητας εξαρτώνται από τη χώρα και ακόμη και από την εκάστοτε περιοχή της ίδιας χώρας. Για παράδειγμα, στη συγκεκριμένη περίπτωση της Γαλλίας:

 • Ένα εθνικό κανάλι DTT, διαμορφωμένο σε 64QAM, πρέπει να έχει MER τουλάχιστον 20 dB.
 • Ένα τοπικό κανάλι DTT, διαμορφωμένο σε 16QAM, πρέπει να έχει MER τουλάχιστον 10 dB.

Λοιπόν, πρέπει να χρησιμοποιηθεί η λειτουργία pass / fail;

Η λειτουργία pass/fail είναι ένας καλός σύμμαχος για εκείνους τους μετρητές ισχύος πεδίου που είναι εγκατεστημένοι σε μια σταθερή τοποθεσία ή σε rack, επειδή τα καθορισμένα από τον χρήστη κατώτατα όρια ποιότητας και το περιβάλλον εργασίας θα παραμείνουν σταθερά, όπως και το όργανο. Δηλαδή, το pass/fail είναι κατάλληλο για περιπτώσεις εξοπλισμού που προορίζεται για monitoring σημάτων!

Συστήματα Monitoring

Τι γίνεται με την εργασία στο πεδίο; Σαφώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί η λειτουργία pass/fail, αλλά μόνο στα χέρια των επαγγελματιών που γνωρίζουν τι κάνουν, με μια εργασιακή εμπειρία που τους επιτρέπει να χρησιμοποιούν όλα τα εργαλεία του μετρητή ισχύος πεδίου. Ο άνθρωπος – και όχι το όργανο – είναι εκείνος που πρέπει να αξιολογεί την ποιότητα του σήματος και να βασίζεται σε όλα τα εργαλεία που προσφέρονται από τον αναλυτή, όχι μόνο στο αποτέλεσμα PASS / FAIL !

Πηγή: https://www.iptvsat.gr

 

περισσότερα...

Η PROMAX εξηγεί Τι χάνετε αν δεν χρησιμοποιείτε το webControl στο πεδιόμετρό σας

2022-09-09 10:48:42
Τεχνολογία

Το webControl είναι ένας αληθινός «ελβετικός σουγιάς» που διατίθεται στο πεδιόμετρό σας και πιθανότατα δεν το έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ πριν. Πρόκειται για έναν ενσωματωμένο web server στους αναλυτές RANGER Neo, ο οποίος σάς επιτρέπει να συνδέσετε το όργανο και τον υπολογιστή σας, προκειμένου να έχετε πρόσβαση σε ένα τεράστιο φάσμα επιλογών. Όλα αυτά θα τα εξηγήσουμε σε αυτό το άρθρο.

Αυτά είναι τα πεδιόμετρα PROMAX με την λειτουργία WebControl:

RANGER Neo +
RANGER Neo 2
RANGER Neo 3
RANGER Neo 4
HD RANGER 3
PROWATCH Neo 2
PROWATCH Neo +

Τι είναι το WebControl ενός αναλυτή TV & Φάσματος

Το webControl είναι ένας τρόπος λειτουργίας στα πεδιόμετρα PROMAX, που επιτρέπει τον απομακρυσμένο χειρισμό μέσω τοπικού δικτύου (LAN) ή Διαδικτύου. Έτσι, μπορείτε να συνδεθείτε στον εξοπλισμό από οπουδήποτε στον κόσμο ανά πάσα στιγμή.

Ο απομακρυσμένος χειρισμός είναι μόνο μία από τις δυνατότητες

Οι τεχνικοί-εγκαταστάτες και οι υπόλοιποι επαγγελματίες των τηλεπικοινωνιών, γνωρίζουν ότι μερικές φορές υπάρχουν προβλήματα που εμφανίζονται πολύ σποραδικά, καθιστώντας αδύνατο να βρίσκεστε στην τοποθεσία, ακριβώς την στιγμή που προκύπτει το πρόβλημα.

Όμως, τι θα συνέβαινε εάν υπήρχε η δυνατότητα να αφήνετε τον εξοπλισμό να παρακολουθεί την ποιότητα του σήματος και να λαμβάνετε ειδοποίηση στα εισερχόμενά σας μέσω e-mail, την ακριβή στιγμή που προκύπτει το πρόβλημα; Στην πραγματικότητα, αυτή η δυνατότητα υπάρχει!

Το webControl επιτρέπει τη χρήση του πεδιόμετρου PROMAX ως πλήρες σύστημα παρακολούθησης ποιότητας σήματος 24/7. Επιπλέον, όταν προκύψει το πρόβλημα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Console, που επιτρέπει τον πλήρη έλεγχο του εξοπλισμού – ακριβώς σαν να ήσασταν εκεί – προκειμένου να αναζητήσετε την πηγή του προβλήματος.

Λοιπόν, τι μπορούμε να κάνουμε με το webControl;

Μετρήσεις και φάσμα

Αλλαγή των παραμέτρων συντονισμού και ψηφιακού αποδιαμορφωτή.

Περιήγηση στο channel plan ή απευθείας πληκτρολόγηση της συχνότητας.

Περιήγηση και ρύθμιση του φάσματος σε πραγματικό χρόνο.

Λήψη μετρήσεων από το τρέχον κανάλι.

Παράμετροι τηλεόρασης

Αλλαγή των παραμέτρων συντονισμού και ψηφιακού αποδιαμορφωτή.

Περιήγηση στο channel plan ή απευθείας πληκτρολόγηση της συχνότητας.

Επιλογή και αποδιαμόρφωση τηλεοπτικής ή ραδιοφωνικής υπηρεσίας.

Προεπισκόπηση – μέσω του Διαδικτύου – της εικόνας υπηρεσίας.

Streaming της εικόνας υπηρεσίας στον υπολογιστή σας.

Εμφάνιση πληροφοριών Video & Audio σχετικά με την υπηρεσία.

Καταγραφή του τρέχοντος transport stream ή υπηρεσίας.

Κονσόλα

Έλεγχος εξ αποστάσεως του εξοπλισμού, σαν να βρίσκεστε ακριβώς εκεί, λαμβάνοντας το περιεχόμενο της οθόνης σε live streaming.

Πλήρης προσομοίωση του φυσικού πληκτρολογίου και της οθόνης αφής του πεδιόμετρου.

Σύλληψη οθονών και άμεση λήψη τους στον υπολογιστή.

Παρακολούθηση

Παρακολούθηση των ποιοτικών παραμέτρων όλων των καναλιών του τρέχοντος channel plan χωρίς χρονικό όριο. Το μόνο όριο είναι η διαθέσιμη μνήμη εξοπλισμού.

Ρύθμιση προειδοποιήσεων και συναγερμών για τα επίπεδα ποιότητας κάθε μιας από τις παραμέτρους σήματος.

Εμφάνιση σε πραγματικό χρόνο του γραφήματος μέτρησης της τρέχουσας παρακολούθησης.

Αποστολή ειδοποιήσεων μέσω e-mail σε έναν ή περισσότερους παραλήπτες, όταν εμφανίζεται συναγερμός ή προειδοποίηση

Παρακολούθηση ιστορικού

Εμφάνιση γραφήματος μέτρησης για τρέχουσα παρακολούθηση ή για μια ολοκληρωμένη περίοδο παρακολούθησης που είναι ήδη αποθηκευμένη στη μνήμη.

Πληροφορίες στο γράφημα για συναγερμούς και προειδοποιήσεις.

Έλεγχος μετρήσεων για μια πλήρη περίοδο λειτουργίας ή για μια προσαρμοσμένη χρονική περίοδο.

Εμφάνιση πληροφοριών μετρήσεων και συναγερμών / προειδοποιήσεων σε λεπτομερή μορφή πίνακα.

Εξαγωγή δεδομένων σε CSV.

Διαχείριση εγκαταστάσεων

Uploading και downloading αρχείων από την εσωτερική μνήμη του εξοπλισμού ή των συνδεδεμένων μέσων αποθήκευσης USB: Εγγεγραμμένα αρχεία TS, καταγραφή οθόνης κ.λπ.

Πηγή: https://www.iptvsat.gr

 

περισσότερα...

Ενημέρωση σχετικά με το λογισμικό NetUpdate

2022-02-08 13:28:07
PROMAX

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε όλους τους κατόχους πεδιομέτρων της PROMAX, ότι έχουν γίνει κάποιες αλλαγές στις αυτόματες ενημερώσεις των οργάνων που γίνονται με το software NetUpdate.

Προς το παρόν δεν λειτουργεί ο έλεγχος της τελευταίας version του firmware και η αυτόματη πρόταση για τη νεότερη διαθέσιμη έκδοση, ούτε η λίστα με τα έτοιμα Channel Plans για όλους τους δορυφόρους του πλανήτη και τα επίγεια ανά χώρα μέσω του server της PROMAX.


Το software NetUpdate εξακολουθεί να χρησιμοποιείται κανονικά για όλες τις υπόλοιπες λειτουργίες, απλά για τα νέα αρχεία και τα ενημερωμένα Channel Plans οι συνάδελφοι θα πρέπει να απευθύνονται σε εμάς με e-mail στο support@promax.gr ή να μας καλέσουν στα τηλέφωνα του γραφείου μας.

περισσότερα...

Η Promax εξηγεί πώς να λύσετε προβλήματα του WiFi

2022-02-08 13:28:07
Τεχνολογία

 

Σήμερα υπάρχει ένα Access Point WiFi σε σχεδόν κάθε σπίτι, υποστηρίζοντας ένα ευρύ φάσμα διαφορετικών εφαρμογών από περιήγηση στο Διαδίκτυο έως video streaming. Οι εν λόγω εφαρμογές υποφέρουν από πολλές και διαφορετικές πηγές παρεμβολών, όπως το WiFi από τους γείτονές σας, αλλά και από άλλα Access Points που έχετε μέσα στο σπίτι ή και απ' έξω.

Σημεία ασύρματης πρόσβασης "χαμηλής πυκνότητας".

Πολλές οικιακές συσκευές χρησιμοποιούν WiFi για να συνδεθούν στο διαδίκτυο, όπως smart TVs ή αποκωδικοποιητές που περιλαμβάνουν WiFi για ροή βίντεο σε κινητές συσκευές, όπως έξυπνα τηλέφωνα ή tablet. Έτσι, στο σπίτι μπορούν εύκολα να υπάρχουν πολλά Access Points (AP).

Τα Access Points που χρησιμοποιούνται στο σπίτι ή στο γραφείο, ονομάζονται συνήθως "χαμηλής πυκνότητας" επειδή υποστηρίζουν μικρό αριθμό ταυτόχρονων συνδέσεων, δέκα ή είκοσι το πολύ. Συνήθως έχουν έναν μόνο πομποδέκτη και μπορούν να ρυθμιστούν ώστε να λειτουργούν σε ένα συγκεκριμένο κανάλι WiFi, με ένα δεδομένο “όνομα” και συνήθως έχουν διαφορετικές επιλογές και δυνατότητες ασφαλείας.

Σημεία ασύρματης πρόσβασης "υψηλής πυκνότητας".

Υπάρχουν άλλοι τύποι σημείων πρόσβασης που χρησιμοποιούνται σε ξενοδοχεία, συνεδριακά κέντρα ή για μεγάλες συγκεντρώσεις όπως γήπεδα ποδοσφαίρου που αναφέρονται ως "υψηλής πυκνότητας", υποστηρίζοντας χιλιάδες ταυτόχρονες συνδέσεις. Συνήθως, τα εν λόγω Access Points περιλαμβάνουν πολλαπλούς πομποδέκτες και επιτρέπουν πρόσθετες δυνατότητες διαμόρφωσης, όπως η ρύθμιση ισχύος εξόδου, που αποδεικνύεται σημαντική παράμετρος όταν πχ ρυθμίζετε δίκτυα WiFi.

Το βίντεο είναι μια πολύ απαιτητική υπηρεσία για ένα δίκτυο IP πόσο μάλλον για ένα σημείο πρόσβασης WiFi

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των WiFi Analyzers apps στα smartphones

Δεν είναι ασυνήθιστο να αντιμετωπίζετε προβλήματα με το WiFi και δεν είναι πολύ εύκολο να τα κατανοήσετε και να τα διορθώσετε. Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από τις λεγόμενες εφαρμογές "WiFi Analyzer" που διατίθενται για κινητά τηλέφωνα, tablet και υπολογιστές PC, πολλές από αυτές δωρεάν ή υποστηριζόμενες από διαφημίσεις.

Αν και αυτές οι εφαρμογές είναι εξαιρετικές στην εκμετάλλευση των δυνατοτήτων WiFi του κινητού τηλεφώνου ή του υπολογιστή, δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως πραγματικοί αναλυτές WiFi, για τους εξής λόγους: Πρώτον, επειδή δεν διαθέτουν πραγματικό αναλυτή φάσματος για να καλύπτουν το φυσικό επίπεδο και δεύτερον επειδή βλέπουν το περιβάλλον WiFi μέσα από τα "μάτια" του ασύρματου πομποδέκτη WiFi της εκάστοτε κινητής συσκευής. Ένας πραγματικός αναλυτής φάσματος είναι απαραίτητος για να δει παρεμβολές εκτός WiFi, όπως θα εξηγήσουμε παρακάτω.

Η σειρά αναλυτών RANGER Neo είναι μια νέα γενιά αναλυτών πολλαπλών λειτουργιών TV, SAT και WIFI, που προορίζεται να βοηθήσει τους τεχνικούς όχι μόνο να αντιμετωπίσουν τα κλασικά προβλήματα διανομής σήματος της γραμμικής τηλεόρασης (δορυφορική, καλωδιακή, επίγεια), αλλά και τις πολλές προκλήσεις για τον ασύρματο κόσμο και τις νέες πλατφόρμες παράδοσης βίντεο.

Εξερεύνηση

Το WiFi χρησιμοποιεί ζώνες συχνοτήτων ISM (Industrial Scientific Medical). Για αυτές τις ζώνες δεν απαιτείται άδεια λειτουργίας και έτσι χρησιμοποιούνται από πολλές άλλες συσκευές όπως ακουστικά Bluetooth, φούρνους μικροκυμάτων, έξυπνους λαμπτήρες, ασύρματες κάμερες CCTV, ασύρματα τηλέφωνα κ.λπ.

Για μεγάλο χρονικό διάστημα τα συστήματα WiFi χρησιμοποιούσαν σχεδόν αποκλειστικά τη ζώνη των 2,4 GHz, η οποία είναι μακράν η πιο δημοφιλής ζώνη ISM. Πλέον, η συγκεκριμένη ζώνη είναι πολύ "πυκνοκατοικημένη", ακόμη και κορεσμένη σε ορισμένα μέρη και έτσι τα νέα συστήματα χρησιμοποιούν και τη ζώνη των 5 GHz. Δεν είναι όλες οι συσκευές WiFi (τηλέφωνα, tablet, φορητοί υπολογιστές) διπλής ζώνης (συμβατές με 2,4 και 5 GHz), επομένως αυτή είναι μια σημαντική απόφαση που πρέπει να λάβετε εάν ρυθμίζετε ένα νέο Access Point.

Η ζώνη των 2,4 GHz αποτελείται από 14 κανάλια των 5 MHz (1-14), αλλά δεν χρησιμοποιούνται όλα από όλες οι χώρες. Για παράδειγμα, το κανάλι 14 δεν χρησιμοποιείται στην Ευρώπη. Το τυπικό εύρος ζώνης σήματος WiFi είναι 20 MHz και επομένως, εάν τα Access Points έχουν ρυθμιστεί σε παρακείμενα κανάλια, θα επικαλύπτονται. Η ζώνη των 5 GHz περιλαμβάνει περισσότερα κανάλια με εύρη ζώνης από 20 έως 160 MHz, για τα οποία ισχύουν διαφορετικοί κανόνες ανάλογα με τη χώρα.

Ο παρακάτω πίνακας περιγράφει τις κύριες πρακτικές διαφορές μεταξύ των ζωνών 2,4 και 5 GHz:

  2.4 GHz 5 GHz
Εμβέλεια Υψηλότερη Χαμηλότερη
Εύρος – Ταχύτητα Χαμηλότερη Υψηλότερη
Εξασθένηση από τοίχους Χαμηλότερη Υψηλότερη
Συμβατότητα με συσκευές Υψηλότερη Χαμηλότερη

Μια γρήγορη προβολή των καναλιών WiFi στην περιοχή σας

Καθώς αρχίζουμε να εργαζόμαστε, η λειτουργία του αναλυτή φάσματος θα παρέχει μια πολύ καλή επισκόπηση της κατάστασης του WiFi στην περιοχή που εξερευνούμε. Θα μας επιτρέψει επίσης να αναγνωρίσουμε τα Access Points, καθώς η ισχύς του σήματος θα αυξάνεται όταν πλησιάζουμε σε αυτά. Μπορούμε επίσης να τα αναγνωρίσουμε με το όνομα (SSID ή Service Set IDentifier), εάν το γνωρίζουμε φυσικά.

