Blog


Παρουσίαση του αναλυτή φάσματος HD RANGER Eco

2020-07-29 12:26:00
Τεχνολογία

Μάθετε να στοχεύετε ένα δορυφορικό κάτοπτρο και εξερευνήστε τα χαρακτηριστικά του καλύτερου value-for-money αναλυτή φάσματος.

Επιγραμματικά, στο video που ακολουθεί θα δείτε:

 • Φυσική μορφή της συσκευής
 • Είσοδοι και έξοδοι
 • Συμβατά πρότυπα και format
 • Επίγεια και δορυφορική ζώνη
 • Πώς να συντονίσετε κανάλια
 • Πώς να κάνετε μετρήσεις
 • Πώς να αποκωδικοποιήσετε τηλεόραση και ραδιόφωνο
 • Προηγμένα εργαλεία: Αστερισμός – Constellation
 • Προηγμένα εργαλεία: Echoes analyzer
 • Προηγμένα εργαλεία: Ισχύς πεδίου
 • DiSEqC, SaTCR ... και παροχή κεραία
 • Πώς να στοχεύετε μια κεραία που λειτουργεί με ρότορα

 

περισσότερα...

Αναβάθμιση firmware για τους αναλυτές φάσματος PROMAX RANGER Neo – Τέσσερα ΔΩΡΕΑΝ νέα χαρακτηριστικά

2020-06-12 15:10:08
Τεχνολογία

File Manager – Διαχείριση Αρχείων

Εμφανίζει όλες τις πληροφορίες που είναι αποθηκευμένες στην εσωτερική μνήμη του πεδιόμετρου (ή σε μια εξωτερική μονάδα αποθήκευσης USB), οργανωμένη σε δομή δέντρου. Οι πόροι ομαδοποιούνται ανά φάκελο: antenna profiles, captured spectrum traces, channel plans, dataloggers, screenshots, recorded transport streams, κλπ. Ανάλογα με τον επιλεγμένο πόρο, είναι δυνατή η εμφάνιση με open ή/και edit.

Μπορείτε να ανεβάσετε αρχεία στο πεδιόμετρο απλώς σύροντάς τα από τον υπολογιστή και να τα τοποθετήσετε στον File Manager. Είναι επίσης δυνατό να κατεβάσετε είτε μεμονωμένα αρχεία είτε πλήρεις φακέλους συμπιεσμένους σε ZIP.

CHANNEL PLAN EDITOR – Επεξεργαστής Σχεδίου Καναλιών

Παρόλο που μπορείτε να δημιουργήσετε σχέδια καναλιών χρησιμοποιώντας τη λειτουργία ” Explore Channel Plan”, σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να είναι πιο ενδιαφέρον να δημιουργήσετε από το μηδέν ένα σχέδιο καναλιών χειροκίνητα, προσδιορίζοντας κάθε συχνότητα και πρότυπο καναλιού. Αυτό είναι πλέον εφικτό από την περιοχή Channel Plan Editor.

Επιπλέον, είναι εύκολο να μοιραστείτε τα channel plans που δημιουργήσατε μεταξύ διαφορετικών αναλυτών, δεδομένου ότι μπορείτε να τα κάνετε import και export από την περιοχή Webserver του File Manager.

REPORT GENERATOR – Δημιουργία Αναφοράς

Τα reports μετρήσεων είναι βασικά εργαλεία για την πιστοποίηση εγκαταστάσεων. Μπορούν να δημιουργηθούν εύκολα από αποθηκευμένα dataloggers, έτοιμα για εκτύπωση.
Απλώς πρέπει να επιλέξετε το datalogger από το οποίο επιθυμείτε να δημιουργήσετε μια αναφορά, να προσθέσετε – εάν χρειάζεται – πληροφορίες συγγραφέα και στη συνέχεια ο webserver θα δημιουργήσει ένα αρχείο PDF το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε και να εκτυπώσετε άμεσα.

Παρακολουθήστε παρουσιάσεις DAB / DAB + και ακούστε ραδιόφωνο DAB / DAB + & FM

Μπορείτε να ακούτε ψηφιακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς DAB / DAB + καθώς και αναλογικό ραδιόφωνο FM από απομακρυσμένο PC, χρησιμοποιώντας το εργαλείο Webserver του αναλυτή.

Tα slideshows είναι φωτογραφίες που αποστέλλονται με ρυθμό που ορίζεται από τον ραδιοφωνικό σταθμό, ως μέσο πρόσθετης πολυμεσικής πληροφορίας και εμφανίζονται σε διάφορα μενού στον αναλυτή

 

Επιπροσθέτως, μπορείτε να παρακολουθήσετε τα slideshows από ραδιόφωνα DAB / DAB +. Στην ψηφιακή ραδιοφωνική τεχνολογία DAB / DAB +, οι ραδιοφωνικές υπηρεσίες που μεταδίδονται συνοδεύονται από παρουσιάσεις-slideshows που προβάλλουν εξώφυλλα άλμπουμ, φωτογραφίες καλλιτεχνών, πληροφορίες οδικής κίνησης και πρόβλεψης καιρού κλπ.

 

Πηγή: https://www.iptvsat.gr

περισσότερα...

Η Promax εξηγεί Οι πιο περίεργες πηγές τηλεοπτικών παρεμβολών

2020-06-12 15:06:02
Τεχνολογία

Μερικές φορές, σε τακτά χρονικά διαστήματα, το επίγειο ψηφιακό σήμα παρουσιάζει προβλήματα, όπως πχ pixels στην εικόνα. Σε άλλες περιπτώσεις, ακόμη και αυτοκίνητα στο δρόμο μπορούν να προκαλέσουν ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές. Όλα αυτά τα προβλήματα μπορούν σίγουρα να επιλυθούν, αλλά πρώτα πρέπει να τα εντοπίσουμε.

Ακόμη και οι πιο εξειδικευμένοι επαγγελματίες μερικές φορές δεν είναι σε θέση να εντοπίσουν εύκολα την προέλευση μιας παρεμβολής που προκαλεί τα pixels στην εικόνα ή ακόμη και την πλήρη διακοπή του σήματος. Σε αυτό το άρθρο παραθέτουμε τις πιο «εξωπραγματικές» γνωστές πηγές προβλημάτων στην ψηφιακή επίγεια τηλεοπτική λήψη.

Ο εχθρός είναι στο σπίτι: Συσκευές που προκαλούν παρεμβολές

Φωτισμός LED: Αυτοί οι λαμπτήρες με χαμηλής ποιότητας τροφοδοτικά μπορεί να εισάγουν θόρυβο στο ηλεκτρικό δίκτυο, που μπορεί να έχει αντίκτυπο στην τροφοδοσία του επίγειου ψηφιακού δέκτη. Ένας πυρήνας φερρίτη γύρω από την καλωδίωση των λαμπτήρων LED μπορεί να λύσει το πρόβλημα.

Ασύρματα routers: Είναι κακή πρακτική να τα τοποθετείτε κοντά σε τηλεοράσεις. Η αλλαγή της θέσης τους μπορεί να λύσει το πρόβλημα.

Ηλεκτροκινητήρες: Ψυγεία, απορροφητήρες, ηλεκτρικές σκούπες, πλυντήρια, τρυπάνια … Ένας ηλεκτρικός κινητήρας θα προκαλέσει προβλήματα στην επίγεια ψηφιακή λήψη εάν οι καλωδιώσεις των συνδέσεων είναι σε κακή κατάσταση ή δεν έχουν εγκατασταθεί σωστά.

Θερμοστάτες σε λέβητες ή θερμοσίφωνες: Όταν τα ηλεκτρονικά τους κυκλώματα καταστραφούν, μπορεί να προκαλέσουν παρεμβολές για μερικά δευτερόλεπτα κατά την ενεργοποίησή τους. Αυτός είναι αρκετός χρόνος για να χαθεί το τηλεοπτικό σήμα.

Φωτοβολταϊκά πάνελς: Οι μετατροπείς που χρησιμοποιούνται σε φωτοβολταϊκά ηλιακά πάνελς μπορεί να παράγουν ηλεκτρική επαγωγή όταν παρουσιάζουν κακή θωράκιση ή δεν διαθέτουν ποιοτικά φίλτρα.