Ήδη από την παραπάνω εικόνα μπορούν να εξαχθούν αρκετά συμπεράσματα. Πολλά Access Points μπορούν να λειτουργούν σε γειτονικά κανάλια ή ακόμη και να χρησιμοποιούν το ίδιο κανάλι. Και στις δύο περιπτώσεις θα υπάρχουν διασταυρούμενες παρεμβολές μεταξύ τους, αλλά τα σχήματα διαμόρφωσης και τα πρωτόκολλα που χρησιμοποιούνται στο WiFi, επιτρέπουν την επικοινωνία σε αυτές τις συνθήκες. Ωστόσο, η ποιότητα της επικοινωνίας θα επιδεινωθεί εάν πολλά Access Points χρησιμοποιούν το ίδιο κανάλι ή εάν επικαλύπτονται με κανάλια των γειτόνων ή εάν έχουν μεγάλο φόρτο χρήσης.

Επειδή η ζώνη ISM είναι ελεύθερη, μπορείτε μόνο να ελέγξετε τί θα κάνουν τα δικά σας Access Points και έτσι η εγκατάσταση και η ρύθμιση συστημάτων WiFi καταλήγει να είναι μια πράξη εξισορρόπησης μεταξύ του να κάνετε το σωστό μόνοι σας και να κατανοήσετε το περιβάλλον σας.

Ισχύς σήματος και SNR. Όριο εμβέλειας.

Για να χρησιμοποιήσετε ένα Access Point, οι συσκευές WiFi στην περιοχή θα πρέπει να λαμβάνουν αρκετό σήμα από αυτό. Με τον ίδιο τρόπο το Access Point πρέπει επίσης να μπορεί να λαμβάνει τα σήματα από τις συσκευές WiFi που προσπαθούν να επικοινωνήσουν μαζί του, καθώς πρόκειται για αμφίδρομη επικοινωνία. Θα λάβουμε το σήμα του Access Point ως αναφορά, υποθέτοντας ότι εάν λειτουργεί με έναν τρόπο, θα λειτουργήσει και με τον άλλο τρόπο. Εάν μπορώ να λάβω το σήμα από το Access Point, τότε το τελευταίο θα μπορεί να λάβει το σήμα από οποιαδήποτε συσκευή στην τοποθεσία μου. Έτσι, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κοιτάξετε θα είναι η ισχύς του σήματος. Αυτό θα γίνει χρησιμοποιώντας ενδείξεις RSSI – Received Signal Strength Indication (Ένδειξη Ισχύος Ληφθέντος σήματος).

Επειδή μπορεί να υπάρχουν πολλές πηγές θορύβου και παρεμβολών, η ισχύς του σήματος από μόνη της δεν αρκεί για τον προσδιορισμό της κάλυψης του Access Point ή – όπως το ονομάζουμε – «ορίου εμβέλειας». Ειδικά εάν το σύστημά σας λειτουργεί σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, οι πιθανότητες είναι ότι ο θόρυβος και οι παρεμβολές θα περιορίσουν την ποιότητα της επικοινωνίας σας πολύ πριν την ισχύ του σήματος. Το SNR (Signal to Noise Ratio) μετρά τη διαφορά μεταξύ της ισχύος σήματος και του θορύβου και επομένως είναι μια καλή ένδειξη της ποιότητας του σήματος.

Το SNR έχει άμεσο αντίκτυπο στους ρυθμούς δεδομένων επικοινωνίας WiFi. Όσο υψηλότερο είναι το SNR τόσο υψηλότεροι είναι οι εφικτοί ρυθμοί δεδομένων. Επομένως, συνιστάται να παρατηρείτε το SNR για τις έρευνες των ορίων εμβέλειας, ωστόσο, δεν υπάρχουν καθολικά στοιχεία. Να θυμάστε ότι τα Access Points μοιράζονται το εύρος ζώνης με άλλα που δεν μπορούμε να ελέγξουμε, ενώ επίσης δεν έχουν όλες οι συσκευές WiFi την ίδια ευαισθησία. Κατά κανόνα, ένα SNR στην περιοχή 25-30 θα πρέπει να επισημαίνει την κάλυψη του Σημείου Πρόσβασης.

Τόσο το RSSI όσο και το SNR, εμφανίζονται επάνω δεξιά στην οθόνη των αναλυτών φάσματος RANGER Neo.

Αυτοπροκαλούμενες παρεμβολές: μη επικαλυπτόμενα κανάλια WiFi

Στον ιδανικό κόσμο όπου τίποτα άλλο δεν χρησιμοποιεί το εύρος ζώνης μας, θα ήταν πολύ λογικό να αποφύγουμε τη δημιουργία δικών μας παρεμβολών. Αυτό μπορεί να συμβεί εύκολα εάν λειτουργούμε περισσότερα από ένα Access Points και δεν οργανώνουμε σωστά τα κανάλια που χρησιμοποιούν.

Οι περισσότεροι δρομολογητές WiFi είναι προρυθμισμένοι για αυτόματη επιλογή καναλιών. Σε αυτήν τη λειτουργία, το Access Point θα επιλέξει ένα κανάλι με βάση τους λόγους που ενσωματώνονται στο λογισμικό του. Αυτή δεν είναι πάντα καλή επιλογή. Η μη αυτόματη επιλογή καναλιού θα σας ενημερώσει για το πού βρίσκεται τώρα το Access Point και θα παραμείνει εκεί.

Υπάρχει ένας περιορισμένος αριθμός μη επικαλυπτόμενων καναλιών που μπορείτε να επιλέξετε ανάλογα με τις ρυθμίσεις εύρους ζώνης. Σημειώστε ότι ένα τυπικό Access Point εύρους ζώνης 20 MHz θα καταλαμβάνει τέσσερα κανάλια. Ο παρακάτω πίνακας περιγράφει την κατάσταση:

Μη επικαλυπτόμενα κανάλια WiFi 2,4 GHz. 
Πηγή: WikiMedia Commons.

Η πρώτη επιλογή περιγράφει αυτό που πιστεύουμε ότι είναι το πιο τυπικό σενάριο, καθώς τα κανάλια 1, 6 και 11 (Το 14 δεν χρησιμοποιείται στην ΕΕ) δεν επικαλύπτονται. Ας πούμε ότι χρησιμοποιούμε δύο δρομολογητές WiFi για παράδειγμα. Στη συνέχεια, θα μπορούσαμε να επιλέξουμε τα κανάλια 1 και 6, 1 και 11 ή 6 και 11.

Παρατηρώντας το περιβάλλον WiFi σας

Στο ασύρματο περιβάλλον δεν είμαστε μόνοι μας και θα υπάρχουν πολλές άλλες συσκευές WiFi και μη WiFi που χρησιμοποιούν την ίδια ζώνη συχνοτήτων, ξεκινώντας από τα Access Points του γείτονά σας. Θα είναι πολύ ενδιαφέρον να εξερευνήσετε τη μπάντα για να εντοπίσετε ποια κανάλια υποστηρίζουν 1) χαμηλότερο όγκο σημείων πρόσβασης και 2) λιγότερη επισκεψιμότητα.  Ο αριθμός των σταθμών που χρησιμοποιούν ένα κανάλι και ο όγκος της κίνησης που διαχειρίζονται, είναι δύο διαφορετικά πράγματα!

Ο αριθμός των σημείων πρόσβασης που λειτουργούν σε ένα κανάλι μπορεί να διαβαστεί απευθείας από το N.AP στην οθόνη. Είναι προφανές ότι όσο χαμηλότερος είναι αυτός ο αριθμός, τόσο το καλύτερο.

 

4 Access Points που χρησιμοποιούν το κανάλι 4

 

Μπορεί να έχετε μια κατάσταση όπου ένα κανάλι χρησιμοποιείται μόνο από ένα ή δύο Access Points, αλλά χειρίζονται τόσο μεγάλη επισκεψιμότητα που καθιστά το κανάλι εντελώς μη πρακτικό. Όσο υψηλότερα είναι τα επίπεδα δραστηριότητας ενός σημείου πρόσβασης, τόσο μεγαλύτερη είναι η κατάληψη του καναλιού.

Αυτό μπορεί να ερμηνευτεί από τις ενδείξεις MaxPower και AvPower, αλλά σε αυτήν την περίπτωση το γραφικό "θερμοκρασίας" των αναλυτών φάσματος RANGER Neo είναι επίσης βολικό. Όσο πιο φωτεινό είναι το γραφικό τόσο μεγαλύτερη είναι η χρήση του καναλιού,  έτσι μπορείτε να έχετε τις ίδιες πληροφορίες με μια ματιά.

Το Access Point παρέχει βίντεο YouTube σε τρεις κινητές συσκευές

 

Παρατήρηση του μη WiFi περιβάλλοντός σας

Οποιοσδήποτε εξοπλισμός χρησιμοποιεί τη ζώνη ISM μπορεί να δημιουργήσει παρεμβολές, να αυξήσει τα επίπεδα θορύβου περιβάλλοντος μειώνοντας το SNR και επηρεάζοντας τη λειτουργία των Σημείων Πρόσβασης. Τα περιφερειακά Bluetooth, τα ασύρματα τηλέφωνα, οι βρεφικές οθόνες ή ακόμη και οι φούρνοι μικροκυμάτων λειτουργούν στην ίδια περιοχή συχνοτήτων. Οι παρακάτω εικόνες περιγράφουν δύο παραδείγματα τέτοιων παρεμβολών.

Για άλλη μια φορά η λειτουργία του αναλυτή φάσματος είναι ζωτικής σημασίας για τον εντοπισμό, την ταυτοποίηση και την προσπάθεια μετριασμού αυτών των πηγών παρεμβολών.

Η παρεμβολή του φούρνου μικροκυμάτων είναι ορατή ακριβώς πάνω από το κανάλι 14, αλλά πιθανώς να αυξάνει το επίπεδο θορύβου σε ολόκληρη τη ζώνη

Παρεμβολές Bluetooth στα κανάλια 1, 2, 3, 8, 9, 10

 

Οι συσκευές Bluetooth χρησιμοποιούν διαμορφώσεις frequency hoping στενής ζώνης και τείνουν να δημιουργούν παρεμβολές σε ολόκληρη τη ζώνη. Αν και το Bluetooth χρησιμοποιεί χαμηλή ισχύ και έχει μικρή εμβέλεια, πολλές συσκευές που λειτουργούν ταυτόχρονα στην ίδια περιοχή μπορεί να έχουν αντίκτυπο στη λήψη WiFi.

 

Πηγή: https://www.iptvsat.gr

περισσότερα...

Αναβάθμιση firmware για τους αναλυτές φάσματος PROMAX RANGER Neo – Τέσσερα ΔΩΡΕΑΝ νέα χαρακτηριστικά

2022-02-08 13:28:07
Τεχνολογία

File Manager – Διαχείριση Αρχείων

Εμφανίζει όλες τις πληροφορίες που είναι αποθηκευμένες στην εσωτερική μνήμη του πεδιόμετρου (ή σε μια εξωτερική μονάδα αποθήκευσης USB), οργανωμένη σε δομή δέντρου. Οι πόροι ομαδοποιούνται ανά φάκελο: antenna profiles, captured spectrum traces, channel plans, dataloggers, screenshots, recorded transport streams, κλπ. Ανάλογα με τον επιλεγμένο πόρο, είναι δυνατή η εμφάνιση με open ή/και edit.

Μπορείτε να ανεβάσετε αρχεία στο πεδιόμετρο απλώς σύροντάς τα από τον υπολογιστή και να τα τοποθετήσετε στον File Manager. Είναι επίσης δυνατό να κατεβάσετε είτε μεμονωμένα αρχεία είτε πλήρεις φακέλους συμπιεσμένους σε ZIP.

CHANNEL PLAN EDITOR – Επεξεργαστής Σχεδίου Καναλιών

Παρόλο που μπορείτε να δημιουργήσετε σχέδια καναλιών χρησιμοποιώντας τη λειτουργία ” Explore Channel Plan”, σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να είναι πιο ενδιαφέρον να δημιουργήσετε από το μηδέν ένα σχέδιο καναλιών χειροκίνητα, προσδιορίζοντας κάθε συχνότητα και πρότυπο καναλιού. Αυτό είναι πλέον εφικτό από την περιοχή Channel Plan Editor.

Επιπλέον, είναι εύκολο να μοιραστείτε τα channel plans που δημιουργήσατε μεταξύ διαφορετικών αναλυτών, δεδομένου ότι μπορείτε να τα κάνετε import και export από την περιοχή Webserver του File Manager.

REPORT GENERATOR – Δημιουργία Αναφοράς

Τα reports μετρήσεων είναι βασικά εργαλεία για την πιστοποίηση εγκαταστάσεων. Μπορούν να δημιουργηθούν εύκολα από αποθηκευμένα dataloggers, έτοιμα για εκτύπωση.
Απλώς πρέπει να επιλέξετε το datalogger από το οποίο επιθυμείτε να δημιουργήσετε μια αναφορά, να προσθέσετε – εάν χρειάζεται – πληροφορίες συγγραφέα και στη συνέχεια ο webserver θα δημιουργήσει ένα αρχείο PDF το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε και να εκτυπώσετε άμεσα.

Παρακολουθήστε παρουσιάσεις DAB / DAB + και ακούστε ραδιόφωνο DAB / DAB + & FM

Μπορείτε να ακούτε ψηφιακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς DAB / DAB + καθώς και αναλογικό ραδιόφωνο FM από απομακρυσμένο PC, χρησιμοποιώντας το εργαλείο Webserver του αναλυτή.

Tα slideshows είναι φωτογραφίες που αποστέλλονται με ρυθμό που ορίζεται από τον ραδιοφωνικό σταθμό, ως μέσο πρόσθετης πολυμεσικής πληροφορίας και εμφανίζονται σε διάφορα μενού στον αναλυτή

 

Επιπροσθέτως, μπορείτε να παρακολουθήσετε τα slideshows από ραδιόφωνα DAB / DAB +. Στην ψηφιακή ραδιοφωνική τεχνολογία DAB / DAB +, οι ραδιοφωνικές υπηρεσίες που μεταδίδονται συνοδεύονται από παρουσιάσεις-slideshows που προβάλλουν εξώφυλλα άλμπουμ, φωτογραφίες καλλιτεχνών, πληροφορίες οδικής κίνησης και πρόβλεψης καιρού κλπ.

 

Πηγή: https://www.iptvsat.gr

περισσότερα...

PROMAX RANGER mini. Ο Προσιτός Αναλυτής Φάσματος «Όλα-σε-ένα» για RF, CATV, Docsis & Optical

2022-02-08 13:28:07
Τεχνολογία

Το πεδιόμετρο RANGER mini της PROMAX, είναι κατάλληλο για εγκατάσταση επίγειων & δορυφορικών κεραιών, ανάλυση DOCSIS και εγκατάσταση οπτικών ινών.

Ο εξαιρετικά συμπαγής αναλυτής PROMAX RANGER mini, έχει σχεδιαστεί για την εγκατάσταση κεραιών TV / SAT, καθώς και συστημάτων διανομής. Το συγκεκριμένο πεδιόμετρο είναι συμβατό με τα πρότυπα DVB-T / T2, ISDB-T και DVB-S / S2, περιλαμβάνει μετρήσεις αναλογικών και ραδιοφώνου FM, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τη διάγνωση δικτύων CATV.

Ακόμη, το RANGER mini περιλαμβάνει έναν προαιρετικό αναλυτή οπτικών ινών, ο οποίος διαθέτει μετατροπέα οπτικών σε RF, ιδανικό για δίκτυα HFC (Hybrid Fiber Cable).

Οθόνη αφής και Touch Pen

Το RANGER mini διαθέτει όλες τις απαραίτητες λειτουργίες για εύκολη εγκατάσταση οποιασδήποτε υπηρεσίας, ενώ διαθέτει οθόνη αφής επαγγελματικής ποιότητας 5 ”, με εξαιρετική φωτεινότητα και ανώτερη ευκρίνεια εικόνας.

Το όργανο περιλαμβάνει ένα touch pen για εύκολη περιήγηση στα μενού, ενώ τροφοδοτείται από εσωτερική επαναφορτιζόμενη μπαταρία.

Η διεπαφή αφής επιτρέπει την άμεση πρόσβαση σε διαφορετικές λειτουργίες, στις οποίες είναι πολύ εύκολο να τροποποιήσετε οποιαδήποτε παράμετρο μέτρησης. Για άμεση πρόσβαση στις ποιοτικές μετρήσεις, αρκεί απλώς ένα άγγιγμα tapping σε ένα τηλεοπτικό κανάλι στην οθόνη αφής… τόσο απλά! 

Βασικά Χαρακτηριστικά

Το RANGER mini είναι μια μικρή, εύχρηστη και εξαιρετικά ελαφριά συσκευή. Ο ανθεκτικός σχεδιασμός του οργάνου, το προστατεύει από κρούση, καθώς και από τις διάφορες δυσμενείς συνθήκες κατά τη χρήση του στο πεδίο.