Προβλήματα με τους γείτονες: η παρεμβολή προέρχεται απ’ έξω

Αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες που προκαλούν διακοπές στο σήμα καθώς περνούν κοντά. Μπορεί να συμβεί όταν τα μπουζί των οχημάτων δεν είναι καλά μονωμένα και η τηλεοπτική μας εγκατάσταση χρησιμοποιεί ενισχυτές ευρείας ζώνης. Όποτε είναι δυνατόν, η λύση είναι η χρήση ενισχυτών μονού καναλιού ή τουλάχιστον ομοαξονικό καλώδιο με θωράκιση υψηλότερης ποιότητας.

Κτίρια υπό κατασκευή: Μια νέα, κοντινή κατασκευή μπορεί να προκαλέσει τη λήψη ηχώ στις κεραίες, η οποία δεν υπήρχε κατά την εγκατάσταση της κεραίας. Η λύση είναι η εκ νέου ρύθμιση του προσανατολισμού της κεραίας, χρησιμοποιώντας τη λειτουργία Dynamic echoes analyzer ενός πεδιόμετρου Promax.

Ακτινοβολία σήματος από Yagi κεραίες λήψης: Μια κακώς φιλτραρισμένη εγκατάσταση κεραίας, μπορεί να προκαλεί την εκπομπή σήματος σε κεραία που χρησιμοποιείται για λήψη. Μια ανάλυση πεδίου με χρήση κατευθυντικών κεραιών, μπορεί να βρει την κεραία που προκαλεί την παρεμβολή.

Παρεμβολές παρακείμενου καναλιού: Αυτό συμβαίνει όταν ένα επίγειο ψηφιακό κανάλι, επικαλύπτει μερικώς ένα γειτονικό κανάλι. Το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι πολύ δύσκολο να επιλυθεί από την πλευρά του δέκτη, πέρα ​​από την ευθυγράμμιση της κεραίας με άλλο πομπό ή την λήψη τηλεόρασης από άλλη πηγή, όπως πχ δορυφόρο, οπτική ίνα, καλώδιο ή DSL.

Παρεμβολές από φυσική πηγή

Τα δέντρα μπορούν να μπλοκάρουν τα τηλεοπτικά σήματα μεταξύ του πομπού και του δέκτη, ειδικά όταν χρησιμοποιούμε εσωτερικές κεραίες. Η λύση είναι η εγκατάσταση κεραιών σε μεγάλο ύψος  στην ταράτσα. Επιπλέον, το πρόβλημα θα συμβεί εποχιακά όταν ασχολούμαστε με φυλλοβόλα δέντρα: Την άνοιξη και το καλοκαίρι είναι πιθανότερο να δημιουργηθούν προβλήματα, απ’ ότι το φθινόπωρο και το χειμώνα, όταν τα δέντρα χάνουν τα φύλλα τους.

Φαινόμενο εξασθένησης στις ακτές: Η υγρασία, η θερμοκρασία και οι παλίρροιες προκαλούν μεγάλη διακύμανση σήματος κατά τη διάρκεια της ημέρας, η οποία μπορεί να μετριαστεί χρησιμοποιώντας κεραία υψηλότερης ποιότητας που ευθυγραμμίζεται με ακρίβεια χρησιμοποιώντας ένα πεδιόμετρο .

Οι ηλεκτρικοί φράκτες αποτελούν πηγή ηλεκτρομαγνητικών παρεμβολών αν δεν είναι καλά γειωμένοι ή όταν η βλάστηση έρχεται σε επαφή με τα ηλεκτρικά καλώδια. Μια απλή περιοδική συντήρηση λύνει το πρόβλημα. Επίσης, ο φράκτης δεν θα πρέπει να εγκατασταθεί παράλληλα στις ηλεκτρικές ή τηλεφωνικές γραμμές.

Τα πτηνά που κάθονται στις κεραίες μπορεί να έχουν επίδραση στην ποιότητα της λήψης. Αυτό ήταν ζωτικής σημασίας στην εποχή της αναλογικής τηλεόρασης, αλλά είναι επίσης σημαντικό και στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση σε περιοχές με κακή λήψη. Είναι δυνατή η τοποθέτηση πλαστικών αιχμών στις κεραίες, καθώς η χρήση μεταλλικών αιχμών μειώνει την απόδοση της κεραίας.

Παρεμβολές που προκαλούνται από κακές πρακτικές στις εγκαταστάσεις τηλεοπτικής λήψης

Το καλώδιο που τυλίγεται σε βρόχο, λειτουργεί ως κεραία και λαμβάνει εξωτερικές ραδιοσυχνότητες.

Η ηλεκτρική καλωδίωση πρέπει να βρίσκεται μακριά από την ομοαξονική καλωδίωση. Σε τοπικά δίκτυα CATV, εάν το ομοαξονικό καλώδιο βρίσκεται πολύ κοντά στο ηλεκτρικό δίκτυο δημόσιου φωτισμού, όταν το τελευταίο ενεργοποιηθεί, αυτό θα προκαλέσει ποιοτική υποβάθμιση.

Αναλύστε πιθανές παρεμβολές 4G / 5G χρησιμοποιώντας επαγγελματικά πεδιόμετρα που διαθέτουν συγκεκριμένες λειτουργίες για τον εντοπισμό τους και εγκαταστήστε φίλτρα – εάν απαιτείται – ειδικά στις εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούν ενισχυτές ευρείας ζώνης.

Κατεστραμμένη καλωδίωση της οποίας το πλαστικό περίβλημα είναι ραγισμένο. Εκτός ότι σκουριάζει η θωράκιση, μπορεί επιπλέον να μεταφέρεται νερό στον εξοπλισμό κεραίας, με αποτέλεσμα την απενεργοποίησή του.

 

Πηγή: https://www.promaxelectronics.com

περισσότερα...

Η Promax εξηγεί Φτηνά πεδιόμετρα – 6 ατέλειες που κανείς δεν σας λέει

2020-06-12 14:52:33
Τεχνολογία

Ένα φθηνό πεδιόμετρο με τα ίδια χαρακτηριστικά με ένα επαγγελματικό, σε κλάσμα της τιμής; Τέτοιες υποσχέσεις είναι ύποπτες: Η τεχνολογία που βρίσκεται στους αναλυτές PROMAX δεν μπορεί να υλοποιηθεί σε φθηνό εξοπλισμό.

promaxelectronics-quality-price

Προστασία από παρεμβολές RF

Οι αναλυτές RANGER της PROMAX μπορούν να χρησιμοποιηθούν κοντά σε repeaters ή σταθμούς βάσης τηλεφωνίας, επειδή διαθέτουν ολοκληρωμένη προστασία που θωρακίζει τη συσκευή από παρεμβολές ραδιοσυχνότητας.

Πρόκειται για μια ελαφριά θωράκιση αλουμινίου που εφαρμόζεται με υψηλή τεχνική κενού που καλύπτει και προστατεύει ολόκληρο το ηλεκτρονικό σύστημα του αναλυτή, έτσι ώστε οι παρεμβολές RF να μην επηρεάζουν την ακρίβεια των μετρήσεων.

promaxelectronics-rf-shielding
Προστασία από παρεμβολές RF των αναλυτών PROMAX

Γρήγορη δημιουργία αναφορών μέτρησης – μόνο ένα κλικ

Χρησιμοποιώντας τους αναλυτές PROMAX είναι δυνατή η γρήγορη δημιουργία αναφορών μέτρησης, χάρη στο σύστημα αυτόματων μετρήσεων (Datalogger) και στο λογισμικό NetUpdate (που επιτρέπουν τη δημιουργία αναφορών με ένα μόνο κλικ ).

Ένας φτηνός αναλυτής που απαιτεί την καταγραφή των μετρήσεων σε ένα χαρτί (ή τη χρήση στιγμιότυπων οθόνης) για να παραχθεί χειροκίνητα ένα report είναι χάσιμο χρόνου.

Τριπλή, πιστοποιημένη ακρίβεια μέτρησης

Κατά τη διάρκεια της γραμμής παραγωγής των πεδιόμετρων, στη PROMAX εφαρμόζουμε ξεχωριστή βαθμονόμηση συχνότητας και στάθμης σε κάθε μονάδα για αντιστάθμιση των περιθωρίων σφάλματος που μπορεί να παράγουν τα ηλεκτρονικά μέρη.

Αργότερα, κατά την κανονική χρήση του οργάνου σε περιβάλλοντα εργασίας, το εσωτερικό λογισμικό εφαρμόζει έναν αλγόριθμο που αντισταθμίζει τις μετρήσεις για να διορθώσει το σφάλμα που μπορεί να προκληθεί από τις θερμικές αλλαγές που αντιμετωπίζει το ηλεκτρονικό σύστημα.

promaxelectronics-calibration
Τα πεδιόμετρα PROMAX είναι βαθμονομημένα σε συχνότητα και στάθμη, καθώς και αντισταθμισμένα στη θερμοκρασία

Κατά τη διάρκεια της ζωής του, το πεδιόμετρο υπόκειται σε χτυπήματα και δυσμενείς περιβαλλοντικές συνθήκες που επηρεάζουν τα ηλεκτρονικά του, αυξάνοντας έτσι τα περιθώρια σφάλματος μέτρησης. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο στη PROMAX προτείνουμε να καλιμπράρουμε εκ νέου κάθε χρόνο τα πεδιόμετρα και να παρέχουμε το πιστοποιητικό βαθμονόμησης, έτσι ώστε να εγγυηθούμε την αξιοπιστία των μετρήσεων.

Οι αναλυτές PROMAX δεν βασίζονται σε εμπορικούς δέκτες
… διαφορετικά θα κληρονομήσουν τους περιορισμούς υλικού κάθε κατασκευαστή και δεν θα είναι εφικτές σημαντικές μετρήσεις για τους εγκαταστάτες, όπως τα echos ή ο λόγος Carrier To Noise (C / N).

Επαγγελματικός αναλυτής φάσματος γρήγορης σάρωσης

Ο αναλυτής φάσματος πολλών πεδιόμετρων χαμηλού κόστους, δεν εμφανίζεται στα επίσημα βίντεο κάποιων κατασκευαστών, επειδή αυτός είναι ένας τρόπος σκόπιμης απόκρυψης του χαμηλού ρυθμού ανανέωσης.

Ωστόσο, ο αναλυτής φάσματος είναι η πιο χρησιμοποιούμενη λειτουργία σε έναν πεδιόμετρο, επομένως, πρέπει να είναι μια ευέλικτη λειτουργία και ο ρυθμός ανανέωσης πρέπει να είναι υψηλός για να κάνει τη δουλειά του εγκαταστάτη ευκολότερη.

promaxelectronics-fast-sweap-rate
Υψηλός Ρυθμός Σάρωσης στους αναλυτές RANGER της PROMAX

Λάβετε υπόψη τα τεχνικά χαρακτηριστικά !

Τέλος, είναι σημαντικό να αξιολογούνται οι προδιαγραφές των συσκευών πριν από την πραγματοποίηση επένδυσης σε επαγγελματικό εξοπλισμό.

Για παράδειγμα, για όσους εγκαταστάτες πρέπει να ασχοληθούν και με την καλωδιακή τηλεόραση εκτός από την επίγεια και δορυφορική, είναι απαραίτητο για τον εξοπλισμό τους να συμπεριλάβει το κανάλι επιστροφής της καλωδιακής τηλεόρασης (CATV return path). Με άλλα λόγια, ο εξοπλισμός πρέπει να είναι σε θέση να λειτουργεί σε εύρος συχνοτήτων από 5 έως 2150 MHz.

promaxelectronics-standards
Οι τεχνικές προδιαγραφές του φθηνού εξοπλισμού, δεν προσεγγίζουν αυτές του επαγγελματικού εξοπλισμού

 

Πηγή: https://www.iptvsat.gr

περισσότερα...

Η Promax εξηγεί Τι είναι το σήμα T2MI και πώς αναλύεται

2020-06-12 14:47:46
Τεχνολογία

Το T2-MI είναι ένα interface επικοινωνίας ενσωματωμένο στα ψηφιακά επίγεια τηλεοπτικά σήματα δεύτερης γενιάς (DVB-T2), τα οποία λαμβάνονται από τους διαμορφωτές που πραγματοποιούν την ίδια τη μετάδοση. Στην πραγματικότητα, το T2-MI σημαίνει T2 Modulator Interface. Το σήμα Τ2-ΜΙ παρέχει τις παραμέτρους και τα περιεχόμενα εκπομπής στους διαμορφωτές.

Οι τεχνικοί διαχειριστές των τηλεπικοινωνιακών δικτύων, χρησιμοποιούν τις πληροφορίες T2-MI για να εξασφαλίσουν την ορθή εγκατάσταση των ψηφιακών επίγειων τηλεοπτικών δικτύων.

Οι αναλυτές φάσματος RANGER Neo 3 και RANGER Neo 4 της PROMAX, μπορούν να λαμβάνουν και να αναλύουν τα σήματα T2-MI που προέρχονται από οποιαδήποτε πηγή, όπως ASI-TS, IP Multicast και ακόμη από RF.

dvbt2-chain-diagram
Μπλοκ διάγραμμα ενός τυπικού συστήματος DVB-T2

 

Το T2-MI χρησιμοποιείται αποκλειστικά στo link μεταξύ της εξόδου του T2 Gateway και των εισόδων διαμορφωτών DVB-T2, μέσω TS-ASI ή IP. Το σήμα T2-MI περιλαμβάνει, εκτός από το ίδιο το σήμα DVB-T2, δεδομένα συγχρονισμού για δίκτυα SFN (μονής συχνότητας), τις ρυθμίσεις σε σχέση με κάθε PLP (Physical Layer Pipe) και τα BBFRAMES (frames βασικής ζώνης), τα οποία συγκροτούν κάθε PLP και περιέχουν τα Transport Streams προς διαμόρφωση. Μπορείτε να βρείτε στο Internet την προδιαγραφή ETSI TS 102 773, η οποία είναι ελεύθερη για χρήση.

Τι μπορούν να κάνουν με το σήμα T2-MI οι αναλυτές φάσματος PROMAX RANGER Neo 3 και RANGER Neo 4;

 • Καταγραφή του TS που περιέχει το σήμα T2-MI από πηγή σήματος RF, IPTV ή ASI-TS.
 • Αναπαραγωγή μέσω της ASI-TS εξόδου του αρχείου που είναι αποθηκευμένο στη μνήμη.
 • Ανάλυση του Transport Strem που μεταφέρει τα σήματα T2-MI.
 • Ανάλυση και έλεγχο όλων των πεδίων που ορίζονται στο σήμα T2-MI (σηματοδότηση L1, χρονική σήμανση DVB-T2, καθένα από τα PLP και BB frames, κ.λπ.).
analyse-t2-mi-promax
Ανάλυση του σήματος T2-MI με αναλυτή RANGER Neo

 

Οι αναλυτές RANGER Neo 3 και RANGER Neo 4 μπορούν επίσης να επιλέξουν ένα συγκεκριμένο PLP και να ενεργοποιήσουν τον Transport Stream Analyzer για να αναλύσουν τα TS που μεταφέρονται μέσα. Στο παρακάτω παράδειγμα λαμβάνουμε μέσω ενός IP Multicast stream ένα σήμα Τ2-ΜΙ, από το οποίο εξάγουμε και αναλύουμε τους πίνακες PSI / SI από το transport stream που μεταφέρεται στο PLPID = 17.

select-plp-promax
Λήψη σήματος T2-MI και εξαγωγή των πινάκων PSI / SI στον αναλυτή φάσματος RANGER Neo 4

 

Πηγή: https://www.iptvsat.gr

περισσότερα...