 • Μετρήσεις ποιότητας : Περιλαμβάνει μετρήσεις ισχύος, MER, preBER και postBER σε μία οθόνη δίπλα-δίπλα με το διάγραμμα αστερισμού (Constellation), με αποτέλεσμα την αξιολόγηση ποιότητας λήψης σήματος με μια ματιά.
 • Τροφοδοσία LNB suppy : Το όργανο μπορεί να παρέχει 13 V, 18 V και τόνο 22 KHz.
 • Πολλαπλά πρότυπα : Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σχεδόν οποιαδήποτε τοποθεσία στον κόσμο.
 • Περιλαμβάνει datalogger : Δυνατότητα αυτόματων μετρήσεων για ανάλυση της απόδοσης εκτεταμένων δικτύων.
 • Συμβατό με τη ζώνη DOCSIS: Περιλαμβάνει QAM και αναλογικές μετρήσεις.
 • Προαιρετικός ενσωματωμένος μετατροπέας Optical -> RF .

Όλα αυτά καθιστούν το RANGER mini, ένα εξαιρετικό εργαλείο για εγκατάσταση και συντήρηση όλων των ειδών συστημάτων, όπως Επίγεια, Δορυφορικά και HFC (Hybrid Fiber Cable) / CATV. Επίσης, είναι πολύ χρήσιμο για τον έλεγχο μετάδοσης δεδομένων σε συστήματα DOCSIS.

Επιπλέον, το όργανο παρέχει θύρες Ethernet και USB για σύνδεση με εξωτερικές συσκευές, για λήψη δεδομένων, καθώς και για αναβάθμιση firmware.

Μερικές από τις πιο σημαντικές λειτουργίες του RANGER mini είναι οι παρακάτω.

Η λειτουργία Downstream Spectrum Analyzer παρέχει μια ανάλυση του φάσματος στη ζώνη μεταξύ 5 και 2700 MHz. Μπορεί να αποδιαμορφώσει ένα σήμα και να δείξει τον αστερισμό του, ενώ το Reference Level και το SPAN, μπορούν να οριστούν από το χρήστη.

Η λειτουργία Upstream παρέχει ανάλυση του φάσματος ανόδου στη ζώνη μεταξύ 5 και 200 ​​MHz και μπορεί εύκολα να ανιχνεύσει κρουστικό θόρυβο.

Η λειτουργία Scan δείχνει τη στάθμη όλων των ενεργών καναλιών του εκάστοτε channel plan, μέσα από ένα γράφημα με μπάρες.

Η λειτουργία TILT μετρά την απόκλιση σε dB που προκύπτει από τη διαφορά στάθμης μεταξύ τεσσάρων carriers και είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για εξισορρόπηση.

Η λειτουργία Voltmeter προσδιορίζει αυτόματα τον τύπο τάσης (DC ή AC) στην είσοδο και τη συχνότητα σε περίπτωση εναλλασσόμενης τάσης.

Επιπλέον, το πεδιόμετρο περιλαμβάνει εργαλεία, όπως datalogger, screenshot, channel plans editor και άλλα.

Το RANGER mini μπορεί να επεκταθεί με οπτική είσοδο που επιτρέπει στους τεχνικούς πεδίου όχι μόνο να εκτελούν μετρήσεις οπτικής ισχύος αλλά και να κάνουν όλες τις μετρήσεις RFoG χρησιμοποιώντας έναν ενσωματωμένο μετατροπέα optical->RF.

Αναβάθμιση

Η αναβάθμιση firmware του RANGER mini, πραγματοποιείται ιδιαίτερα εύκολα με ένα USB στικάκι φορμαρισμένο σε FAT32, στο οποίο αποθηκεύουμε το συμπιεσμένο αρχείο update_usb.tar.

Εν κατακλείδι

Η εφαρμογή όλων αυτών των λειτουργιών σε ένα προσιτό και ελαφρύ όργανο, με εργονομικό σχεδιασμό και στιβαρή κατασκευή, καθιστά το RANGER mini ένα παραγωγικό και αποτελεσματικό εργαλείο για τον εγκαταστάτη.

Αναλυτικά χαρακτηριστικά & τεκμηρίωση, manuals, datasheets, video κλπ, υπάρχουν στην ιστοσελίδα της εταιρείας, στο link: https://www.promaxelectronics.com/ing/products/tv-cable-satellite-signal-and-spectrum-analyzers/ranger-mini/tv-and-satellite-analyzer-for-rf-catv-docsis-and-optical-fibre-analyzer/

 

Πηγή: www.iptvsat.gr

περισσότερα...

RANGER Neo Touch screen TV spectrum analyzers with WiFi

2022-02-08 13:28:07
Τεχνολογία

Παρουσίαση του αναλυτή φάσματος RANGER Neo με οθόνη αφής και WiFi

περισσότερα...

Η PROMAX εξηγεί: Η μέτρηση ισχύος ενός ψηφιακού διαύλου διαφέρει από την κατακόρυφη κλίμακα στον αναλυτή φάσματος. Γιατί?

2022-02-08 13:28:07
Τεχνολογία

Η ισχύς ενός ψηφιακού καναλιού υπολογίζεται χρησιμοποιώντας αλγορίθμους που αξιολογούν την ενέργεια που λαμβάνεται στο εύρος ζώνης του. Το αποτέλεσμα αυτού του υπολογισμού θα διαφέρει από την κατακόρυφη κλίμακα, ανάλογα με το εύρος ζώνης σήματος. Όσο μεγαλύτερο είναι το εύρος ζώνης, τόσο πιο διαφορετική είναι αυτή η τιμή. Πώς υπολογίζεται αυτή η μέτρηση; Πώς η Promax εγγυάται και βελτιώνει την ακρίβειά της;

Η κατακόρυφη κλίμακα δεν δείχνει την ισχύ του ψηφιακού καναλιού

Το παρακάτω σχήμα απεικονίζει το φάσμα ενός ψηφιακού καναλιού. Φαίνεται ότι ο ψηφιακός δίαυλος έχει κατά προσέγγιση ισχύ 40 dB μV, αλλά μόνο με οπτικό τρόπο! Θα ήταν λάθος να υπολογίσουμε ότι αυτά τα 40 dB μV αντιπροσωπεύουν τη μέτρηση ολόκληρου του καναλιού, επειδή στην πραγματικότητα είναι μόνο η ισχύς που λαμβάνεται στο σημείο όπου βρίσκεται ο δρομέας. Ο δρομέας μετράει την ισχύ σε ένα τμήμα 100 kHz (εξαρτάται από το φίλτρο ανάλυσης) ενώ το κανάλι καταλαμβάνει πολύ μεγαλύτερη περιοχή συχνοτήτων, η οποία σε αυτή την εικόνα είναι 8 MHz.


Θα ήταν λάθος να εκτιμήσουμε ότι αυτός ο ψηφιακός δίαυλος έχει ισχύ 40 dBμV λαμβάνοντας ως αναφορά την κατακόρυφη κλίμακα στο γράφημα.

Έτσι υπολογίζεται η ισχύς του καναλιού

Προκειμένου να υπολογιστεί η ισχύς ενός ψηφιακού καναλιού, το φασματικό εύρος ζώνης του χωρίζεται σε μεγάλο αριθμό τμημάτων. Η ισχύς κάθε τμήματος μετράται (σε ​​γραμμικές μονάδες) και στη συνέχεια όλα προστίθενται για να αποκτήσουν μια τελική τιμή.spectrum-samplesΗ τιμή RMS κάθε μετρημένου τμήματος είναι η πραγματική ισχύς του ψηφιακού καναλιού

 

Για να πραγματοποιήσει μια μέτρηση όπως περιγράφηκε παραπάνω, η PROMAX έχει εφαρμόσει εξελιγμένους αλγορίθμους για την επεξεργασία ψηφιακού σήματος, προκειμένου να επιτευχθεί ένα γρήγορο και ακριβές φάσμα στο πεδίο συχνοτήτων. Αυτό το φάσμα είναι το βασικό εργαλείο μέτρησης LEVEL, POWER και C/N με την ακρίβεια και την ταχύτητα που μπορούν να μετρήσουν μόνο τα πεδιόμετρα της Promax, τα οποία διαθέτουν μια μεγάλη ποικιλία φίλτρων ανάλυσης που μπορεί να εφαρμόσει ο χρήστης προκειμένου να αντιμετωπίσει πολλές συγκεκριμένες καταστάσεις.

Έτσι λειτουργούν οι αναλυτές χαμηλού κόστους

Στα παραπάνω, περιγράψαμε με ποιο τρόπο τα πεδιόμετρα PROMAX υπολογίζουν την ισχύ ενός ψηφιακού σήματος ενσωματώνοντας πολλά τμήματα κατά μήκος του εύρους ζώνης του καναλιού, προκειμένου να αποκτήσουν μια ακριβή τιμή σε όλες τις περιπτώσεις. Αυτό γίνεται επειδή το σήμα του καναλιού δεν είναι ποτέ τέλειο, καθώς μπορεί να εμφανίζει στρεβλώσεις λόγω παρεμβολών, ηχώ, βλάβες στην εγκατάσταση SMATV κλπ.

 


Μέθοδος μέτρησης πεδιόμετρου χαμηλού κόστους ( αριστερά ) και πεδιόμετρου PROMAX ( δεξιά ).
Ο αναλυτής χαμηλού κόστους υποθέτει ότι το κανάλι είναι σταθερό και τέλειο.
Ο αναλυτής PROMAX πραγματοποιεί δειγματοληψία του καναλιού για να λάβει την πραγματική μέτρηση.

 

Τα πεδιόμετρα χαμηλής κατηγορίας, συχνά υποθέτουν ότι το φάσμα σήματος είναι επίπεδο, χωρίς να υπάρχουν διαταραχές και έτσι λαμβάνουν ένα μόνο τμήμα εκτιμώντας ότι το υπόλοιπο του καναλιού έχει το ίδιο επίπεδο ισχύος, απορρίπτοντας τα άλλα τμήματα, τα οποία συνήθως έχουν διαφορετικά επίπεδα ισχύος.

Πηγή: https://www.iptvsat.gr

περισσότερα...

Η PROMAX εξηγεί: Πώς μπορούμε να μετρήσουμε τις παρεμβολές 5G

2022-02-08 13:28:07
Τεχνολογία

Η μέτρηση παρεμβολών 4G και 5G ακούγεται πολύπλοκη, ωστόσο με τα πεδιόμετρα Promax HD Ranger & Ranger Neo υλοποιείται πανεύκολα...Δείτε πώς αμέσως παρακάτω!

Οι αναλυτές PROMAX είναι συμβατοί με το δεύτερο ψηφιακό μέρισμα (5G), δεν χρειάζεται να ενημερώσετε το υλικολογισμικό! Τα πεδιόμετρα HD RANGER και RANGER Neo είναι έτοιμα για το 5G από το εργοστάσιο και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να εξασφαλίσουν ότι η ζώνη των 700 MHz δεν δημιουργεί παρεμβολές στην κανονική λήψη τηλεοπτικών εκπομπών.

Λειτουργία δοκιμής LTE INGRESS για 5G και 4G

Με τη λειτουργία LTE Ingress Test μπορείτε να ελέγξετε εάν τα φίλτρα LTE σε μια εγκατάσταση ομοαξονικής καλωδίωσης είναι αποτελεσματικά ή όχι. Αυτό μπορεί να γίνει για τις ζώνες 4G, αλλά και για ζώνες 5G .


Το LTE Ingress Test μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη ζώνη συχνοτήτων 5G χωρίς την ανάγκη ενημέρωσης του firmware του αναλυτή PROMAX

Αυτό το εργαλείο αναλύει τη ζώνη συχνοτήτων κινητής τηλεφωνίας, για να συγκρίνει το MER και την ισχύ ενός ψηφιακού επίγειου τηλεοπτικού καναλιού πριν και μετά την εγκατάσταση του φίλτρου LTE.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τα πεδιόμετρα HD RANGER ή RANGER NEO στις ζώνες συχνοτήτων 5G

Είναι ενδιαφέρον να επισημάνουμε ότι η λειτουργία LTE Ingress Test επιτρέπει στο χρήστη να ρυθμίσει τη ζώνη συχνοτήτων υπό ανάλυση.

Με αυτόν τον τρόπο, ακόμη κι αν η λειτουργία LTE Ingress Test έχει οριστεί από προεπιλογή για την ανάλυση της ζώνης 4G (795 έως 862 MHz), μπορεί ωστόσο να προσαρμοστεί στις ζώνες συχνοτήτων του δεύτερου ψηφιακού μερίσματος (694-790 MHz).


Προσαρμογή της ζώνης συχνοτήτων υπό ανάλυση στο LTE Ingress Test για το 5G

Πώς μπορείτε να ρυθμίσετε τη ζώνη συχνοτήτων στο 5G; Απλά ανοίξτε το μενού PREFERENCES (πατήστε με διάρκεια το πλήκτρο Folder), μεταβείτε στην καρτέλα UTILITIES και ρυθμίστε τις μέγιστες και ελάχιστες συχνότητες για το φίλτρο LTE στα 694 και 790 MHz αντίστοιχα.

Πηγή: https://www.iptvsat.gr

περισσότερα...

Η PROMAX εξηγεί: Τι είναι η μέτρηση Link Margin

2022-02-08 13:28:07
Τεχνολογία

Το Link Margin είναι μια μέτρηση που δείχνει πόσο MER μπορεί να χάσει ένα ψηφιακό κανάλι πριν καταστεί αδύνατο να "κλειδώσει". Αυτό συμβαίνει όταν η μέτρηση Link Margin είναι ίση, πολύ κοντά ή κάτω από το μηδέν και ο διορθωτής σφάλματος αποκωδικοποιητή δεν είναι σε θέση να ανακτήσει τα δεδομένα που χάθηκαν κατά τη μετάδοση.

Οι αναλυτές PROMAX δείχνουν τη μέτρηση Link Margin, ωστόσο σε πολλές περιπτώσεις οι χρήστες δεν δείχνουν το ανάλογο ενδιαφέρον. Προκειμένου να εκτιμήσει κανείς τη σημασία της εν λόγω μέτρησης, πρώτα πρέπει να κατανοήσει την έννοια της διόρθωσης σφαλμάτων.

Τί είναι η διόρθωση σφαλμάτων;

Η διόρθωση σφαλμάτων είναι το σύνολο των σταδίων που εφαρμόζονται από τους αποκωδικοποιητές ψηφιακής τηλεόρασης για την ανάκτηση δεδομένων. Εφαρμόζονται αρκετοί αλγόριθμοι που αντιστρέφουν τις όποιες αρνητικές επιπτώσεις παρεμβολών, ηχώ, κ.λπ. Χάρη στη διόρθωση σφαλμάτων, η εικόνα και ο ήχος ενός ψηφιακού καναλιού είναι πάντα τέλειοι.

Απλοποιημένο μπλοκ διάγραμμα ψηφιακού δέκτη σε λειτουργία

 

Τί γίνεται εάν η διόρθωση σφαλμάτων δεν μπορεί να ανακτήσει δεδομένα;

Αυτό συμβαίνει στη περίπτωση που το σήμα που φθάνει στον ψηφιακό αποκωδικοποιητή δεν έχει αρκετή ισχύ ή έχει υποβαθμιστεί υπερβολικά και ο χρήστης σταματά να παρακολουθεί την εκάστοτε τηλεοπτική υπηρεσία που λάμβανε μέχρι εκείνη τη στιγμή.


Μία τέλεια εικόνα (αριστερά) και μία εικόνα με προβλήματα (δεξιά), η οποία είναι πολύ κοντά στο να χαθεί, διότι η διόρθωση σφαλμάτων δεν μπορεί να ανακτήσει δεδομένα

Γιατί το υψηλό Link Margin είναι σημαντικό;

Επειδή όταν μια εγκατάσταση παλιώνει, επεκτείνεται ή επηρεάζεται από τον καιρό, ο δέκτης λαμβάνει σταδιακά χειρότερο σήμα που τελικά μεταφράζεται στη γλώσσα του χρήστη ως "μερικές φορές δεν μπορώ να παρακολουθήσω τηλεόραση".

Link Margin ίσο με 0 (μηδέν) υποδηλώνει ότι εάν το σήμα χάσει περισσότερο MER, τότε η λήψη καναλιού θα είναι αδύνατη. Επομένως, αν και είναι τεχνικά δυνατό να λάβετε το σήμα καναλιού του οποίου το Link Margin είναι μηδέν, είναι επικίνδυνο να ολοκληρώσετε μια εργασία εγκατάστασης ή συντήρησης υπό αυτές τις συνθήκες, επειδή στο παραμικρό πρόβλημα αυτό το κανάλι θα είναι αδύνατο να «κλειδώσει».

Πώς να βελτιώσετε το Link Margin;

Κατά την ανάπτυξη ενός δικτύου διανομής τηλεόρασης, την εγκατάσταση μιας κεραίας ή σε οποιαδήποτε εργασία συντήρησης, το MER (Ρυθμός σφάλματος διαμόρφωσης) των ψηφιακών καναλιών είναι συνήθως ένας πολύ σημαντικός παράγοντας.