H Promax εξηγεί Η μέτρηση ισχύος ενός ψηφιακού διαύλου διαφέρει από την κατακόρυφη κλίμακα στον αναλυτή φάσματος Γιατί

2020-06-12 14:31:24
Τεχνολογία

Η ισχύς ενός ψηφιακού καναλιού υπολογίζεται χρησιμοποιώντας αλγορίθμους που αξιολογούν την ενέργεια που λαμβάνεται στο εύρος ζώνης του. Το αποτέλεσμα αυτού του υπολογισμού θα διαφέρει από την κατακόρυφη κλίμακα, ανάλογα με το εύρος ζώνης σήματος. Όσο μεγαλύτερο είναι το εύρος ζώνης, τόσο πιο διαφορετική είναι αυτή η τιμή. Πώς υπολογίζεται αυτή η μέτρηση; Πώς η Promax εγγυάται και βελτιώνει την ακρίβειά της;

Η κατακόρυφη κλίμακα δεν δείχνει την ισχύ του ψηφιακού καναλιού

Το παρακάτω σχήμα απεικονίζει το φάσμα ενός ψηφιακού καναλιού. Φαίνεται ότι ο ψηφιακός δίαυλος έχει κατά προσέγγιση ισχύ 40 dB μV, αλλά μόνο με οπτικό τρόπο! Θα ήταν λάθος να υπολογίσουμε ότι αυτά τα 40 dB μV αντιπροσωπεύουν τη μέτρηση ολόκληρου του καναλιού, επειδή στην πραγματικότητα είναι μόνο η ισχύς που λαμβάνεται στο σημείο όπου βρίσκεται ο δρομέας. Ο δρομέας μετράει την ισχύ σε ένα τμήμα 100 kHz (εξαρτάται από το φίλτρο ανάλυσης) ενώ το κανάλι καταλαμβάνει πολύ μεγαλύτερη περιοχή συχνοτήτων, η οποία σε αυτή την εικόνα είναι 8 MHz.


Θα ήταν λάθος να εκτιμήσουμε ότι αυτός ο ψηφιακός δίαυλος έχει ισχύ 40 dBμV λαμβάνοντας ως αναφορά την κατακόρυφη κλίμακα στο γράφημα.

Έτσι υπολογίζεται η ισχύς του καναλιού

Προκειμένου να υπολογιστεί η ισχύς ενός ψηφιακού καναλιού, το φασματικό εύρος ζώνης του χωρίζεται σε μεγάλο αριθμό τμημάτων. Η ισχύς κάθε τμήματος μετράται (σε ​​γραμμικές μονάδες) και στη συνέχεια όλα προστίθενται για να αποκτήσουν μια τελική τιμή.spectrum-samplesΗ τιμή RMS κάθε μετρημένου τμήματος είναι η πραγματική ισχύς του ψηφιακού καναλιού

 

Για να πραγματοποιήσει μια μέτρηση όπως περιγράφηκε παραπάνω, η PROMAX έχει εφαρμόσει εξελιγμένους αλγορίθμους για την επεξεργασία ψηφιακού σήματος, προκειμένου να επιτευχθεί ένα γρήγορο και ακριβές φάσμα στο πεδίο συχνοτήτων. Αυτό το φάσμα είναι το βασικό εργαλείο μέτρησης LEVEL, POWER και C/N με την ακρίβεια και την ταχύτητα που μπορούν να μετρήσουν μόνο τα πεδιόμετρα της Promax, τα οποία διαθέτουν μια μεγάλη ποικιλία φίλτρων ανάλυσης που μπορεί να εφαρμόσει ο χρήστης προκειμένου να αντιμετωπίσει πολλές συγκεκριμένες καταστάσεις.

Έτσι λειτουργούν οι αναλυτές χαμηλού κόστους

Στα παραπάνω, περιγράψαμε με ποιο τρόπο τα πεδιόμετρα PROMAX υπολογίζουν την ισχύ ενός ψηφιακού σήματος ενσωματώνοντας πολλά τμήματα κατά μήκος του εύρους ζώνης του καναλιού, προκειμένου να αποκτήσουν μια ακριβή τιμή σε όλες τις περιπτώσεις. Αυτό γίνεται επειδή το σήμα του καναλιού δεν είναι ποτέ τέλειο, καθώς μπορεί να εμφανίζει στρεβλώσεις λόγω παρεμβολών, ηχώ, βλάβες στην εγκατάσταση SMATV κλπ.

 


Μέθοδος μέτρησης πεδιόμετρου χαμηλού κόστους ( αριστερά ) και πεδιόμετρου PROMAX ( δεξιά ).
Ο αναλυτής χαμηλού κόστους υποθέτει ότι το κανάλι είναι σταθερό και τέλειο.
Ο αναλυτής PROMAX πραγματοποιεί δειγματοληψία του καναλιού για να λάβει την πραγματική μέτρηση.

 

Τα πεδιόμετρα χαμηλής κατηγορίας, συχνά υποθέτουν ότι το φάσμα σήματος είναι επίπεδο, χωρίς να υπάρχουν διαταραχές και έτσι λαμβάνουν ένα μόνο τμήμα εκτιμώντας ότι το υπόλοιπο του καναλιού έχει το ίδιο επίπεδο ισχύος, απορρίπτοντας τα άλλα τμήματα, τα οποία συνήθως έχουν διαφορετικά επίπεδα ισχύος.

Πηγή: https://www.iptvsat.gr

περισσότερα...

Η Promax εξηγεί Πώς μπορούμε να μετρήσουμε τις παρεμβολές 5G

2020-06-03 08:21:28
Τεχνολογία

Η μέτρηση παρεμβολών 4G και 5G ακούγεται πολύπλοκη, ωστόσο με τα πεδιόμετρα Promax HD Ranger & Ranger Neo υλοποιείται πανεύκολα...Δείτε πώς αμέσως παρακάτω!

Οι αναλυτές PROMAX είναι συμβατοί με το δεύτερο ψηφιακό μέρισμα (5G), δεν χρειάζεται να ενημερώσετε το υλικολογισμικό! Τα πεδιόμετρα HD RANGER και RANGER Neo είναι έτοιμα για το 5G από το εργοστάσιο και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να εξασφαλίσουν ότι η ζώνη των 700 MHz δεν δημιουργεί παρεμβολές στην κανονική λήψη τηλεοπτικών εκπομπών.

Λειτουργία δοκιμής LTE INGRESS για 5G και 4G

Με τη λειτουργία LTE Ingress Test μπορείτε να ελέγξετε εάν τα φίλτρα LTE σε μια εγκατάσταση ομοαξονικής καλωδίωσης είναι αποτελεσματικά ή όχι. Αυτό μπορεί να γίνει για τις ζώνες 4G, αλλά και για ζώνες 5G .


Το LTE Ingress Test μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη ζώνη συχνοτήτων 5G χωρίς την ανάγκη ενημέρωσης του firmware του αναλυτή PROMAX

Αυτό το εργαλείο αναλύει τη ζώνη συχνοτήτων κινητής τηλεφωνίας, για να συγκρίνει το MER και την ισχύ ενός ψηφιακού επίγειου τηλεοπτικού καναλιού πριν και μετά την εγκατάσταση του φίλτρου LTE.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τα πεδιόμετρα HD RANGER ή RANGER NEO στις ζώνες συχνοτήτων 5G

Είναι ενδιαφέρον να επισημάνουμε ότι η λειτουργία LTE Ingress Test επιτρέπει στο χρήστη να ρυθμίσει τη ζώνη συχνοτήτων υπό ανάλυση.

Με αυτόν τον τρόπο, ακόμη κι αν η λειτουργία LTE Ingress Test έχει οριστεί από προεπιλογή για την ανάλυση της ζώνης 4G (795 έως 862 MHz), μπορεί ωστόσο να προσαρμοστεί στις ζώνες συχνοτήτων του δεύτερου ψηφιακού μερίσματος (694-790 MHz).


Προσαρμογή της ζώνης συχνοτήτων υπό ανάλυση στο LTE Ingress Test για το 5G

Πώς μπορείτε να ρυθμίσετε τη ζώνη συχνοτήτων στο 5G; Απλά ανοίξτε το μενού PREFERENCES (πατήστε με διάρκεια το πλήκτρο Folder), μεταβείτε στην καρτέλα UTILITIES και ρυθμίστε τις μέγιστες και ελάχιστες συχνότητες για το φίλτρο LTE στα 694 και 790 MHz αντίστοιχα.

Πηγή: https://www.iptvsat.gr

περισσότερα...

Η Promax εξηγεί Πώς να χρησιμοποιήσετε τον αναλυτή φάσματος στα πεδιόμετρα HD RANGER και RANGER Neo

2020-06-03 08:12:21
Τεχνολογία

Ο αναλυτής φάσματος είναι μια βασική λειτουργία στα πεδιόμετρα. Δεδομένου ότι πολλοί επαγγελματίες τεχνικοί έχουν συνηθίσει να χρησιμοποιούν βασικό αναλογικό εξοπλισμό, δεν εκμεταλλεύονται πλήρως τους επαγγελματικούς αναλυτές φάσματος που βρίσκονται ενσωματωμένοι στα όργανα HD RANGER και RANGER Neo .

Πως να ξεκινήσετε και να προσαρμόσετε τον αναλυτή φάσματος

Πατώντας το πλήκτρο που απεικονίζει τον αναλυτή φάσματος, αποκτάτε πρόσβαση διαδοχικά σε 3 σχεδιασμούς οθόνης που προσαρμόζονται στις προτιμήσεις του χρήστη. Μπορείτε να αλλάζετε οθόνες ανά πάσα στιγμή, διατηρώντας τη θέση του κέρσορα και τις ρυθμίσεις του αναλυτή.

Αυτές είναι οι τρεις διεπαφές του αναλυτή φάσματος:

SPECTRUM 1/3 : Φάσμα που εμφανίζει τις μετρήσεις του καναλιού που βρίσκεται κάτω από τον κέρσορα και μια μπάρα κατάστασης που εμφανίζει τις πληροφορίες αποκωδικοποίησης.

SPECTRUM 2/3 : Η αποκωδικοποιημένη τηλεοπτική εικόνα σε ένθεση με ήχο.

SPECTRUM 3/3 : Είναι η βασική λειτουργία, η οποία εμφανίζει το φάσμα σε πλήρη οθόνη. Πολύ χρήσιμο για την ευθυγράμμιση των κεραιών.

Πως να κινηθείτε στο φάσμα μετακινώντας το joystick αριστερά ή δεξιά

Η συμπεριφορά του joystick εξαρτάται από την ένδειξη του εικονιδίου στην επάνω δεξιά γωνία. Πατώντας το joystick, επιτρέπεται την εναλλαγή μεταξύ μιας από αυτές τις δύο συμπεριφορές:


Αυτό το εικονίδιο απεικονίζει τη συμπεριφορά του joystick στη λειτουργία αναλυτή φάσματος: FR ή CH αλλάζει τη συχνότητα ή τον αριθμό καναλιού που βρίσκεται ο κέρσορας.
Το SP τροποποιεί το εύρος του SPAN

 • Κάθε φορά που το εικονίδιο εμφανίζει FR ή CH , μετακινώντας το joystick αριστερά και δεξιά, ο κέρσορας θα κινηθεί αντίστοιχα κατά συχνότητα ή ανά κανάλι σύμφωνα με το τρέχον channel plan.
 • Όταν το εικονίδιο δείχνει SP, θα αυξηθεί ή θα μειωθεί το SPAN.

Πώς να μεταβείτε μεταξύ συντονισμού συχνότητας ή καναλιών;
Πατώντας F1 θα έχετε πρόσβαση στο μενού Tuning. Χρησιμοποιήστε το joystick (ή την οθόνη αφής) για να μετακινήσετε τον κέρσορα στην επιλογή “Tune by” και επιλέξτε “Channel” ή “Frequency”. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε το τρέχον
channel plan από αυτό το μενού μέσω της επιλογής “Channel plan“.

Πώς να εισαγάγετε χειροκίνητα μια συχνότητα;
Πατώντας F1 θα έχετε πρόσβαση στο μενού Tuning. Όποτε συντονίζουμε με συχνότητα, μπορούμε να αλλάξουμε το “Central Freq.” (κεντρική συχνότητα) εισάγοντας χειροκίνητα μια συχνότητα σε MHz.


Πώς μπορείτε να αλλάξετε μεταξύ των ρυθμίσεων συντονισμού και πώς να ρυθμίσετε χειροκίνητα μια συχνότητα


Όταν υπάρχει ψηφιακό ή αναλογικό κανάλι όπου βρίσκεται ο κέρσορας, ο αναλυτής το αναγνωρίζει και το αποκωδικοποιεί αυτόματα, χωρίς να χρειάζεται ο χρήστης να καθορίσει οποιαδήποτε παράμετρο. Για να γίνει αυτό, το όργανο θα πρέπει να είναι ρυθμισμένο σε λειτουργία SPECTRUM 1/3 ή SPECTRUM 2/3

Πως να αλλάξετε το επίπεδο αναφοράς φάσματος χρησιμοποιώντας το joystick

Για να αυξήσετε ή να μειώσετε το επίπεδο αναφοράς του φάσματος, μετακινήστε το joystick προς τα επάνω ή προς τα κάτω αντίστοιχα.

Πως να χρησιμοποιήσετε την οθόνη αφής στον αναλυτή φάσματος

Οι περισσότεροι από τους αναλυτές HD RANGER και RANGER Neo της PROMAX, διαθέτουν οθόνη αφής που διευκολύνει τη λειτουργία του αναλυτή φάσματος, επειδή με μόνο τρεις χειρονομίες, έχουμε πρόσβαση στο σύνολο των πιο κοινών επιλογών:


Πώς να χρησιμοποιήσετε την οθόνη αφής για τον έλεγχο του αναλυτή φάσματος

 • Σύρετε προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά το φάσμα για να μετακινήσετε το γράφημα.
 • Αγγίξτε (tap) μια θέση του φάσματος για να τοποθετήσετε τον κέρσορα.
 • Σύρετε προς τα επάνω ή προς τα κάτω το γράφημα για να αλλάξετε το επίπεδο αναφοράς.
 • Αγγίξτε (tap) την ετικέτα SPAN για να αλλάξετε το επίπεδο ζουμ.
 • Αγγίξτε (tap) την ετικέτα SPECTRUM 1/3 για να αλλάξετε τις λειτουργίες οθόνης.

Πηγή: https://www.iptvsat.gr

περισσότερα...

Η Promax εξηγεί Λύσεις για ευρυεκπομπή κάλυψη σήματος και FSM

2020-06-03 08:04:46
Τεχνολογία

Η PROMAX είναι ένας πάροχος τυποποιημένων, ευέλικτων και επίσης προσαρμοσμένων λύσεων για φορείς εκμετάλλευσης ασύρματων υποδομών, που αναπτύχθηκαν στα εργαστήρια R + D με δική της δοκιμασμένη τεχνολογία. Σε αυτό το άρθρο, η εταιρία παραθέτει τις λύσεις που διαθέτει για εφαρμογές broadcast!

Τα συστήματα ευρυεκπομπής της PROMAX συμβάλλουν στην ανάπτυξη της κοινωνίας της πληροφορίας τόσο σε επίπεδο κυβερνητικών υπηρεσιών που είναι υπεύθυνες για την έρευνα του φάσματος ραδιοσυχνοτήτων και των μέσων δημιουργίας περιεχομένου, αλλά ακόμη και σε επίπεδο μικρών ιδιωτικών τηλεοπτικών δικτύων σε κτίρια, συνεδριακά κέντρα , πλοία, εταιρικά γραφεία, νοσοκομεία κ.λπ.

Ανάπτυξη ασύρματων δικτύων τηλεπικοινωνιών

Τα εργαλεία φασματικής ανάλυσης που περιλαμβάνονται στα πεδιόμετρα PROMAX είναι το κλειδί για την επιτόπια ανάλυση με στόχο να εντοπιστεί η καλύτερη θέση για τα κέντρα εκπομπής που παρέχουν κάλυψη πληθυσμού.

Νομική συμμόρφωση

Η PROMAX παρέχει δίπολα για την εκτέλεση μετρήσεων έντασης πεδίου με στόχο τη μέτρηση των επιπέδων ηλεκτρομαγνητικής έκθεσης. Οι πίνακες συντελεστών Κ παρέχονται εύκολα για να φορτωθούν στους αναλυτές της, έτσι ώστε η συσκευή να μπορεί να εφαρμόσει τις κατάλληλες διορθώσεις και να πραγματοποιήσει τις σωστές μετρήσεις.