Είναι επίσης ιδιαίτερα σημαντικό να δώσετε προσοχή στο Link Margin: Όσο υψηλότερο, τόσο το καλύτερο. Δηλαδή, όσο υψηλότερη η τιμή της συγκεκριμένης μέτρησης, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η ανοχή σήματος έναντι στοιχείων που την υποβαθμίζουν.

 

Ένα σωστά εγκατεστημένο δίκτυο διανομής τηλεοπτικού σήματος, μάς γλυτώνει από προβλήματα. Δεν πρόκειται μόνο για αισθητικούς λόγους!

 

Ένας κατάλληλο σετ ενισχυτή, ποιοτική καλωδίωση, ελάχιστος αριθμός ενδιάμεσων συνδέσεων και άλλες καλές πρακτικές, παρέχουν ένα υψηλό Link Margin που θα διασφαλίσει την εγκατάστασή σας έναντι μελλοντικών απωλειών σήματος.

Πηγή: https://www.iptvsat.gr

περισσότερα...

Η PROMAX εξηγεί: Οι πιο περίεργες πηγές τηλεοπτικών παρεμβολών

2022-02-08 13:28:07
Τεχνολογία

Μερικές φορές, σε τακτά χρονικά διαστήματα, το επίγειο ψηφιακό σήμα παρουσιάζει προβλήματα, όπως πχ pixels στην εικόνα. Σε άλλες περιπτώσεις, ακόμη και αυτοκίνητα στο δρόμο μπορούν να προκαλέσουν ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές. Όλα αυτά τα προβλήματα μπορούν σίγουρα να επιλυθούν, αλλά πρώτα πρέπει να τα εντοπίσουμε.

Ακόμη και οι πιο εξειδικευμένοι επαγγελματίες μερικές φορές δεν είναι σε θέση να εντοπίσουν εύκολα την προέλευση μιας παρεμβολής που προκαλεί τα pixels στην εικόνα ή ακόμη και την πλήρη διακοπή του σήματος. Σε αυτό το άρθρο παραθέτουμε τις πιο "εξωπραγματικές" γνωστές πηγές προβλημάτων στην ψηφιακή επίγεια τηλεοπτική λήψη.

Ο εχθρός είναι στο σπίτι: Συσκευές που προκαλούν παρεμβολές

Φωτισμός LED: Αυτοί οι λαμπτήρες με χαμηλής ποιότητας τροφοδοτικά μπορεί να εισάγουν θόρυβο στο ηλεκτρικό δίκτυο, που μπορεί να έχει αντίκτυπο στην τροφοδοσία του επίγειου ψηφιακού δέκτη. Ένας πυρήνας φερρίτη γύρω από την καλωδίωση των λαμπτήρων LED μπορεί να λύσει το πρόβλημα.

Ασύρματα routers: Είναι κακή πρακτική να τα τοποθετείτε κοντά σε τηλεοράσεις. Η αλλαγή της θέσης τους μπορεί να λύσει το πρόβλημα.

Ηλεκτροκινητήρες: Ψυγεία, απορροφητήρες, ηλεκτρικές σκούπες, πλυντήρια, τρυπάνια … Ένας ηλεκτρικός κινητήρας θα προκαλέσει προβλήματα στην επίγεια ψηφιακή λήψη εάν οι καλωδιώσεις των συνδέσεων είναι σε κακή κατάσταση ή δεν έχουν εγκατασταθεί σωστά.

Θερμοστάτες σε λέβητες ή θερμοσίφωνες: Όταν τα ηλεκτρονικά τους κυκλώματα καταστραφούν, μπορεί να προκαλέσουν παρεμβολές για μερικά δευτερόλεπτα κατά την ενεργοποίησή τους. Αυτός είναι αρκετός χρόνος για να χαθεί το τηλεοπτικό σήμα.

Φωτοβολταϊκά πάνελς: Οι μετατροπείς που χρησιμοποιούνται σε φωτοβολταϊκά ηλιακά πάνελς μπορεί να παράγουν ηλεκτρική επαγωγή όταν παρουσιάζουν κακή θωράκιση ή δεν διαθέτουν ποιοτικά φίλτρα.

Προβλήματα με τους γείτονες: η παρεμβολή προέρχεται απ’ έξω

Αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες που προκαλούν διακοπές στο σήμα καθώς περνούν κοντά. Μπορεί να συμβεί όταν τα μπουζί των οχημάτων δεν είναι καλά μονωμένα και η τηλεοπτική μας εγκατάσταση χρησιμοποιεί ενισχυτές ευρείας ζώνης. Όποτε είναι δυνατόν, η λύση είναι η χρήση ενισχυτών μονού καναλιού ή τουλάχιστον ομοαξονικό καλώδιο με θωράκιση υψηλότερης ποιότητας.

Κτίρια υπό κατασκευή: Μια νέα, κοντινή κατασκευή μπορεί να προκαλέσει τη λήψη ηχώ στις κεραίες, η οποία δεν υπήρχε κατά την εγκατάσταση της κεραίας. Η λύση είναι η εκ νέου ρύθμιση του προσανατολισμού της κεραίας, χρησιμοποιώντας τη λειτουργία Dynamic echoes analyzer ενός πεδιόμετρου Promax.

Ακτινοβολία σήματος από Yagi κεραίες λήψης: Μια κακώς φιλτραρισμένη εγκατάσταση κεραίας, μπορεί να προκαλεί την εκπομπή σήματος σε κεραία που χρησιμοποιείται για λήψη. Μια ανάλυση πεδίου με χρήση κατευθυντικών κεραιών, μπορεί να βρει την κεραία που προκαλεί την παρεμβολή.

Παρεμβολές παρακείμενου καναλιού: Αυτό συμβαίνει όταν ένα επίγειο ψηφιακό κανάλι, επικαλύπτει μερικώς ένα γειτονικό κανάλι. Το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι πολύ δύσκολο να επιλυθεί από την πλευρά του δέκτη, πέρα ​​από την ευθυγράμμιση της κεραίας με άλλο πομπό ή την λήψη τηλεόρασης από άλλη πηγή, όπως πχ δορυφόρο, οπτική ίνα, καλώδιο ή DSL.

Παρεμβολές από φυσική πηγή

Τα δέντρα μπορούν να μπλοκάρουν τα τηλεοπτικά σήματα μεταξύ του πομπού και του δέκτη, ειδικά όταν χρησιμοποιούμε εσωτερικές κεραίες. Η λύση είναι η εγκατάσταση κεραιών σε μεγάλο ύψος  στην ταράτσα. Επιπλέον, το πρόβλημα θα συμβεί εποχιακά όταν ασχολούμαστε με φυλλοβόλα δέντρα: Την άνοιξη και το καλοκαίρι είναι πιθανότερο να δημιουργηθούν προβλήματα, απ’ ότι το φθινόπωρο και το χειμώνα, όταν τα δέντρα χάνουν τα φύλλα τους.

Φαινόμενο εξασθένησης στις ακτές: Η υγρασία, η θερμοκρασία και οι παλίρροιες προκαλούν μεγάλη διακύμανση σήματος κατά τη διάρκεια της ημέρας, η οποία μπορεί να μετριαστεί χρησιμοποιώντας κεραία υψηλότερης ποιότητας που ευθυγραμμίζεται με ακρίβεια χρησιμοποιώντας ένα πεδιόμετρο .

Οι ηλεκτρικοί φράκτες αποτελούν πηγή ηλεκτρομαγνητικών παρεμβολών αν δεν είναι καλά γειωμένοι ή όταν η βλάστηση έρχεται σε επαφή με τα ηλεκτρικά καλώδια. Μια απλή περιοδική συντήρηση λύνει το πρόβλημα. Επίσης, ο φράκτης δεν θα πρέπει να εγκατασταθεί παράλληλα στις ηλεκτρικές ή τηλεφωνικές γραμμές.

Τα πτηνά που κάθονται στις κεραίες μπορεί να έχουν επίδραση στην ποιότητα της λήψης. Αυτό ήταν ζωτικής σημασίας στην εποχή της αναλογικής τηλεόρασης, αλλά είναι επίσης σημαντικό και στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση σε περιοχές με κακή λήψη. Είναι δυνατή η τοποθέτηση πλαστικών αιχμών στις κεραίες, καθώς η χρήση μεταλλικών αιχμών μειώνει την απόδοση της κεραίας.

Παρεμβολές που προκαλούνται από κακές πρακτικές στις εγκαταστάσεις τηλεοπτικής λήψης

Το καλώδιο που τυλίγεται σε βρόχο, λειτουργεί ως κεραία και λαμβάνει εξωτερικές ραδιοσυχνότητες.

Η ηλεκτρική καλωδίωση πρέπει να βρίσκεται μακριά από την ομοαξονική καλωδίωση. Σε τοπικά δίκτυα CATV, εάν το ομοαξονικό καλώδιο βρίσκεται πολύ κοντά στο ηλεκτρικό δίκτυο δημόσιου φωτισμού, όταν το τελευταίο ενεργοποιηθεί, αυτό θα προκαλέσει ποιοτική υποβάθμιση.

Αναλύστε πιθανές παρεμβολές 4G / 5G χρησιμοποιώντας επαγγελματικά πεδιόμετρα που διαθέτουν συγκεκριμένες λειτουργίες για τον εντοπισμό τους και εγκαταστήστε φίλτρα – εάν απαιτείται – ειδικά στις εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούν ενισχυτές ευρείας ζώνης.

Κατεστραμμένη καλωδίωση της οποίας το πλαστικό περίβλημα είναι ραγισμένο. Εκτός ότι σκουριάζει η θωράκιση, μπορεί επιπλέον να μεταφέρεται νερό στον εξοπλισμό κεραίας, με αποτέλεσμα την απενεργοποίησή του.

 

Πηγή: https://www.promaxelectronics.com

περισσότερα...

Η PROMAX εξηγεί: Φτηνά πεδιόμετρα – 6 ατέλειες που κανείς δεν σας λέει

2022-02-08 13:28:07
Τεχνολογία

Ένα φθηνό πεδιόμετρο με τα ίδια χαρακτηριστικά με ένα επαγγελματικό, σε κλάσμα της τιμής; Τέτοιες υποσχέσεις είναι ύποπτες: Η τεχνολογία που βρίσκεται στους αναλυτές PROMAX δεν μπορεί να υλοποιηθεί σε φθηνό εξοπλισμό.

promaxelectronics-quality-price

 

Προστασία από παρεμβολές RF

Οι αναλυτές RANGER της PROMAX μπορούν να χρησιμοποιηθούν κοντά σε repeaters ή σταθμούς βάσης τηλεφωνίας, επειδή διαθέτουν ολοκληρωμένη προστασία που θωρακίζει τη συσκευή από παρεμβολές ραδιοσυχνότητας.

Πρόκειται για μια ελαφριά θωράκιση αλουμινίου που εφαρμόζεται με υψηλή τεχνική κενού που καλύπτει και προστατεύει ολόκληρο το ηλεκτρονικό σύστημα του αναλυτή, έτσι ώστε οι παρεμβολές RF να μην επηρεάζουν την ακρίβεια των μετρήσεων.

promaxelectronics-rf-shielding
Προστασία από παρεμβολές RF των αναλυτών PROMAX

 

Γρήγορη δημιουργία αναφορών μέτρησης – μόνο ένα κλικ

Χρησιμοποιώντας τους αναλυτές PROMAX είναι δυνατή η γρήγορη δημιουργία αναφορών μέτρησης, χάρη στο σύστημα αυτόματων μετρήσεων (Datalogger) και στο λογισμικό NetUpdate (που επιτρέπουν τη δημιουργία αναφορών με ένα μόνο κλικ ).

Ένας φτηνός αναλυτής που απαιτεί την καταγραφή των μετρήσεων σε ένα χαρτί (ή τη χρήση στιγμιότυπων οθόνης) για να παραχθεί χειροκίνητα ένα report είναι χάσιμο χρόνου.

 

Τριπλή, πιστοποιημένη ακρίβεια μέτρησης

Κατά τη διάρκεια της γραμμής παραγωγής των πεδιόμετρων, στη PROMAX εφαρμόζουμε ξεχωριστή βαθμονόμηση συχνότητας και στάθμης σε κάθε μονάδα για αντιστάθμιση των περιθωρίων σφάλματος που μπορεί να παράγουν τα ηλεκτρονικά μέρη.

Αργότερα, κατά την κανονική χρήση του οργάνου σε περιβάλλοντα εργασίας, το εσωτερικό λογισμικό εφαρμόζει έναν αλγόριθμο που αντισταθμίζει τις μετρήσεις για να διορθώσει το σφάλμα που μπορεί να προκληθεί από τις θερμικές αλλαγές που αντιμετωπίζει το ηλεκτρονικό σύστημα.

promaxelectronics-calibration
Τα πεδιόμετρα PROMAX είναι βαθμονομημένα σε συχνότητα και στάθμη, καθώς και αντισταθμισμένα στη θερμοκρασία

 

Κατά τη διάρκεια της ζωής του, το πεδιόμετρο υπόκειται σε χτυπήματα και δυσμενείς περιβαλλοντικές συνθήκες που επηρεάζουν τα ηλεκτρονικά του, αυξάνοντας έτσι τα περιθώρια σφάλματος μέτρησης. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο στη PROMAX προτείνουμε να καλιμπράρουμε εκ νέου κάθε χρόνο τα πεδιόμετρα και να παρέχουμε το πιστοποιητικό βαθμονόμησης, έτσι ώστε να εγγυηθούμε την αξιοπιστία των μετρήσεων.

 

Οι αναλυτές PROMAX δεν βασίζονται σε εμπορικούς δέκτες
… διαφορετικά θα κληρονομήσουν τους περιορισμούς υλικού κάθε κατασκευαστή και δεν θα είναι εφικτές σημαντικές μετρήσεις για τους εγκαταστάτες, όπως τα echos ή ο λόγος Carrier To Noise (C / N).

 

Επαγγελματικός αναλυτής φάσματος γρήγορης σάρωσης

Ο αναλυτής φάσματος πολλών πεδιόμετρων χαμηλού κόστους, δεν εμφανίζεται στα επίσημα βίντεο κάποιων κατασκευαστών, επειδή αυτός είναι ένας τρόπος σκόπιμης απόκρυψης του χαμηλού ρυθμού ανανέωσης.

Ωστόσο, ο αναλυτής φάσματος είναι η πιο χρησιμοποιούμενη λειτουργία σε έναν πεδιόμετρο, επομένως, πρέπει να είναι μια ευέλικτη λειτουργία και ο ρυθμός ανανέωσης πρέπει να είναι υψηλός για να κάνει τη δουλειά του εγκαταστάτη ευκολότερη.

promaxelectronics-fast-sweap-rate
Υψηλός Ρυθμός Σάρωσης στους αναλυτές RANGER της PROMAX

 

Λάβετε υπόψη τα τεχνικά χαρακτηριστικά !

Τέλος, είναι σημαντικό να αξιολογούνται οι προδιαγραφές των συσκευών πριν από την πραγματοποίηση επένδυσης σε επαγγελματικό εξοπλισμό.

Για παράδειγμα, για όσους εγκαταστάτες πρέπει να ασχοληθούν και με την καλωδιακή τηλεόραση εκτός από την επίγεια και δορυφορική, είναι απαραίτητο για τον εξοπλισμό τους να συμπεριλάβει το κανάλι επιστροφής της καλωδιακής τηλεόρασης (CATV return path). Με άλλα λόγια, ο εξοπλισμός πρέπει να είναι σε θέση να λειτουργεί σε εύρος συχνοτήτων από 5 έως 2150 MHz.

promaxelectronics-standards
Οι τεχνικές προδιαγραφές του φθηνού εξοπλισμού, δεν προσεγγίζουν αυτές του επαγγελματικού εξοπλισμού

 

Πηγή: https://www.iptvsat.gr

περισσότερα...

Η PROMAX εξηγεί: Τι είναι το σήμα T2MI και πώς αναλύεται

2022-02-08 13:28:07
Τεχνολογία

Το T2-MI είναι ένα interface επικοινωνίας ενσωματωμένο στα ψηφιακά επίγεια τηλεοπτικά σήματα δεύτερης γενιάς (DVB-T2), τα οποία λαμβάνονται από τους διαμορφωτές που πραγματοποιούν την ίδια τη μετάδοση. Στην πραγματικότητα, το T2-MI σημαίνει T2 Modulator Interface. Το σήμα Τ2-ΜΙ παρέχει τις παραμέτρους και τα περιεχόμενα εκπομπής στους διαμορφωτές.

Οι τεχνικοί διαχειριστές των τηλεπικοινωνιακών δικτύων, χρησιμοποιούν τις πληροφορίες T2-MI για να εξασφαλίσουν την ορθή εγκατάσταση των ψηφιακών επίγειων τηλεοπτικών δικτύων.