Σήμα συγχρονισμού PPS

Τα πεδιόμετρα PROMAX μπορούν προαιρετικά να συμπεριλάβουν το σήμα 1 PPS που πρέπει να συγχρονισθεί με το σήμα Pulse delay (σήμα συγχρονισμού) και να αναλύσει την καθυστέρηση δικτύου με την οποία λειτουργούν τα κέντρα εκπομπής ενός δικτύου broadcast.

Η καθυστέρηση του δικτύου επιτρέπει την εκτίμηση του διαθέσιμου χρονικού περιθωρίου για έναν πομπό, από τη στιγμή που λαμβάνει ένα πακέτο πληροφοριών έως ότου πρέπει να μεταδοθεί, παρέχοντας μια μέτρηση της απόδοσης του δικτύου σχετικά με το πόσο κοντά είναι ο πομπός στο να χάσει πακέτα.

TV Modulators και Transmodulators

Η PROMAX σχεδιάζει επίσης modulators και transmodulators με την ποιότητα εξόδου ενός επαγγελματικού διαμορφωτή. Είναι κατάλληλα τόσο για παραγωγούς περιεχομένου όσο και για μεσαίου μεγέθους δίκτυα σε κεντρικά κτίρια, νοσοκομεία, πλοία και τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Εργαλεία σχεδιασμού συχνοτήτων και κάλυψης σήματος

Οι λύσεις κάλυψης σήματος από την PROMAX, επιτρέπουν την ανάλυση ευρείας περιοχής (ανάλυση δοκιμής εν κινήσει) με απόλυτη ασφάλεια, διότι τα συστήματά της είναι εξοπλισμένα με μπαταρίες μακράς διαρκείας και μπορούν επίσης να τροφοδοτούνται μέσω βοηθητικής ισχύος. Τα δεδομένα μπορούν να απεικονίζονται στο Google Earth, Microsoft Excel ή CSV χρησιμοποιώντας δωρεάν εργαλεία μετατροπής που αναπτύσσονται από την PROMAX .

Σχεδιασμός δικτύων ραδιοσυχνοτήτων

Οι μηχανικοί σχεδιασμού συχνότητας βρίσκουν έναν σύμμαχο στα πεδιόμετρα της PROMAX, επειδή είναι διαθέσιμα τόσο σε φορητή μορφή (με περισσότερο από 4 ώρες αυτονομία μπαταρίας) όσο και σε μορφή rack, ιδανική για τοποθέτηση σε κινητές μονάδες επιτήρησης, ανάλυσης και παρακολούθησης.

Συστήματα μέτρησης DVB, ISDB-T και ATSC

Τα πεδιόμετρα PROMAX είναι διαθέσιμα για τα περισσότερα παγκόσμια πρότυπα τηλεοπτικών εκπομπών, καθώς επιτρέπουν την ανάλυση σημάτων DVB, ISDB-T και ATSC τόσο για επίγεια, όσο και δορυφορικά & καλωδιακά συστήματα.

Πηγή: https://www.iptvsat.gr

περισσότερα...

Η Promax εξηγεί Πώς να ελέγξετε την ομοαξονική καλωδίωση σε εγκαταστάσεις

2020-06-03 07:57:11
Τεχνολογία

Η ομοαξονική καλωδίωση σε νέα κτίρια (χωρίς εγκατεστημένο εξοπλισμό headend) πρέπει να ελεγχθεί χρησιμοποιώντας μια γεννήτρια πιλοτικού φέροντος  που είναι συνδεδεμένη στο headend και ένα πεδιόμετρο το οποίο θα πιστοποιεί τα επίπεδα λήψης σε κάθε πρίζα.

Για τις περιπτώσεις με εγκαταστάσεις σε λειτουργία , κάθε τμήμα μπορεί να ελεγχθεί με τον ίδιο τρόπο, αποσυνδέοντας και δοκιμάζοντας ένα τμήμα κάθε φορά.

ΓΕΝΝΗΤΡΙΑ ΠΙΛΟΤΙΚΟΥ ΦΕΡΟΝΤΟΣ

Το RP-080 είναι μια φορητή, ευέλικτη και εύχρηστη γεννήτρια σήματος με την οποία μπορούν να ελεγχθούν δορυφορικοί δέκτες και ομοαξονικά καλώδια κτιρίων. Παράγει έως και 4 ανεξάρτητα πιλοτικά carriers με επιλέξιμη στάθμη (από 75 έως 105 dBµV).


Γεννήτρια Promax RP-080

Το RP-080 μπορεί να τροφοδοτηθεί μέσω RF, επομένως το ίδιο το πεδιόμετρο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την τροφοδοσία της συσκευής ενώ ταυτόχρονα θα χρησιμοποιείται για τον έλεγχο της σωστής λήψης των πιλοτικών σημάτων. Η γεννήτρια μπορεί επίσης να συνδεθεί σε εξωτερικό τροφοδοτικό AC.

ΠΕΔΙΟΜΕΤΡΟ

Μπορείτε να επαληθεύσετε το επίπεδο πιλοτικού σήματος χρησιμοποιώντας τη λειτουργία αναλυτή SPECTRUM σε ένα πεδιόμετρο TV.

ΠΩΣ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΤΕ ΤΗΝ ΟΜΟΑΞΟΝΙΚΗ ΚΑΛΩΔΙΩΣΗ

 • Περιπτώσεις με εγκατάσταση σε λειτουργία:  Διαχωρίστε το τμήμα εγκατάστασης που θέλετε να ελέγξετε από τον γενικό πίνακα ή από μία από τις πρίζες του δικτύου διανομής τηλεοπτικών σημάτων.
 • Συνδέστε την έξοδο του RP-080 σε ένα από τα άκρα από το υπό δοκιμή τμήμα και χρησιμοποιήστε το μετρητή στάθμης TV (είσοδος RF) στην άλλη.
 • Ενεργοποιήστε το μετρητή στάθμης, ενεργοποιώντας την έξοδο τροφοδοσίας LNB (από 13 έως 18 V) για να τροφοδοτήσετε το RP-080. Επιλέξτε στο RP-080 – ανάλογα με την παρουσία ενισχυτών στη γραμμή – τα επίπεδα εξόδου για κάθε carrier μέσω των κουμπιών επιλογής στάθμης πιλότου.


Πώς να ελέγξετε την ομοαξονική καλωδίωση χρησιμοποιώντας μια γεννήτρια πιλότου RP-080 και ένα πεδιόμετρο.

 • Επιλέξτε τη ζώνη TERRESTRIAL (UHF) ή SATELLITE (IF), επιλέξτε την αναπαράσταση του φάσματος σε ολόκληρη τη ζώνη (Full Span) και ορίστε το μέγιστο επίπεδο αναφοράς 100 dBμV.
 • Επαληθεύστε στην λειτουργία SPECTRUM ANALYZER την παρουσία των δύο πιλοτικών συχνοτήτων που δημιουργούνται από το RP-080 καθώς και το επίπεδο λήψης σήματος για να αξιολογήσετε την τιμή εξασθένησης από τη γραμμή. Ρυθμίστε το εύρος συχνότητας με κατάλληλο περιθώριο.
 • Επαναλάβετε τα δύο βήματα που περιγράφηκαν προηγουμένως για να επαληθεύσετε την επόμενη ζώνη συχνοτήτων.
 • Επαναλάβετε τα τρία προηγούμενα βήματα για κάθε έξοδο.

Μετά την αποσύνδεση του πεδιόμετρου από την εγκατάσταση, το RP-080 θα κλείσει (επειδή δεν τροφοδοτείται πλέον μέσω RF). Οι ρυθμίσεις στάθμης πιλότου αποθηκεύονται στη μνήμη. Επομένως, μετά τη σύνδεση του πεδιόμετρου σε άλλη πρίζα, το RP-080 θα ενεργοποιηθεί και πάλι επειδή θα τροφοδοτηθεί ξανά μέσω RF και θα διατηρήσει τα επίπεδα που έχουν οριστεί στο βήμα 3.

Πηγή: https://www.iptvsat.gr

 

περισσότερα...

Οι ΕΠΙΣΗΜΟΙ εισαγωγείς διανομείς των προϊόντων της PROMAX στην Ελλάδα

2020-04-13 12:07:42
Τεχνολογία

Η PROMAX Hellas εκφράζοντας την πολιτική της PROMAX για την Ελλάδα, την Κύπρο και τα Βαλκάνια, έχει δημιουργήσει στην κάθε περιοχή τις κατάλληλες δομές που τις επιτρέπουν την άμεση σχέση με τον τεχνικό κόσμο.

Στην Ελλάδα διατηρεί ένα σταθερό και σοβαρό δίκτυο εισαγωγέων – αντιπροσώπων ανά περιφέρεια, που της επιτρέπει τη διατήρηση της προσωπικής σχέσης με τους τεχνικούς και την εξυπηρέτηση τους σε όλα τα επίπεδα.

Οι ΕΠΙΣΗΜΟΙ εισαγωγείς – διανομείς των προϊόντων της PROMAX ανά περιφέρεια, είναι:

 • MSS Electronics - Γεωργακόπουλος: Συγγρού 229, Ν. Σμύρνη, Αθήνα, 210 9373008
 • MSS Electronics - Μακατουνάκης: Εμπειρίκου 7, Ηράκλειο Κρήτης, 2810 256210
 • Αφοί Χριστόπουλοι: Μεγάλου Σπηλαίου 15, Πάτρα, 2610 324368
 • SAT VISION - Βασιλούδης: Ηρώων Πολυτεχνείου 25, Λάρισα, 2410 625936
 • Διαμαντής Μουτσιούλης ΑΕΒΕ: Θεαγένους Χαρίση 72, Θεσσαλονίκη, 2310 868105
 • SKRETTAS Electronic Systems - Σκρέττας - Ολ. Διαμαντή 26, Θεσσαλονίκη, 2310 528641
 • ΣΤΑΘΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ & EYAΓΓΕΛΟΣ ΟΕ: Χρήστου Κατσάρη 6, Ιωάννινα, 26510 79700
 • Φιωτάκης Σπύρος: Αν. Γωγώνη 111, Μουρνιές, Χανιά, 28210 90733
 • Kosmosat AE: Νηρέως 4, Π. Φάληρο, Αθήνα, 210 9848058

Περισσότερες πληροφορίες: PROMAX Hellas 210 9852935 ή στο info@promax.gr

περισσότερα...

Νέος τιμοκατάλογος χονδρικής για όλα τα προϊόντα της PROMAX

2020-04-13 12:05:48
Τεχνολογία

Είναι διαθέσιμος ο νέος τιμοκατάλογος χονδρικής για όλα τα προϊόντα της PROMAX.

Περιλαμβάνει τις ομάδες προϊόντων:

Σειρά Digital to TV

- Modulators
- Transmodulators
- IPTV Streamers
- Optical DVB-T communications
- Combiners-Amplifiers

Όργανα ελέγχου και μετρήσεων

- Όλα τα πεδιόμετρα και τα accessories
- Όργανα μέτρησης Οπτικών Ινών
- Broadcast προϊόντα
- MPEG Generators - Encoders - Multiplexers – Combiners
- TV pattern Generators
- Spectrum Analyser με Tracking Generator
- Παλμογράφους
- Γεννήτριες σημάτων
- Ψηφιακά πολύμετρα

Όργανα ηλεκτρικών μετρήσεων

- Clamps ρεύματος
- Αναλυτές δικτύων ηλεκτρικού
- Digital Earth Resistance Meters
- Digital Isolation Meters

Εκπαιδευτικά συστήματα & διατάξεις για σχολές Ηλεκτρονικών

- Συστήματα επικοινωνιών
- Συστήματα καταναλωτικών ηλεκτρονικών
- Επίγεια, καλωδιακή και δορυφορική Τηλεόραση

Ο νέος τιμοκατάλογος χονδρικής είναι διαθέσιμος μόνο στην περιοχή των τεχνικών, στη θέση "αρχεία" - "τιμοκατάλογοι PROMAX".

Για όσους δεν έχουν πρόσβαση, μπορούν να μας ζητήσουν να τους τον στείλουμε ταχυδρομικά ή με email.

περισσότερα...

PROMAX RANGER Neo 4 Πεδιόμετρο Αναλυτής Φάσματος με Aποκωδικοποιητή 4K

2020-04-13 12:02:11
Τεχνολογία

Promax_Ranger_Neo4_connections

 
 
Από πλευράς εισόδων-εξόδων έχουμε:
 • Universal υποδοχή RF 75 Ω
 • ASI-TS είσοδος / έξοδος
 • IPTV είσοδος UDP/RTP RJ45 Ethernet 1 Gbps
 • HDMI έξοδος
 • IP ΙΝ για remote control
 • Αναλογική είσοδος Video/Audio
 • Υποδοχή Common Interface
 • 1 pps είσοδος
 • 2xUSB για μεταφορά δεδομένων και μονάδα GPS
Βασικά χαρακτηριστικά
 • Αποκωδικοποίηση 4K
 • Διαχείριση DVB-T2/C2/S2, DSS, Dolby Digital Plus
 • Network Delay Margin
 • Ανάλυση T2-MI
 • GPS για μετρήσεις σε οδήγηση
 • DAB και DAB+ ψηφιακό ραδιόφωνο
 • Εξελιγμένος Αναλυτής φάσματος με Triple split display
 • Αναλυτής IPTV
 • Φίλτρα υψηλής ανάλυσης
 • TS-ASI είσοδος & έξοδος
 • Υποδοχή Common Interface
 • Αναλυτής Transport stream, recorder & player
 • Δυναμική Ανάλυση echoes
 • Οθόνη Touch screen
 • Αποκωδικοποίηση HEVC H.265
 • Συμβατότητα Wide band LNB
 • Αναλυτής Wi-Fi
 • webControl remote control
 • Merogram & Spectrogram
 • Οπτικές ίνες
 • Αυτονομία μεγαλύτερη από 4 ώρες
 
περισσότερα...

HD Ranger Plus της PROMAX

2020-04-13 11:54:10
Τεχνολογία

HD Ranger+ της PROMAX

Καταφέραμε και φέραμε στην Ελλάδα ένα από τα πρώτα κομμάτια παραγωγής του HD Ranger+ της PROMAX. Το ανοίξαμε, το συνδέσαμε, το δουλέψαμε και μείναμε έκπληκτοι.

Η PROMAX έχει κάνει ξανά τα μαγικά της – δημιούργησε και πάλι ένα όργανο που αφήνει πολύ μακριά τον ανταγωνισμό.

Φοβερή ταχύτητα σάρωσης, πληρέστατο από πλευράς δυνατοτήτων, πανίσχυρος επεξεργαστής, τεράστια φωτεινή οθόνη, υποστήριξη multistreams. Δεν υπάρχει λόγος να πούμε αυτά που μπορεί να κάνει, απλά επειδή δεν υπάρχει μέτρηση που να μην μπορεί να πραγματοποιήσει. Είναι πολύ εύκολο στη χρήση, ελαφρύ, πανέμορφο και προσαρμοσμένο στα μέτρα της εποχής - δηλαδή πολύ οικονομικό σε σχέση με αυτά που προσφέρει.

Το νέο όργανο είναι ετοιμοπαράδοτο από τους συνεργάτες μας, ενώ υπάρχει στο γραφείο μας ένα HD Ranger+ διαθέσιμο, ώστε να το δει και να το λειτουργήσει κάθε λάτρης της τεχνολογίας, μερακλής τεχνικός.

Στην περιοχή των τεχνικών είναι διαθέσιμα τα αναλυτικά τεχνικά χαρακτηριστικά του οργάνου, το manual, το software αναβάθμισης, οι παρουσιάσεις στα περιοδικά του χώρου και πλούσιο ακόμα υλικό.

Τα περιοδικά του χώρου δημοσίευσαν στα τεύχη Σεπτεμβρίου του καθενός, ένα test - αναλυτική παρουσίαση του νέου οργάνου. Ένα zip με τις δύο παρουσιάσεις σε pdf μπορείτε να βρείτε στην περιοχή των τεχνικών, αλλά και στο: υποστήριξη - downloads - δοκιμές προϊόντων και test.