Οι αναλυτές φάσματος RANGER Neo 3 και RANGER Neo 4 της PROMAX, μπορούν να λαμβάνουν και να αναλύουν τα σήματα T2-MI που προέρχονται από οποιαδήποτε πηγή, όπως ASI-TS, IP Multicast και ακόμη από RF.

dvbt2-chain-diagram
Μπλοκ διάγραμμα ενός τυπικού συστήματος DVB-T2

 

Το T2-MI χρησιμοποιείται αποκλειστικά στo link μεταξύ της εξόδου του T2 Gateway και των εισόδων διαμορφωτών DVB-T2, μέσω TS-ASI ή IP. Το σήμα T2-MI περιλαμβάνει, εκτός από το ίδιο το σήμα DVB-T2, δεδομένα συγχρονισμού για δίκτυα SFN (μονής συχνότητας), τις ρυθμίσεις σε σχέση με κάθε PLP (Physical Layer Pipe) και τα BBFRAMES (frames βασικής ζώνης), τα οποία συγκροτούν κάθε PLP και περιέχουν τα Transport Streams προς διαμόρφωση. Μπορείτε να βρείτε στο Internet την προδιαγραφή ETSI TS 102 773, η οποία είναι ελεύθερη για χρήση.

Τι μπορούν να κάνουν με το σήμα T2-MI οι αναλυτές φάσματος PROMAX RANGER Neo 3 και RANGER Neo 4;

 • Καταγραφή του TS που περιέχει το σήμα T2-MI από πηγή σήματος RF, IPTV ή ASI-TS.
 • Αναπαραγωγή μέσω της ASI-TS εξόδου του αρχείου που είναι αποθηκευμένο στη μνήμη.
 • Ανάλυση του Transport Strem που μεταφέρει τα σήματα T2-MI.
 • Ανάλυση και έλεγχο όλων των πεδίων που ορίζονται στο σήμα T2-MI (σηματοδότηση L1, χρονική σήμανση DVB-T2, καθένα από τα PLP και BB frames, κ.λπ.).
analyse-t2-mi-promax
Ανάλυση του σήματος T2-MI με αναλυτή RANGER Neo

 

Οι αναλυτές RANGER Neo 3 και RANGER Neo 4 μπορούν επίσης να επιλέξουν ένα συγκεκριμένο PLP και να ενεργοποιήσουν τον Transport Stream Analyzer για να αναλύσουν τα TS που μεταφέρονται μέσα. Στο παρακάτω παράδειγμα λαμβάνουμε μέσω ενός IP Multicast stream ένα σήμα Τ2-ΜΙ, από το οποίο εξάγουμε και αναλύουμε τους πίνακες PSI / SI από το transport stream που μεταφέρεται στο PLPID = 17.

select-plp-promax
Λήψη σήματος T2-MI και εξαγωγή των πινάκων PSI / SI στον αναλυτή φάσματος RANGER Neo 4

 

Πηγή: https://www.iptvsat.gr

περισσότερα...

Η PROMAX εξηγεί: Πώς να χρησιμοποιήσετε τον αναλυτή φάσματος στα πεδιόμετρα HD RANGER και RANGER Neo

2022-02-08 13:28:07
Τεχνολογία

Ο αναλυτής φάσματος είναι μια βασική λειτουργία στα πεδιόμετρα. Δεδομένου ότι πολλοί επαγγελματίες τεχνικοί έχουν συνηθίσει να χρησιμοποιούν βασικό αναλογικό εξοπλισμό, δεν εκμεταλλεύονται πλήρως τους επαγγελματικούς αναλυτές φάσματος που βρίσκονται ενσωματωμένοι στα όργανα HD RANGER και RANGER Neo .

Πως να ξεκινήσετε και να προσαρμόσετε τον αναλυτή φάσματος

Πατώντας το πλήκτρο που απεικονίζει τον αναλυτή φάσματος, αποκτάτε πρόσβαση διαδοχικά σε 3 σχεδιασμούς οθόνης που προσαρμόζονται στις προτιμήσεις του χρήστη. Μπορείτε να αλλάζετε οθόνες ανά πάσα στιγμή, διατηρώντας τη θέση του κέρσορα και τις ρυθμίσεις του αναλυτή.

Αυτές είναι οι τρεις διεπαφές του αναλυτή φάσματος:

SPECTRUM 1/3 : Φάσμα που εμφανίζει τις μετρήσεις του καναλιού που βρίσκεται κάτω από τον κέρσορα και μια μπάρα κατάστασης που εμφανίζει τις πληροφορίες αποκωδικοποίησης.

SPECTRUM 2/3 : Η αποκωδικοποιημένη τηλεοπτική εικόνα σε ένθεση με ήχο.

SPECTRUM 3/3 : Είναι η βασική λειτουργία, η οποία εμφανίζει το φάσμα σε πλήρη οθόνη. Πολύ χρήσιμο για την ευθυγράμμιση των κεραιών.

Πως να κινηθείτε στο φάσμα μετακινώντας το joystick αριστερά ή δεξιά

Η συμπεριφορά του joystick εξαρτάται από την ένδειξη του εικονιδίου στην επάνω δεξιά γωνία. Πατώντας το joystick, επιτρέπεται την εναλλαγή μεταξύ μιας από αυτές τις δύο συμπεριφορές:


Αυτό το εικονίδιο απεικονίζει τη συμπεριφορά του joystick στη λειτουργία αναλυτή φάσματος: FR ή CH αλλάζει τη συχνότητα ή τον αριθμό καναλιού που βρίσκεται ο κέρσορας.
Το SP τροποποιεί το εύρος του SPAN

 • Κάθε φορά που το εικονίδιο εμφανίζει FR ή CH , μετακινώντας το joystick αριστερά και δεξιά, ο κέρσορας θα κινηθεί αντίστοιχα κατά συχνότητα ή ανά κανάλι σύμφωνα με το τρέχον channel plan.
 • Όταν το εικονίδιο δείχνει SP, θα αυξηθεί ή θα μειωθεί το SPAN.

Πώς να μεταβείτε μεταξύ συντονισμού συχνότητας ή καναλιών;
Πατώντας F1 θα έχετε πρόσβαση στο μενού Tuning. Χρησιμοποιήστε το joystick (ή την οθόνη αφής) για να μετακινήσετε τον κέρσορα στην επιλογή “Tune by” και επιλέξτε “Channel” ή “Frequency”. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε το τρέχον
channel plan από αυτό το μενού μέσω της επιλογής “Channel plan“.

Πώς να εισαγάγετε χειροκίνητα μια συχνότητα;
Πατώντας F1 θα έχετε πρόσβαση στο μενού Tuning. Όποτε συντονίζουμε με συχνότητα, μπορούμε να αλλάξουμε το “Central Freq.” (κεντρική συχνότητα) εισάγοντας χειροκίνητα μια συχνότητα σε MHz.


Πώς μπορείτε να αλλάξετε μεταξύ των ρυθμίσεων συντονισμού και πώς να ρυθμίσετε χειροκίνητα μια συχνότητα


Όταν υπάρχει ψηφιακό ή αναλογικό κανάλι όπου βρίσκεται ο κέρσορας, ο αναλυτής το αναγνωρίζει και το αποκωδικοποιεί αυτόματα, χωρίς να χρειάζεται ο χρήστης να καθορίσει οποιαδήποτε παράμετρο. Για να γίνει αυτό, το όργανο θα πρέπει να είναι ρυθμισμένο σε λειτουργία SPECTRUM 1/3 ή SPECTRUM 2/3

Πως να αλλάξετε το επίπεδο αναφοράς φάσματος χρησιμοποιώντας το joystick

Για να αυξήσετε ή να μειώσετε το επίπεδο αναφοράς του φάσματος, μετακινήστε το joystick προς τα επάνω ή προς τα κάτω αντίστοιχα.

Πως να χρησιμοποιήσετε την οθόνη αφής στον αναλυτή φάσματος

Οι περισσότεροι από τους αναλυτές HD RANGER και RANGER Neo της PROMAX, διαθέτουν οθόνη αφής που διευκολύνει τη λειτουργία του αναλυτή φάσματος, επειδή με μόνο τρεις χειρονομίες, έχουμε πρόσβαση στο σύνολο των πιο κοινών επιλογών:


Πώς να χρησιμοποιήσετε την οθόνη αφής για τον έλεγχο του αναλυτή φάσματος

 • Σύρετε προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά το φάσμα για να μετακινήσετε το γράφημα.
 • Αγγίξτε (tap) μια θέση του φάσματος για να τοποθετήσετε τον κέρσορα.
 • Σύρετε προς τα επάνω ή προς τα κάτω το γράφημα για να αλλάξετε το επίπεδο αναφοράς.
 • Αγγίξτε (tap) την ετικέτα SPAN για να αλλάξετε το επίπεδο ζουμ.
 • Αγγίξτε (tap) την ετικέτα SPECTRUM 1/3 για να αλλάξετε τις λειτουργίες οθόνης.

Πηγή: https://www.iptvsat.gr

περισσότερα...

Η PROMAX εξηγεί: Τα μυστικά των σημάτων FM στα πεδιόμετρα PROMAX

2022-02-08 13:28:07
Τεχνολογία

Το ψηφιακό ραδιόφωνο είναι διαθέσιμο στις μέρες μας σε πολλές χώρες, ωστόσο το αναλογικό ραδιόφωνο FM είναι ακόμα ανάμεσά μας, τώρα και για τα επόμενα χρόνια. Λοιπόν, πώς λειτουργεί το Stereo FM; Τι μπορούμε να μετρήσουμε σε αυτά τα σήματα; Ας κατανοήσουμε καλύτερα όλα αυτά τα θέματα, χρησιμοποιώντας τον προηγμένο FM analyzer στους αναλυτές φάσματος της PROMAX!

Τί υπάρχει μέσα σε ένα κανάλι FM;

Ένα κανάλι FM είναι – στην πραγματικότητα- ένα multiplex (MPX) που περιέχει τα παρακάτω υπο-φέροντα:

 • Υπο-φέρον L+R : Άθροισμα του αριστερού και του δεξιού καναλιού. Αυτό ακούμε στους μονοφωνικούς δέκτες FM.
 • Stereo πιλότος: Η παρουσία του υποδηλώνει στερεοφωνικό κανάλι και επιτρέπει επίσης την αναγέννηση των carriers των δύο υποφερόντων που ακολουθούν.
 • Υπο-φέρον L-R: Αφαίρεση του δεξιού από το αριστερό κανάλι. Συνδυάζοντας αυτές τις πληροφορίες με το υπο-φέρον L+R και τη βοήθεια του πιλότου (19 KHz), οι στερεοφωνικοί δέκτες FM μπορούν πολύ απλά να ανακτήσουν και τα δύο κανάλια ήχου.
 • Υπο-φέρον RDS: Ψηφιακές πληροφορίες για συμβατούς δέκτες.
 • Υπηρεσίες SCA: Για την κωδικοποίηση πληροφοριών με πολλούς τρόπους για επαγγελματικές ή επί πληρωμή εφαρμογές.

Πως να εμφανίσετε τα υπο -φέροντα FM;

Το FM multiplex (MPX) έχει εύρος ζώνης 100 kHz. Μπορούμε να εμφανίσουμε τη θέση των carriers χρησιμοποιώντας τη λειτουργία MPX Spectrum στα πεδιόμετρα PROMAX:

 1. Υπο-φέρον L+R.
 2. Stereo πιλότος.
 3. Υποφέρον L-R.
 4. Υπο -φέρον RDS.
 5. Υπηρεσίες SCA.

Σε αυτό το άρθρο χρησιμοποιούμε την προηγμένη επιλογή ανάλυσης FM των αναλυτών RANGER Neo.
Οι αναλυτές PROMAX, με κλιμακωτές δυνατότητες που εξαρτώνται από το μοντέλο, είναι μια σειρά εξοπλισμού με όργανα τόσο για εγκαταστάτες όσο και για αρχές ραδιοφάσματος.

ΖΗΤΗΣΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 

Προηγμένες μετρήσεις σε στερεοφωνικά ραδιοσήματα FM

Η παρακάτω οθόνη δείχνει με μια ματιά τα επίπεδα του αριστερού και δεξιού καναλιού και το επίπεδο καθενός από τα υπο-φέροντα που αναφέρονται (L+R και L-R):

Το κάτω μέρος της οθόνης εμφανίζει τη βασική μέτρηση του επιπέδου σήματος/φέροντος και τις αποκλίσεις συχνότητας όλων των πιλότων που αποτελούν το FM multiplex (MPX).

Τί είναι η απόκλιση συχνότητας και γιατί πρέπει να τη μετράμε;

Τα αρχικά FM σημαίνουν Frequency Modulation. Αυτό σημαίνει ότι οι πληροφορίες κωδικοποιούνται αλλάζοντας τη συχνότητα σήματος με αύξηση και μείωση της συχνότητας φέροντος εντός ορισμένων ορίων. Αυτή η αλλαγή είναι η απόκλιση συχνότητας .

Μια υπερβολική απόκλιση (αυτό σημαίνει, ένα φέρον του οποίου η συχνότητα έχει μεταβληθεί υπέρμετρα) μπορεί να προκαλέσει παρεμβολές σε δύο παρακείμενα κανάλια. Μπορούμε να αποφύγουμε αυτό το πρόβλημα απαιτώντας από το νόμο ορισμένα όρια απόκλισης που πρέπει να τηρούν οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς. Επομένως, οι αρχές RF πρέπει να μετρούν την επιπλέον απόκλιση, έτσι είναι απαραίτητος ένας αναλυτής ικανός να μετρήσει την απόκλιση FM για όλα τα φέροντα.

Στην προηγούμενη οθόνη μπορούμε να δούμε ένα ιστόγραμμα ως παράδειγμα του κανόνα ITU-R SM.1268-2: Το κίτρινο χρώμα απεικονίζει πόσα δείγματα του συνόλου έχουν φτάσει σε μια ορισμένη απόκλιση συχνότητας. Στο πράσινο (αθροιστικό), πόσα έχουν ξεπεράσει μια δεδομένη απόκλιση.

Χρησιμοποιώντας τον αναλυτή ως σταθμό παρακολούθησης της απόκλισης FM

Η δυνατότητα webControl των αναλυτών PROMAX επιτρέπει όχι μόνο τον απομακρυσμένο έλεγχο των συσκευών αλλά και την παρακολούθηση των σημάτων και την αποστολή συναγερμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με βάση τα όρια ποιότητας που καθορίζονται από τον χρήστη.

Το webControl είναι μια δωρεάν λειτουργία που περιλαμβάνεται στάνταρ σε όλους τους αναλυτές RANGER Neo + και άνω και ενισχύει τις δυνατότητές τους. Η λειτουργία webControl επιτρέπει τη χρήση των RANGER Neo +  όχι μόνο ως πεδιόμετρα, αλλά και ως εργαστηριακό εξοπλισμό με πλήρεις δυνατότητες τηλεχειρισμού, καθώς και ως σταθμούς μέτρησης που βρίσκονται σε σταθερές ή κινητές τοποθεσίες.

 

Πηγή: https://www.iptvsat.gr

περισσότερα...

Η PROMAX εξηγεί: Τι είναι οι πίνακες Transport Stream σε ένα ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα

2022-02-08 13:28:07
Τεχνολογία

Τα σήματα εκπομπής περιέχουν πολύ περισσότερες πληροφορίες εκτός από βίντεο και ήχο. Οι ψηφιακές υπηρεσίες που περιλαμβάνονται σε ένα multiplex, φέρουν ένα σύνολο μεταδεδομένων που χρησιμοποιεί ο δέκτης για να βρει την υπηρεσία και να αυτορυθμιστεί για να την αποκωδικοποιήσει.

Αυτά τα μεταδεδομένα είναι οι πίνακες Transport Stream και περιέχουν τυποποιημένα δεδομένα οργανωμένα σε πίνακες τιμών. Ποια όμως ακριβώς είναι αυτά τα μεταδεδομένα;

Ποιοι είναι οι πίνακες Transport Stream

 • PROGRAM ASSOCIATION TABLE (PAT)
  Αυτός ο πίνακας υποδεικνύει τη θέση του πίνακα PMT κάθε υπηρεσίας και προσδιορίζει κάθε multiplex με το μοναδικό του PID (Packet IDentifier).
 • PROGRAM MAP TABLE (PMT)
  Προσδιορίζει τις στοιχειώδεις ροές δεδομένων που μεταφέρουν οπτικοακουστικό περιεχόμενο (βίντεο, ήχος, υπότιτλους, διαδραστικές εφαρμογές ή άλλα δεδομένα) το οποίο διαμορφώνει κάθε υπηρεσία ή πρόγραμμα. Κάθε ροή δεδομένων αναγνωρίζεται από το εκάστοτε PID.
 • TIME AND DATE TABLE (TDT)
  Διατηρεί την τρέχουσα ημερομηνία και ώρα UTC (Coordinated Universal Time). Ο πίνακας TOT – εάν υπάρχει – εφαρμόζει την κατάλληλη διόρθωση ανάλογα με τη ζώνη ώρας χώρας / περιοχής.
 • NETWORK INFORMATION TABLE (NIT)
  Πληροφορίες για το δίκτυο και την οργάνωση των multiplex ή των Transport Streams. Συνδυάζοντας τα πεδία τους, κάθε TS αναγνωρίζεται μοναδικά μεταξύ όλων των εκπομπών που ρυθμίζονται στο πλαίσιο του ETSI (European Telecommunications Standards Institute).
 • SERVICE DESCRIPTION TABLE (SDT)
  Περιέχει μια περιγραφή των διαθέσιμων υπηρεσιών στο Transport Stream, ενώ μεταξύ άλλων δεδομένων καθορίζει τον τίτλο ή το όνομα της υπηρεσίας.

Επιπλέον προαιρετικοί πίνακες Transport Stream

 • EVENT INFORMATION TABLE (EIT)
  Για κάθε ψηφιακή υπηρεσία, παρέχει μια περιγραφή των τρεχόντων και μελλοντικών συμβάντων (έως και αρκετές ημέρες). Αυτές είναι οι πληροφορίες που χρησιμοποιεί ο δέκτης για τη δημιουργία του EPG (Ηλεκτρονικός οδηγός προγράμματος).
 • CONDITIONAL ACCESS TABLE (CAT)
  Αυτός ο πίνακας παρέχει πληροφορίες σχετικά με το σύστημα πρόσβασης υπό όρους που χρησιμοποιείται στο multiplex. Αυτός ο πίνακας πρέπει να υπάρχει για να ανοίξει ο δέκτης τις κρυπτογραφημένες υπηρεσίες, εάν υπάρχουν.
 • APPLICATION INFORMATION TABLE (AIT)
  Παρέχει στον αποκωδικοποιητή δεδομένα για να αποκτήσει πρόσβαση στις διαδραστικές εφαρμογές μετάδοσης, όπως το HbbTV (παρέχοντας τη διεύθυνση URL που φιλοξενεί το περιεχόμενο).
 • BOUQUET ASSOCIATION TABLE (BAT)
  Περιέχει πληροφορίες για τα μπουκέτα. Ένα μπουκέτο είναι ένα σύνολο ομαδοποιημένων υπηρεσιών που μπορεί να προέρχονται από ένα ή περισσότερα δίκτυα.
 • TIME OFFSET TABLE (TOT)
  Όπως και ο πίνακας TDT, περιέχει την τρέχουσα ημερομηνία και ώρα UTC, αλλά αυτός ο πίνακας προσθέτει τις πληροφορίες μετατόπισης της τρέχουσας ζώνης ώρας χώρας / περιοχής και παρέχει την ημερομηνία της επόμενης μετατόπισης ρολογιού DST.
 • RUNNING STATUS TABLE (RST)
  Ένα πρόγραμμα μπορεί να ξεκινήσει πριν ή μετά την καθορισμένη ώρα που ορίζεται στο EIT (Event Information Table) λόγω αλλαγών της τελευταίας στιγμής στο πρόγραμμα. Αυτός ο πίνακας ενημερώνει γρήγορα και με ακρίβεια τις πληροφορίες για την ώρα της μετάδοσης του εκάστοτε προγράμματος.
 • STUFFING TABLE (ST)
  Μερικές φορές ο τηλεοπτικός οργανισμός πρέπει να παρακάμψει τους πίνακες Transport Stream. Αυτός ο πίνακας περιέχει αναφορές που συνδέονται με τους εκάστοτε πίνακες που πρέπει να παρακαμφθούν.

Πίνακες Transport Stream που δεν χρησιμοποιούνται στην ευρυεκπομπή

Οι ακόλουθοι πίνακες εισάγονται σε όσα Transport Streams δεν πληρούν τα πρότυπα, επειδή έχουν μερικώς αρχειοθετηθεί σε μέσα αποθήκευσης.

 • DISCONTINUITY INFORMATION TABLE (DIT)
  Εισάγεται σε σημεία μετάβασης όπου οι πληροφορίες υπηρεσίας είναι ασυνεχείς.
 • SELECTION INFORMATION TABLE (SIT)
  Περιγράφει τις υπηρεσίες και τα συμβάντα που περιέχονται σε ένα μερικώς αποθηκευμένο Transport Stream.

Τι συμβαίνει όταν ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας ρυθμίζει λανθασμένα τους πίνακες Transport Stream (TS);

Όταν τα σήματα υποβάλλονται σε επεξεργασία προκειμένου να δημιουργηθεί ένα TS, υπάρχει πιθανότητα σφάλματος, ένα παράδειγμα του οποίου είναι η χρήση πολυπλεκτών και αποπολυπλεκτών.

Στην παραπάνω περίπτωση, ο δέκτης εξαρτάται από την ανοχή σφαλμάτων του εσωτερικού του λογισμικού για την αποκωδικοποίηση των ψηφιακών υπηρεσιών. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ορισμένες μάρκες δεκτών ή κάποια μοντέλα, δεν μπορούν να αποκωδικοποιήσουν τις υπηρεσίες που αποκωδικοποιούνται εύκολα από άλλο δέκτη, ακόμα και όταν και οι δύο συνδέονται στην ίδια πρίζα και λαμβάνουν βέλτιστο σήμα RF!

Ποια εργαλεία μπορώ να χρησιμοποιήσω για να εμφανίσω τα δεδομένα πινάκων TS;

Οι αναλυτές σήματος PROMAX (μοντέλα RANGER Neo 2 , RANGER Neo 3 και RANGER Neo 4 ) ενσωματώνουν έναν αναλυτή Transport Stream, ο οποίος συνήθως συναντάται μόνο σε εργαστηριακό εξοπλισμό υπολογιστών. Οι αναλυτές TS μπορούν να εμφανίσουν …

 • Πληροφορίες που περιέχονται στους πίνακες.
 • Το bitrate κάθε υπηρεσίας.
 • Τα κρίσιμα σφάλματα στη ρύθμιση που μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα.

Ως εκ τούτου, τα πεδιόμετρα RANGER Neo είναι ιδανικά όχι μόνο για εργασία πεδίου, αλλά και για την ενσωμάτωσή τους σε κέντρα ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών, επαναλήπτες, headends και γενικά επαγγελματικό περιβάλλον εκπομπής.

 

Πηγή: www.iptvsat.gr

περισσότερα...

Η PROMAX εξηγεί: Πώς να χρησιμοποιήσετε προσομοίωση IF για έλεγχο εγκατάστασης RF

2022-02-08 13:28:07
Τεχνολογία

Με τη χρήση προσομοίωσης IF είναι δυνατή η πιστοποίηση της απόδοσης μιας εγκατάστασης διανομής RF μέσω ομοαξονικού καλωδίου. Ας δούμε τέσσερις μεθόδους, για να ελέγξουμε ότι το σήμα που φτάνει σε κάθε πρίζα, διαθέτει την καλύτερη δυνατή ποιότητα χρησιμοποιώντας προσομοιωτές PROMAX IF και πεδιόμετρα.

Ο προσομοιωτής IF ή γεννήτρια πιλότων είναι ένα όργανο που παράγει σταθερά βαθμονομημένα σήματα σε συχνότητα και στάθμη, προκειμένου να επαληθεύσει την απόδοση μιας εγκατάστασης διανομής μέσω ομοαξονικού καλωδίου, επιτρέποντας την εξισορρόπηση της ζώνης IF με όργανα μέτρησης όπως πεδιόμετρα.

Μέθοδος 1: Γενικός Έλεγχος Εγκατάστασης IF

Παρεμβάλλετε τη γεννήτρια στην αρχή του συστήματος διανομής για να ελέγξετε.

Ρυθμίστε τη γεννήτρια. Εάν είναι δυνατόν, προσαρμόστε ρυθμίσεις όπως τις στάθμες των πιλότων. Απαιτείται να γνωρίζουμε τη συχνότητα και το επίπεδο των πιλοτικών σημάτων ώστε να λάβουμε μετρήσεις στο επόμενο βήμα.

Επαληθεύστε τη στάθμη λήψης πιλότων με τον αναλυτή φάσματος. Πραγματοποιήστε μια μέτρηση αναφοράς πιλότων. Στη συνέχεια, πηγαίνετε στην πρίζα, τοποθετήστε το δείκτη πάνω στους πιλότους, λάβετε τις μετρήσεις και συγκρίνετε με τις μετρήσεις αναφοράς για να βρείτε την εξασθένηση.


(1) Παρεμβάλλετε τη γεννήτρια  (2) Ρυθμίστε τους πιλότους. (3) Ελέγξτε τη λήψη σε κάθε πρίζα.

Μέθοδος 2: Χρησιμοποιήστε έναν αναλυτή PROMAX

Το βήμα 3 της παραπάνω μεθόδου, μπορεί να επιταχυνθεί με τη χρήση ενός πεδιόμετρου Promax RANGER Neo, επειδή αυτά τα όργανα περιλαμβάνουν τη λειτουργία ATTENUATION TEST με τις εξής δυνατότητες:

 • Μέτρηση αναφοράς των πιλότων απευθείας από τη γεννήτρια, προκειμένου να συγκριθεί αργότερα με τη λήψη στις πρίζες.
 • Εμφανίζονται μόνο οι πιλότοι αγνοώντας τα υπόλοιπα σήματα της μπάντας, καθιστώντας τη δουλειά σας πιο εύκολη και πιο γρήγορη.
 • Λειτουργία pass / fail με ρυθμιζόμενο κατώφλι για κάθε πιλότο.
 • Ενσωμάτωση στο datalogger και κατ’ επέκταση στα report μετρήσεων για την παροχή των αποτελεσμάτων στα πιστοποιητικά που παραδίδονται στον πελάτη.


ATTENUATION TEST σε ένα πεδιόμετρο PROMAX: Στην οθόνη εμφανίζονται μόνο οι πιλότοι, χρησιμοποιώντας ένα κατώφλι pass / fail, για πιο εύκολη κατανόηση των δοκιμών με μια γεννήτρια πιλότων.

Μέθοδος 3: Χρήση γεννήτριας πιλότων που μπορεί να ρυθμιστεί σε συχνότητα και στάθμη

Μπορούμε να επιτύχουμε ακόμη μεγαλύτερη αποδοτικότητα στην πιστοποίηση των εγκαταστάσεων, χρησιμοποιώντας μια γεννήτρια πιλότων όπως η PROMAX RP-110 , επειδή περιλαμβάνει μια σειρά από μοναδικά χαρακτηριστικά:

 • Μπορεί να παράγει έως 6 τόνους.
 • Επιτρέπει την προσαρμογή τόσο της συχνότητας όσο και της στάθμης ανεξάρτητα για κάθε τόνο.
 • Ισχύει για επίγεια ψηφιακή, καλωδιακή και δορυφορική, διότι καλύπτει CATV ζώνες ανόδου και καθόδου, καθώς και L band (5 έως 2150 MHz).
 • Επιτρέπει αποθήκευση πολλών σετ ρυθμίσεων. Χρήσιμο για να μην χάνετε χρόνο πραγματοποιώντας κάθε φορά εκ νέου τις ρυθμίσεις χειροκίνητα.
 • Ο σχεδιασμός της είναι βελτιστοποιημένος ώστε να επιτρέπει πέντε ώρες αυτονομία της μπαταρίας, αρκετές για να γίνει έλεγχος ολόκληρης της εγκατάστασης.
 • Μπορεί να διαχειριστεί από τον Η / Υ για ρύθμιση όλων των παραμέτρων και δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των σετ ρυθμίσεων.


Το interface της γεννήτριας πιλότων RP-110

Μέθοδος 4: Χρήση της μέτρησης TILT για δίκτυα CATV

Η ανάμειξη της γεννήτριας RP-110 και των αναλυτών PROMAX RANGER Neo, είναι ιδανική για τον έλεγχο της καμπύλης ενίσχυσης στα δίκτυα CATV. Οι πιλότοι RP-110 μπορούν να ρυθμιστούν στις επιθυμητές συχνότητες για εκτέλεση της δοκιμής TILT. Σε απομακρυσμένη θέση, η λειτουργία TILT των αναλυτών RANGER Neo, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο της σωστής λειτουργίας των ενισχυτών του ομοαξονικού δικτύου.


Τα πεδιόμετρα RANGER Neo περιλαμβάνουν την λειτουργία TILT για δίκτυα CATV. Με ένα RP-110 είναι δυνατόν να δημιουργηθούν πιλότοι στις σωστές συχνότητες για να ελέγξετε την απόκριση ενίσχυσης.

Πηγή: https://www.iptvsat.gr

 

περισσότερα...

Η PROMAX εξηγεί: Πώς να ελέγξετε την ομοαξονική καλωδίωση σε εγκαταστάσεις

2022-02-08 13:28:07
Τεχνολογία

Η ομοαξονική καλωδίωση σε νέα κτίρια (χωρίς εγκατεστημένο εξοπλισμό headend) πρέπει να ελεγχθεί χρησιμοποιώντας μια γεννήτρια πιλοτικού φέροντος  που είναι συνδεδεμένη στο headend και ένα πεδιόμετρο το οποίο θα πιστοποιεί τα επίπεδα λήψης σε κάθε πρίζα.

Για τις περιπτώσεις με εγκαταστάσεις σε λειτουργία , κάθε τμήμα μπορεί να ελεγχθεί με τον ίδιο τρόπο, αποσυνδέοντας και δοκιμάζοντας ένα τμήμα κάθε φορά.

ΓΕΝΝΗΤΡΙΑ ΠΙΛΟΤΙΚΟΥ ΦΕΡΟΝΤΟΣ

Το RP-080 είναι μια φορητή, ευέλικτη και εύχρηστη γεννήτρια σήματος με την οποία μπορούν να ελεγχθούν δορυφορικοί δέκτες και ομοαξονικά καλώδια κτιρίων. Παράγει έως και 4 ανεξάρτητα πιλοτικά carriers με επιλέξιμη στάθμη (από 75 έως 105 dBµV).


Γεννήτρια Promax RP-080

Το RP-080 μπορεί να τροφοδοτηθεί μέσω RF, επομένως το ίδιο το πεδιόμετρο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την τροφοδοσία της συσκευής ενώ ταυτόχρονα θα χρησιμοποιείται για τον έλεγχο της σωστής λήψης των πιλοτικών σημάτων. Η γεννήτρια μπορεί επίσης να συνδεθεί σε εξωτερικό τροφοδοτικό AC.

ΠΕΔΙΟΜΕΤΡΟ

Μπορείτε να επαληθεύσετε το επίπεδο πιλοτικού σήματος χρησιμοποιώντας τη λειτουργία αναλυτή SPECTRUM σε ένα πεδιόμετρο TV.

ΠΩΣ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΤΕ ΤΗΝ ΟΜΟΑΞΟΝΙΚΗ ΚΑΛΩΔΙΩΣΗ

 • Περιπτώσεις με εγκατάσταση σε λειτουργία:  Διαχωρίστε το τμήμα εγκατάστασης που θέλετε να ελέγξετε από τον γενικό πίνακα ή από μία από τις πρίζες του δικτύου διανομής τηλεοπτικών σημάτων.
 • Συνδέστε την έξοδο του RP-080 σε ένα από τα άκρα από το υπό δοκιμή τμήμα και χρησιμοποιήστε το μετρητή στάθμης TV (είσοδος RF) στην άλλη.
 • Ενεργοποιήστε το μετρητή στάθμης, ενεργοποιώντας την έξοδο τροφοδοσίας LNB (από 13 έως 18 V) για να τροφοδοτήσετε το RP-080. Επιλέξτε στο RP-080 – ανάλογα με την παρουσία ενισχυτών στη γραμμή – τα επίπεδα εξόδου για κάθε carrier μέσω των κουμπιών επιλογής στάθμης πιλότου.


Πώς να ελέγξετε την ομοαξονική καλωδίωση χρησιμοποιώντας μια γεννήτρια πιλότου RP-080 και ένα πεδιόμετρο.

 • Επιλέξτε τη ζώνη TERRESTRIAL (UHF) ή SATELLITE (IF), επιλέξτε την αναπαράσταση του φάσματος σε ολόκληρη τη ζώνη (Full Span) και ορίστε το μέγιστο επίπεδο αναφοράς 100 dBμV.
 • Επαληθεύστε στην λειτουργία SPECTRUM ANALYZER την παρουσία των δύο πιλοτικών συχνοτήτων που δημιουργούνται από το RP-080 καθώς και το επίπεδο λήψης σήματος για να αξιολογήσετε την τιμή εξασθένησης από τη γραμμή. Ρυθμίστε το εύρος συχνότητας με κατάλληλο περιθώριο.
 • Επαναλάβετε τα δύο βήματα που περιγράφηκαν προηγουμένως για να επαληθεύσετε την επόμενη ζώνη συχνοτήτων.
 • Επαναλάβετε τα τρία προηγούμενα βήματα για κάθε έξοδο.

Μετά την αποσύνδεση του πεδιόμετρου από την εγκατάσταση, το RP-080 θα κλείσει (επειδή δεν τροφοδοτείται πλέον μέσω RF). Οι ρυθμίσεις στάθμης πιλότου αποθηκεύονται στη μνήμη. Επομένως, μετά τη σύνδεση του πεδιόμετρου σε άλλη πρίζα, το RP-080 θα ενεργοποιηθεί και πάλι επειδή θα τροφοδοτηθεί ξανά μέσω RF και θα διατηρήσει τα επίπεδα που έχουν οριστεί στο βήμα 3.

Πηγή: https://www.iptvsat.gr

 

περισσότερα...

Η PROMAX εξηγεί: Spectrum Monitoring – Μια νέα τεχνολογία για παρακολούθηση σημάτων

2022-02-08 13:28:07
Τεχνολογία

Η παρακολούθηση του φάσματος μας επιτρέπει να εξετάζουμε την ποιότητα των σημάτων RF από οπουδήποτε στον κόσμο και να εντοπίζουμε προβλήματα, παρεμβολές και απροσδόκητες πτώσεις επιπέδων σήματος, να ελέγχουμε την αποτελεσματική χρήση του φάσματος και να ανακαλύπτουμε παραβάσεις και παρατυπίες με βάση φάσματα RF αναφοράς, που λαμβάνονται από ένα δίκτυο συνεχούς λειτουργίας (24/7) εξοπλισμού παρακολούθησης.

Η υψηλή ζήτηση για εύρος ζώνης φάσματος συνοδεύεται από την ανάγκη για παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο του φάσματος RF, για να εξασφαλιστεί η αποτελεσματική χρήση από τους κατόχους του. Υπάρχει μια αυξανόμενη τάση για πλήρως αυτοματοποιημένα συστήματα παρακολούθησης φάσματος και οι ρυθμιστικές αρχές απαιτούν κατανεμημένες πλατφόρμες παρακολούθησης που ελέγχονται από μια κεντρική τοποθεσία.

Τι είναι η παρακολούθηση φάσματος ραδιοσυχνοτήτων;


Η παρακολούθηση του φάσματος συλλαμβάνει, αποθηκεύει και επεξεργάζεται raw δείγματα του φάσματος σε μια ζώνη συχνοτήτων, αναζητώντας προβληματικά μοτίβα, εκλαμβάνοντας συνολικά τη ζώνη σήματος στον χρόνο (αντί να αναλύουμε μεμονωμένα δεδομένα από ένα ή περισσότερα κανάλια).

Πρόκειται για έναν εντελώς νέο τρόπο παρακολούθησης του φάσματος ραδιοσυχνοτήτων. Μέχρι τώρα, οι τεχνικές παρακολούθησης φάσματος δεν περιελάμβαναν την ανάλυση σημάτων στο σύνολό τους, αλλά την ανάλυση ορισμένων καναλιών για πτώσεις ποιότητας, εμφανίσεις νέων καναλιών (τα οποία θα μπορούσαν να θεωρηθούν πειρατικά ) και ασυνήθιστες διακοπές νόμιμων καναλιών (λόγω πτώσης δικτύου ή άλλων μη εξουσιοδοτημένων εκπομπών).

Παρακολούθηση φάσματος max / min


Αυτή η μέθοδος παρακολούθησης θα προκαλέσει συναγερμό εάν η ζώνη σήματος που λαμβάνεται μέσω RF, ξεπερνά οποιοδήποτε από τα καθορισμένα από το χρήστη όρια (μέγιστο ή ελάχιστο), επιτρέποντας στο σήμα να ξεπεράσει αυτά τα όρια συγκεκριμένες φορές πριν ενεργοποιηθεί ο συναγερμός.

Χωρητικότητα μνήμης: έως έντεκα μήνες δειγμάτων φάσματος χωρίς ανάγκη εξωτερικής αποθήκευσης


Τα συστήματα PROWATCH Neo επιτρέπουν την αποθήκευση έως και έντεκα μηνών ακατέργαστων δειγμάτων φάσματος . Με αυτόν τον τρόπο, όταν εμφανίζεται ένα πρόβλημα, μπορείτε να πλοηγηθείτε στην εξέλιξη του φάσματος RF πριν και μετά τη στιγμή ενεργοποίησης του συναγερμού, βοηθώντας έτσι στην ανάλυση και τεκμηρίωση των αιτίων του συμβάντος που δημιούργησε τον συναγερμό και των συνεπειών που οδήγησε .

Παρακολούθηση φάσματος απόκλισης αναφοράς


Όπως αναφέραμε, στη λειτουργία παρακολούθησης MAX / MIN, ενεργοποιείται ένας συναγερμός κάθε φορά που το λαμβανόμενο σήμα RF ξεπερνά οποιοδήποτε από τα καθορισμένα όρια. Αυτή τη φορά, τα όρια δεν είναι απόλυτα, αλλά σε σχέση με ένα ίχνος φάσματος που θεωρήθηκε ως αναφορά ( μάσκα ), επομένως ορίζουμε ένα περιθώριο ασφαλείας στο οποίο επιτρέπουμε το σήμα RF να μεταβάλλεται.

Παρακολούθηση οκτώ ταυτόχρονων εισόδων RF

Οι κυβερνήσεις και οι αρχές ελέγχου ραδιοφάσματος, μπορούν να επωφεληθούν από τη λύση PROWATCH Neo της PROMAX, μια ολοκληρωμένη λύση παρακολούθησης που μπορεί να τροφοδοτηθεί με έως και 16 σήματα εισόδου RF. Στο παρακάτω video, παρακολουθούμε ταυτόχρονα οκτώ εισόδους:

Η οικονομικά αποδοτική, ευέλικτη εναλλακτική λύση στα συστήματα PROWATCH Neo είναι οι αναλυτές RANGER Neo. Τα συγκεκριμένα πεδιόμετρα ενσωματώνουν τις ίδιες λειτουργίες παρακολούθησης (για μία είσοδο RF), μπορούν να λειτουργήσουν ως επί-τόπου σταθμοί με ροή βίντεο / δεδομένων, και επιπλέον ως φορητοί αναλυτές που λειτουργούν με μπαταρία, επιτρέποντας την πραγματοποίηση επιτόπιων επαληθεύσεων.

Επιπλέον, δεδομένου ότι τα συστήματα παρακολούθησης PROWATCH Neo και οι αναλυτές RANGER Neo μοιράζονται την ίδια τεχνολογία που αναπτύχθηκε στα εργαστήρια PROMAX R+D, οι μετρήσεις και η ανάλυση ποιότητας έχουν την ίδια αξιοπιστία τόσο στους σταθερούς σταθμούς rack, όσο και στους φορητούς αναλυτές.

Πηγή: www.iptvsat.gr

περισσότερα...

Η PROMAX εξηγεί: Λύσεις για ευρυεκπομπή κάλυψη σήματος και FSM

2022-02-08 13:28:07
Τεχνολογία

Η PROMAX είναι ένας πάροχος τυποποιημένων, ευέλικτων και επίσης προσαρμοσμένων λύσεων για φορείς εκμετάλλευσης ασύρματων υποδομών, που αναπτύχθηκαν στα εργαστήρια R + D με δική της δοκιμασμένη τεχνολογία. Σε αυτό το άρθρο, η εταιρία παραθέτει τις λύσεις που διαθέτει για εφαρμογές broadcast!

Τα συστήματα ευρυεκπομπής της PROMAX συμβάλλουν στην ανάπτυξη της κοινωνίας της πληροφορίας τόσο σε επίπεδο κυβερνητικών υπηρεσιών που είναι υπεύθυνες για την έρευνα του φάσματος ραδιοσυχνοτήτων και των μέσων δημιουργίας περιεχομένου, αλλά ακόμη και σε επίπεδο μικρών ιδιωτικών τηλεοπτικών δικτύων σε κτίρια, συνεδριακά κέντρα , πλοία, εταιρικά γραφεία, νοσοκομεία κ.λπ.

Ανάπτυξη ασύρματων δικτύων τηλεπικοινωνιών

Τα εργαλεία φασματικής ανάλυσης που περιλαμβάνονται στα πεδιόμετρα PROMAX είναι το κλειδί για την επιτόπια ανάλυση με στόχο να εντοπιστεί η καλύτερη θέση για τα κέντρα εκπομπής που παρέχουν κάλυψη πληθυσμού.

Νομική συμμόρφωση

Η PROMAX παρέχει δίπολα για την εκτέλεση μετρήσεων έντασης πεδίου με στόχο τη μέτρηση των επιπέδων ηλεκτρομαγνητικής έκθεσης. Οι πίνακες συντελεστών Κ παρέχονται εύκολα για να φορτωθούν στους αναλυτές της, έτσι ώστε η συσκευή να μπορεί να εφαρμόσει τις κατάλληλες διορθώσεις και να πραγματοποιήσει τις σωστές μετρήσεις.

Σήμα συγχρονισμού PPS

Τα πεδιόμετρα PROMAX μπορούν προαιρετικά να συμπεριλάβουν το σήμα 1 PPS που πρέπει να συγχρονισθεί με το σήμα Pulse delay (σήμα συγχρονισμού) και να αναλύσει την καθυστέρηση δικτύου με την οποία λειτουργούν τα κέντρα εκπομπής ενός δικτύου broadcast.

Η καθυστέρηση του δικτύου επιτρέπει την εκτίμηση του διαθέσιμου χρονικού περιθωρίου για έναν πομπό, από τη στιγμή που λαμβάνει ένα πακέτο πληροφοριών έως ότου πρέπει να μεταδοθεί, παρέχοντας μια μέτρηση της απόδοσης του δικτύου σχετικά με το πόσο κοντά είναι ο πομπός στο να χάσει πακέτα.

TV Modulators και Transmodulators

Η PROMAX σχεδιάζει επίσης modulators και transmodulators με την ποιότητα εξόδου ενός επαγγελματικού διαμορφωτή. Είναι κατάλληλα τόσο για παραγωγούς περιεχομένου όσο και για μεσαίου μεγέθους δίκτυα σε κεντρικά κτίρια, νοσοκομεία, πλοία και τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Εργαλεία σχεδιασμού συχνοτήτων και κάλυψης σήματος

Οι λύσεις κάλυψης σήματος από την PROMAX, επιτρέπουν την ανάλυση ευρείας περιοχής (ανάλυση δοκιμής εν κινήσει) με απόλυτη ασφάλεια, διότι τα συστήματά της είναι εξοπλισμένα με μπαταρίες μακράς διαρκείας και μπορούν επίσης να τροφοδοτούνται μέσω βοηθητικής ισχύος. Τα δεδομένα μπορούν να απεικονίζονται στο Google Earth, Microsoft Excel ή CSV χρησιμοποιώντας δωρεάν εργαλεία μετατροπής που αναπτύσσονται από την PROMAX .

Σχεδιασμός δικτύων ραδιοσυχνοτήτων

Οι μηχανικοί σχεδιασμού συχνότητας βρίσκουν έναν σύμμαχο στα πεδιόμετρα της PROMAX, επειδή είναι διαθέσιμα τόσο σε φορητή μορφή (με περισσότερο από 4 ώρες αυτονομία μπαταρίας) όσο και σε μορφή rack, ιδανική για τοποθέτηση σε κινητές μονάδες επιτήρησης, ανάλυσης και παρακολούθησης.

Συστήματα μέτρησης DVB, ISDB-T και ATSC

Τα πεδιόμετρα PROMAX είναι διαθέσιμα για τα περισσότερα παγκόσμια πρότυπα τηλεοπτικών εκπομπών, καθώς επιτρέπουν την ανάλυση σημάτων DVB, ISDB-T και ATSC τόσο για επίγεια, όσο και δορυφορικά & καλωδιακά συστήματα.

Πηγή: https://www.iptvsat.gr

περισσότερα...

Παρουσίαση του αναλυτή φάσματος HD RANGER Eco

2022-02-08 13:28:07
Τεχνολογία

Μάθετε να στοχεύετε ένα δορυφορικό κάτοπτρο και εξερευνήστε τα χαρακτηριστικά του καλύτερου value-for-money αναλυτή φάσματος.

Επιγραμματικά, στο video που ακολουθεί θα δείτε:

 • Φυσική μορφή της συσκευής
 • Είσοδοι και έξοδοι
 • Συμβατά πρότυπα και format
 • Επίγεια και δορυφορική ζώνη
 • Πώς να συντονίσετε κανάλια
 • Πώς να κάνετε μετρήσεις
 • Πώς να αποκωδικοποιήσετε τηλεόραση και ραδιόφωνο
 • Προηγμένα εργαλεία: Αστερισμός – Constellation
 • Προηγμένα εργαλεία: Echoes analyzer
 • Προηγμένα εργαλεία: Ισχύς πεδίου
 • DiSEqC, SaTCR ... και παροχή κεραία
 • Πώς να στοχεύετε μια κεραία που λειτουργεί με ρότορα

 

περισσότερα...

HD Ranger Lite η πιο προσιτή έκδοση της κορυφαίας σειράς πεδιομέτρων της PROMAX

2022-02-08 13:28:07
Τεχνολογία

Η PROMAX παρουσιάζει την πιο προσιτή έκδοση της κορυφαίας σειράς πεδιομέτρων HD Ranger, το HD Ranger Lite

Πρόκειται για ένα πεδιόμετρο που φέρει τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές που θα βρείτε μόνο στη σειρά HD Ranger, αφού ουσιαστικά πρόκειται για την Light έκδοση της σειράς.

Η διαφορές του από το μεγάλο αδερφό του το κλασσικό HD Ranger+, δεν είναι σημαντικές: αφορούν μόνο τη μικρότερη μπαταρία του, ελαφρώς διαφορετικό τύπο οθόνης και την ελάχιστη διαφορά στην ακρίβεια των μετρήσεων.

Φυσικά εξακολουθεί να μετρά όλες τις παραμέτρους και να δείχνει εικόνα στην μεγάλη High Definition 7” οθόνη του από όλα τα σήματα DVB-S/S2, DVB-T/T2, DVB-C/C2, είναι ταχύτατο όπως τα μεγαλύτερα μοντέλα, διαθέτει κορυφαία εργονομία, πολύ μεγάλη υπολογιστική ισχύ, αλλά και Dynamic echoes analysis, εξαιρετική διαχείριση δεδομένων, DVB-S2 multistream decoding, έξυπνη διαίρεση της οθόνης για ταυτόχρονη απεικόνιση εικόνας, φάσματος και μετρήσεων και πολλά ακόμα.

Το HD Ranger Lite έρχεται στην πιο κατάλληλη εποχή για τους τεχνικούς στη χώρα μας, αφού με την εξέλιξη των συνεχόμενων ASO μεγιστοποιείται η ανάγκη για ένα σοβαρό όργανο που θα μας δίνει πραγματικές μετρήσεις και όχι ενδείξεις, καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες της επίγειας και της δορυφορικής λήψης.
Η πολύ χαμηλή τιμή του σε σχέση με το επίπεδο της ποιότητας κατασκευής, της εξαιρετικής εργονομίας και της πληρότητας των μετρήσεων, το καθιστά ιδιαίτερα δελεαστική λύση σε όσους τεχνικούς είναι ενεργοί στον τομέα των επαγγελματικών έργων, αλλά και σε όσους ασχολούνται με κάτι περισσότερο από τη λήψη των βασικών δορυφόρων και την εγκατάσταση απλών ατομικών κεραιών.

Ο τιμοκατάλογος χονδρικής είναι διαθέσιμος στην περιοχή των τεχνικών στην ενότητα: αρχεία - τιμοκατάλογοι PROMAX

Περισσότερες πληροφορίες στο 210 9852935 ή το info@promax.gr, αλλά και στο δίκτυο των συνεργατών μας, όπου μπορείτε να απευθύνεστε για παραγγελίες του νέου οργάνου.

περισσότερα...

PROMAX RANGER Neo 4 Πεδιόμετρο Αναλυτής Φάσματος με Aποκωδικοποιητή 4K

2022-02-08 13:28:07
Τεχνολογία

Promax_Ranger_Neo4_connections

 
 
Από πλευράς εισόδων-εξόδων έχουμε:
 • Universal υποδοχή RF 75 Ω
 • ASI-TS είσοδος / έξοδος
 • IPTV είσοδος UDP/RTP RJ45 Ethernet 1 Gbps
 • HDMI έξοδος
 • IP ΙΝ για remote control
 • Αναλογική είσοδος Video/Audio
 • Υποδοχή Common Interface
 • 1 pps είσοδος
 • 2xUSB για μεταφορά δεδομένων και μονάδα GPS
Βασικά χαρακτηριστικά
 • Αποκωδικοποίηση 4K
 • Διαχείριση DVB-T2/C2/S2, DSS, Dolby Digital Plus
 • Network Delay Margin
 • Ανάλυση T2-MI
 • GPS για μετρήσεις σε οδήγηση
 • DAB και DAB+ ψηφιακό ραδιόφωνο
 • Εξελιγμένος Αναλυτής φάσματος με Triple split display
 • Αναλυτής IPTV
 • Φίλτρα υψηλής ανάλυσης
 • TS-ASI είσοδος & έξοδος
 • Υποδοχή Common Interface
 • Αναλυτής Transport stream, recorder & player
 • Δυναμική Ανάλυση echoes
 • Οθόνη Touch screen
 • Αποκωδικοποίηση HEVC H.265
 • Συμβατότητα Wide band LNB
 • Αναλυτής Wi-Fi
 • webControl remote control
 • Merogram & Spectrogram
 • Οπτικές ίνες
 • Αυτονομία μεγαλύτερη από 4 ώρες
 
περισσότερα...

HD Ranger 2 το κορυφαίο όργανο της αγοράς

2022-02-08 13:28:07
Τεχνολογία

HD Ranger 2: το κορυφαίο όργανο της αγοράς

Τη χρονιά που μας πέρασε η PROMAX άφησε στην ιστορία την πολύ πετυχημένη σειρά TV Explorer που περιλάμβανε 7 μοντέλα – από το βασικό TV Explorer μέχρι το κορυφαίο TV Explorer HD+ και παρουσίασε τα πρώτα μοντέλα από τη νέα σειρά πεδιομέτρων με την ονομασία HD Ranger.

Τα δύο πρώτα μοντέλα είναι τα HD Ranger & HD Ranger+ που ως συνήθως έχουν αφήσει πολύ πίσω τον ανταγωνισμό και ήδη πωλούνται πάρα πολύ καλά στην Ελληνική αγορά, μια που εκτός από κορυφαία χαρακτηριστικά, διαθέτουν πολύ μεγάλη ταχύτητα σάρωσης, κορυφαία εργονομία και προσφέρονται σε εξαιρετικά δελεαστική τιμή.

Να θυμίσουμε ότι τα HD Ranger πέρα από την πολύ λαμπερή High Definition 7” οθόνη, παρέχουν όλες τις δυνατές μετρήσεις, μαζί με εικόνα σε όλα τα format και κωδικοποιήσεις (DVB-S/S2, DVB-T, DVB-C, MPEG4, HD κλπ), πολύ μεγάλη υπολογιστική ισχύ, αλλά και έξυπνη διαίρεση της οθόνης για ταυτόχρονη απεικόνιση εικόνας, φάσματος και μετρήσεων, λειτουργία LTE, εξαιρετική διαχείριση δεδομένων, DVB-S2 multistream decoding και πολλά ακόμα.

Το HD Ranger+ προχώρα ένα ακόμα βήμα πιο μακριά, δίνοντας εικόνα ακόμα και στα συστήματα DVB-T2 & DVB-C2 που δεν έχουμε ακόμα στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας multistreams, Dolby Digital+, Constellation & δυναμική ανάλυση Echo.
Και στα δύο μοντέλα προσφέρονται σαν option οπτικές μετρήσεις, Wi-Fi dongle, extender για την μπάντα των 3 GHz, Beacon - Flyaways, SNG, VSAT κλπ.

Ήρθε όμως η ώρα να αντικατασταθεί και το κορυφαίο TV Explorer HD+ της προηγούμενης σειράς, έτσι η PROMAX παρουσιάζει το νέο βασιλιά των οργάνων: το HD Ranger 2.
Το νέο κορυφαίο όργανο της εταιρείας περιλαμβάνει όλα όσα μας είχε δώσει το HD Ranger+ και επιπλέον τα εξής interface:
- HDMI output
- TS-ASI input
- TS-ASI output
- IPTV input

Επιπλέον προσφέρει μετρήσεις/καταγραφές Merogram & Spectrogram, εικόνα & μετρήσεις σε σήματα IPTV, Common Interface για την αποκωδικοποίηση των κωδικοποιημένων καναλιών, υβριδική λειτουργία touch control μέσω οθόνης αφής ή κλασσική λειτουργία με τα εργονομικά πλήκτρα επιλογών και πολλές ακόμα νέες λειτουργίες.

Μια πληθώρα πρόσθετων πληροφοριών υπάρχει στην ιστοσελίδα του εργοστασίου στην ενότητα του HD Ranger 2.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την PROMAX Hellas στο 210 9852935 ή στο info@promax.gr, αλλά και στο δίκτυο των συνεργατών μας.

περισσότερα...

HD Ranger Plus της PROMAX

2022-02-08 13:28:07
Τεχνολογία

HD Ranger+ της PROMAX

Καταφέραμε και φέραμε στην Ελλάδα ένα από τα πρώτα κομμάτια παραγωγής του HD Ranger+ της PROMAX. Το ανοίξαμε, το συνδέσαμε, το δουλέψαμε και μείναμε έκπληκτοι.

Η PROMAX έχει κάνει ξανά τα μαγικά της – δημιούργησε και πάλι ένα όργανο που αφήνει πολύ μακριά τον ανταγωνισμό.

Φοβερή ταχύτητα σάρωσης, πληρέστατο από πλευράς δυνατοτήτων, πανίσχυρος επεξεργαστής, τεράστια φωτεινή οθόνη, υποστήριξη multistreams. Δεν υπάρχει λόγος να πούμε αυτά που μπορεί να κάνει, απλά επειδή δεν υπάρχει μέτρηση που να μην μπορεί να πραγματοποιήσει. Είναι πολύ εύκολο στη χρήση, ελαφρύ, πανέμορφο και προσαρμοσμένο στα μέτρα της εποχής - δηλαδή πολύ οικονομικό σε σχέση με αυτά που προσφέρει.

Το νέο όργανο είναι ετοιμοπαράδοτο από τους συνεργάτες μας, ενώ υπάρχει στο γραφείο μας ένα HD Ranger+ διαθέσιμο, ώστε να το δει και να το λειτουργήσει κάθε λάτρης της τεχνολογίας, μερακλής τεχνικός.

Στην περιοχή των τεχνικών είναι διαθέσιμα τα αναλυτικά τεχνικά χαρακτηριστικά του οργάνου, το manual, το software αναβάθμισης, οι παρουσιάσεις στα περιοδικά του χώρου και πλούσιο ακόμα υλικό.

Τα περιοδικά του χώρου δημοσίευσαν στα τεύχη Σεπτεμβρίου του καθενός, ένα test - αναλυτική παρουσίαση του νέου οργάνου. Ένα zip με τις δύο παρουσιάσεις σε pdf μπορείτε να βρείτε στην περιοχή των τεχνικών, αλλά και στο: υποστήριξη - downloads - δοκιμές προϊόντων και test.

Υπάρχουν φυσικά και στην Τεχνική Βιβλιοθήκη:

 • Καινοτομίες και βελτιώσεις σε ένα εκρηκτικό αποτέλεσμα - Πρώτη Δοκιμή στο Digital TV
 • Η νέα γενιά της PROMAX - Review στα Δορυφορικά Νέα

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την PROMAX Hellas στο 210 9852935 ή στο info@promax.gr, αλλά και στο δίκτυο των συνεργατών μας.

περισσότερα...

TV Hunter ο “Κυνηγός” ψηφιακής επίγειας τηλεόρασης για DVBT και DVBT2

2022-02-08 13:28:07
Τεχνολογία

TV Hunter+ ο “Κυνηγός” ψηφιακής επίγειας τηλεόρασης για DVB-T και DVB-T2

 

Το TV Hunter+ είναι ένα μικρό, φορητό & εύκολο στη χρήση πεδιόμετρο που έχει σχεδιαστεί για την εγκατάσταση της Επίγειας Ψηφιακής Τηλεόρασης και για τις δύο συστήματα ψηφιακής τηλεόρασης DVB-T και DVB-T2.

Το απλό TV Hunter έχει γίνει ήδη ένα δημοφιλές εργαλείο στους τεχνικούς, για την σωστή ρύθμιση κεραίας & ενισχυτή σε DVB-T. Το σημείο κλειδί για την επιτυχία του είναι το μικρό μέγεθος (όργανο τσέπης) και η απίστευτη ευκολία χρήσης, προσφέροντας παράλληλα σωστές μετρήσεις των ψηφιακών παραμέτρων και όχι απλές ενδείξεις.

Ως φυσική εξέλιξη το νέο TV Hunter+ είναι τώρα διαθέσιμο για τους πιο απαιτητικούς τεχνικούς, επιτρέποντας την πλήρη συμβατότητα με το πρότυπο DVB-T2 για την υψηλής ευκρίνειας επίγεια ψηφιακή τηλεοπτική μετάδοση.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την PROMAX Hellas στο 210 9852935 ή στο info@promax.gr, αλλά και στο δίκτυο των συνεργατών μας.

περισσότερα...

Dynamic echoes analysis σε όλα τα HD Ranger ακόμα και στο HD RANGER Lite

2022-02-08 13:28:07
Τεχνολογία

Τα σύγχρονα σοβαρά πεδιόμετρα προσφέρουν στον τεχνικό πολύ ουσιαστικά εργαλεία για να μπορέσει να κάνει σωστά τη δουλειά του.
Πέρα από τις κλασσικές μετρήσεις MER, CBER, VBER, C/N, Noise Margin κλπ, υπάρχουν αρκετές ειδικές μετρήσεις (MER by Carrier, Merogram, Spectrogram κλπ) οι οποίες στις δύσκολες εγκαταστάσεις δίνουν πολύτιμες πληροφορίες, “δείχνουν” την αιτία του προβλήματος και φυσικά τη λύση του.

Μία από αυτές τις μετρήσεις-εργαλεία, είναι η δυναμική ανάλυση των ανακλάσεων (Dynamic Echoes Analysis), όπου φυσικά σαν Echoes δεν λογίζονται μόνο οι ανακλάσεις, αλλά και κάθε σήμα που έχουμε στη λήψη μας από διαφορετικούς πομπούς στο SFN.
Η λειτουργία Dynamic Echoes Analysis υπάρχει στο κορυφαίο HD Ranger 2, στο μεσαίου κόστους HD Ranger+, αλλά ακόμα και το πολύ οικονομικό μοντέλο της σειράς το HD Ranger Lite., δείχνοντας με αυτό τον τρόπο πως οι νέες & απαραίτητες στη ψηφιακή εποχή προηγμένες μετρήσεις δεν είναι προνόμιο μόνο των κορυφαίων και ακριβών πεδιομέτρων.

Η αξία αυτών των μετρήσεων που δίνονται ταυτόχρονα σε πίνακα, αλλά και σε οπτική ανάλυση, έγκειται στη δυνατότητα τους να μας πουν ποιος είναι ο λόγος για τον οποίο ενώ έχουμε ισχυρό σήμα με καλές τιμές σε MER, CBER, C/N κλπ, ο δέκτης μας αδυνατεί να συγχρονίσει.

Στο 1ο σχήμα παρακάτω μπορούμε να δούμε πως ενώ το σήμα μας έχει ικανοποιητική ισχύ και ψηφιακά χαρακτηριστικά, αδυνατεί να συγχρονίσει επειδή υπάρχουν φέρουσες έξω από το παράθυρο που επιτρέπει το Guard Interval της εκπομπής.
 

Στο 2ο σχήμα παρακάτω φαίνεται πως με διαφορετικό προσανατολισμό της κεραίας (όχι στις καλύτερες τιμές για τα MER, CBER, C/N) είναι δυνατό να “μαζέψουμε” μέσα στο παράθυρο τα σήματα από τις πολλαπλές λήψεις και φυσικά να έχουμε συγχρονισμό του σήματος.
Είναι από τις κλασσικές περιπτώσεις όπου ένας τεχνικός με πεδιόμετρο περιορισμένων δυνατοτήτων, μετρά όλες τις τιμές των ψηφιακών παραμέτρων, τις βρίσκει σωστές και δεν μπορεί να εξηγήσει για ποιο λόγο δεν μπορεί να δώσει λύση στον πελάτη του, ενώ ο τεχνικός που έχει στη διάθεση του τα πρόσθετα εργαλεία της νέας σειράς πεδιομέτρων HD Ranger εντοπίζει εύκολα το πρόβλημα και δίνει άμεσα τη σωστή λύση …

Στο 3ο σχήμα βλέπουμε ένα αντίστοιχο παράθυρο όπου όμως το εύρος του είναι χρονικά μεγαλύτερο, επειδή το Guard Interval σε αυτή την περίπτωση έχει τιμή 1/4 και επιτρέπει διαφορετικές διαδρομές σε διαφορά απόστασης 75 Km, σε αντίθεση με τα σχήματα 1 & 2 όπου το Guard Interval έχει τιμή 1/8 και η μέγιστη επιτρεπόμενη διαφορά διαδρομής είναι 37,5 Km.
Το πινακάκι κάτω από το διάγραμμα μας δίνει αναλυτικά στοιχεία για το πόσα db είναι χαμηλότερη η κάθε φέρουσα από την ισχυρότερη φέρουσα, πόση καθυστέρηση έχει σε μίκρο second σε σχέση με αυτήν και πόση είναι η διαφορά διαδρομής σε χιλιόμετρα.

Είναι σημαντικό να τονίσουμε πως η λειτουργία Dynamic Echoes Analysis είναι διαθέσιμη όχι μόνο στα ακριβά πεδιόμετρα της PROMAX, αλλά σε όλα τα όργανα της σειράς HD Ranger - ακόμα και στο οικονομικότερο μοντέλο HD RANGER Lite.

Ειδικές λεπτομέρειες για τις εξαιρετικές δυνατότητες όλων των νέων μοντέλων, τα αναλυτικά χαρακτηριστικά τους και των ειδικών σύγχρονων μετρήσεων που παρέχουν, υπάρχουν στην κεντρική σελίδα της PROMAX: www.promaxelectronics.com, στην ιστοσελίδα της PROMAX Hellas: www.promax.gr.

Περισσότερες πληροφορίες για ειδικά όργανα της εταιρείας, τις τιμές τους και ότι άλλο μπορεί να χρειαστείτε, στο 210 9852935 ή το info@promax.gr, αλλά και στο δίκτυο των συνεργατών μας.

περισσότερα...

Οι ΕΠΙΣΗΜΟΙ εισαγωγείς διανομείς των προϊόντων της PROMAX στην Ελλάδα

2022-02-08 13:28:07
Τεχνολογία

Η PROMAX Hellas εκφράζοντας την πολιτική της PROMAX για την Ελλάδα, την Κύπρο και τα Βαλκάνια, έχει δημιουργήσει στην κάθε περιοχή τις κατάλληλες δομές που τις επιτρέπουν την άμεση σχέση με τον τεχνικό κόσμο.

Στην Ελλάδα διατηρεί ένα σταθερό και σοβαρό δίκτυο εισαγωγέων – αντιπροσώπων ανά περιφέρεια, που της επιτρέπει τη διατήρηση της προσωπικής σχέσης με τους τεχνικούς και την εξυπηρέτηση τους σε όλα τα επίπεδα.

Οι ΕΠΙΣΗΜΟΙ εισαγωγείς – διανομείς των προϊόντων της PROMAX ανά περιφέρεια, είναι:

 • Kosmosat AE: Νηρέως 4, Π. Φάληρο, Αθήνα, 210 9848058
 • MSS Electronics: Συγγρού 229, Ν. Σμύρνη, Αθήνα, 210 9373008
 • MSS Electronics: Εμπειρίκου 7, Ηράκλειο Κρήτης, 2810 256210
 • Αφοί Χριστόπουλοι: Μεγάλου Σπηλαίου 15, Πάτρα, 2610 324368
 • Διαμαντής Μουτσιούλης ΑΕΒΕ: Θεαγένους Χαρίση 72, Θεσσαλονίκη, 2310 868105
 • ΣΤΑΘΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ & EYAΓΓΕΛΟΣ ΟΕ: Χρήστου Κατσάρη 6, Ιωάννινα, 26510 79700
 • Φιωτάκης Σπύρος: Αν. Γωγώνη 111, Μουρνιές, Χανιά, 28210 90733

Περισσότερες πληροφορίες: PROMAX Hellas 210 9852935 ή στο info@promax.gr

περισσότερα...

Νέος τιμοκατάλογος χονδρικής για όλα τα προϊόντα της PROMAX

2022-02-08 13:28:07
Τεχνολογία

Είναι διαθέσιμος ο νέος τιμοκατάλογος χονδρικής για όλα τα προϊόντα της PROMAX.

Περιλαμβάνει τις ομάδες προϊόντων:

Σειρά Digital to TV

- Modulators
- Transmodulators
- IPTV Streamers
- Optical DVB-T communications
- Combiners-Amplifiers

Όργανα ελέγχου και μετρήσεων

- Όλα τα πεδιόμετρα και τα accessories
- Όργανα μέτρησης Οπτικών Ινών
- Broadcast προϊόντα
- MPEG Generators - Encoders - Multiplexers – Combiners
- TV pattern Generators
- Spectrum Analyser με Tracking Generator
- Παλμογράφους
- Γεννήτριες σημάτων
- Ψηφιακά πολύμετρα

Όργανα ηλεκτρικών μετρήσεων

- Clamps ρεύματος
- Αναλυτές δικτύων ηλεκτρικού
- Digital Earth Resistance Meters
- Digital Isolation Meters

Εκπαιδευτικά συστήματα & διατάξεις για σχολές Ηλεκτρονικών

- Συστήματα επικοινωνιών
- Συστήματα καταναλωτικών ηλεκτρονικών
- Επίγεια, καλωδιακή και δορυφορική Τηλεόραση

Ο νέος τιμοκατάλογος χονδρικής είναι διαθέσιμος μόνο στην περιοχή των τεχνικών, στη θέση "αρχεία" - "τιμοκατάλογοι PROMAX".

Για όσους δεν έχουν πρόσβαση, μπορούν να μας ζητήσουν να τους τον στείλουμε ταχυδρομικά ή με email.

περισσότερα...