Υπάρχουν φυσικά και στην Τεχνική Βιβλιοθήκη:

 • Καινοτομίες και βελτιώσεις σε ένα εκρηκτικό αποτέλεσμα - Πρώτη Δοκιμή στο Digital TV
 • Η νέα γενιά της PROMAX - Review στα Δορυφορικά Νέα

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την PROMAX Hellas στο 210 9852935 ή στο info@promax.gr, αλλά και στο δίκτυο των συνεργατών μας.

περισσότερα...

TV Hunter ο “Κυνηγός” ψηφιακής επίγειας τηλεόρασης για DVBT και DVBT2

2019-12-04 16:41:11
Τεχνολογία

TV Hunter+ ο “Κυνηγός” ψηφιακής επίγειας τηλεόρασης για DVB-T και DVB-T2

 

Το TV Hunter+ είναι ένα μικρό, φορητό & εύκολο στη χρήση πεδιόμετρο που έχει σχεδιαστεί για την εγκατάσταση της Επίγειας Ψηφιακής Τηλεόρασης και για τις δύο συστήματα ψηφιακής τηλεόρασης DVB-T και DVB-T2.

Το απλό TV Hunter έχει γίνει ήδη ένα δημοφιλές εργαλείο στους τεχνικούς, για την σωστή ρύθμιση κεραίας & ενισχυτή σε DVB-T. Το σημείο κλειδί για την επιτυχία του είναι το μικρό μέγεθος (όργανο τσέπης) και η απίστευτη ευκολία χρήσης, προσφέροντας παράλληλα σωστές μετρήσεις των ψηφιακών παραμέτρων και όχι απλές ενδείξεις.

Ως φυσική εξέλιξη το νέο TV Hunter+ είναι τώρα διαθέσιμο για τους πιο απαιτητικούς τεχνικούς, επιτρέποντας την πλήρη συμβατότητα με το πρότυπο DVB-T2 για την υψηλής ευκρίνειας επίγεια ψηφιακή τηλεοπτική μετάδοση.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την PROMAX Hellas στο 210 9852935 ή στο info@promax.gr, αλλά και στο δίκτυο των συνεργατών μας.

περισσότερα...

HD Ranger 2 το κορυφαίο όργανο της αγοράς

2019-12-04 16:57:20
Τεχνολογία

HD Ranger 2: το κορυφαίο όργανο της αγοράς

Τη χρονιά που μας πέρασε η PROMAX άφησε στην ιστορία την πολύ πετυχημένη σειρά TV Explorer που περιλάμβανε 7 μοντέλα – από το βασικό TV Explorer μέχρι το κορυφαίο TV Explorer HD+ και παρουσίασε τα πρώτα μοντέλα από τη νέα σειρά πεδιομέτρων με την ονομασία HD Ranger.

Τα δύο πρώτα μοντέλα είναι τα HD Ranger & HD Ranger+ που ως συνήθως έχουν αφήσει πολύ πίσω τον ανταγωνισμό και ήδη πωλούνται πάρα πολύ καλά στην Ελληνική αγορά, μια που εκτός από κορυφαία χαρακτηριστικά, διαθέτουν πολύ μεγάλη ταχύτητα σάρωσης, κορυφαία εργονομία και προσφέρονται σε εξαιρετικά δελεαστική τιμή.

Να θυμίσουμε ότι τα HD Ranger πέρα από την πολύ λαμπερή High Definition 7” οθόνη, παρέχουν όλες τις δυνατές μετρήσεις, μαζί με εικόνα σε όλα τα format και κωδικοποιήσεις (DVB-S/S2, DVB-T, DVB-C, MPEG4, HD κλπ), πολύ μεγάλη υπολογιστική ισχύ, αλλά και έξυπνη διαίρεση της οθόνης για ταυτόχρονη απεικόνιση εικόνας, φάσματος και μετρήσεων, λειτουργία LTE, εξαιρετική διαχείριση δεδομένων, DVB-S2 multistream decoding και πολλά ακόμα.

Το HD Ranger+ προχώρα ένα ακόμα βήμα πιο μακριά, δίνοντας εικόνα ακόμα και στα συστήματα DVB-T2 & DVB-C2 που δεν έχουμε ακόμα στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας multistreams, Dolby Digital+, Constellation & δυναμική ανάλυση Echo.
Και στα δύο μοντέλα προσφέρονται σαν option οπτικές μετρήσεις, Wi-Fi dongle, extender για την μπάντα των 3 GHz, Beacon - Flyaways, SNG, VSAT κλπ.

Ήρθε όμως η ώρα να αντικατασταθεί και το κορυφαίο TV Explorer HD+ της προηγούμενης σειράς, έτσι η PROMAX παρουσιάζει το νέο βασιλιά των οργάνων: το HD Ranger 2.
Το νέο κορυφαίο όργανο της εταιρείας περιλαμβάνει όλα όσα μας είχε δώσει το HD Ranger+ και επιπλέον τα εξής interface:
- HDMI output
- TS-ASI input
- TS-ASI output
- IPTV input

Επιπλέον προσφέρει μετρήσεις/καταγραφές Merogram & Spectrogram, εικόνα & μετρήσεις σε σήματα IPTV, Common Interface για την αποκωδικοποίηση των κωδικοποιημένων καναλιών, υβριδική λειτουργία touch control μέσω οθόνης αφής ή κλασσική λειτουργία με τα εργονομικά πλήκτρα επιλογών και πολλές ακόμα νέες λειτουργίες.

Μια πληθώρα πρόσθετων πληροφοριών υπάρχει στην ιστοσελίδα του εργοστασίου στην ενότητα του HD Ranger 2.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την PROMAX Hellas στο 210 9852935 ή στο info@promax.gr, αλλά και στο δίκτυο των συνεργατών μας.

περισσότερα...

HD Ranger Lite η πιο προσιτή έκδοση της κορυφαίας σειράς πεδιομέτρων της PROMAX

2020-03-30 21:11:49
Τεχνολογία

Η PROMAX παρουσιάζει την πιο προσιτή έκδοση της κορυφαίας σειράς πεδιομέτρων HD Ranger, το HD Ranger Lite

Πρόκειται για ένα πεδιόμετρο που φέρει τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές που θα βρείτε μόνο στη σειρά HD Ranger, αφού ουσιαστικά πρόκειται για την Light έκδοση της σειράς.

Η διαφορές του από το μεγάλο αδερφό του το κλασσικό HD Ranger+, δεν είναι σημαντικές: αφορούν μόνο τη μικρότερη μπαταρία του, ελαφρώς διαφορετικό τύπο οθόνης και την ελάχιστη διαφορά στην ακρίβεια των μετρήσεων.

Φυσικά εξακολουθεί να μετρά όλες τις παραμέτρους και να δείχνει εικόνα στην μεγάλη High Definition 7” οθόνη του από όλα τα σήματα DVB-S/S2, DVB-T/T2, DVB-C/C2, είναι ταχύτατο όπως τα μεγαλύτερα μοντέλα, διαθέτει κορυφαία εργονομία, πολύ μεγάλη υπολογιστική ισχύ, αλλά και Dynamic echoes analysis, εξαιρετική διαχείριση δεδομένων, DVB-S2 multistream decoding, έξυπνη διαίρεση της οθόνης για ταυτόχρονη απεικόνιση εικόνας, φάσματος και μετρήσεων και πολλά ακόμα.

Το HD Ranger Lite έρχεται στην πιο κατάλληλη εποχή για τους τεχνικούς στη χώρα μας, αφού με την εξέλιξη των συνεχόμενων ASO μεγιστοποιείται η ανάγκη για ένα σοβαρό όργανο που θα μας δίνει πραγματικές μετρήσεις και όχι ενδείξεις, καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες της επίγειας και της δορυφορικής λήψης.
Η πολύ χαμηλή τιμή του σε σχέση με το επίπεδο της ποιότητας κατασκευής, της εξαιρετικής εργονομίας και της πληρότητας των μετρήσεων, το καθιστά ιδιαίτερα δελεαστική λύση σε όσους τεχνικούς είναι ενεργοί στον τομέα των επαγγελματικών έργων, αλλά και σε όσους ασχολούνται με κάτι περισσότερο από τη λήψη των βασικών δορυφόρων και την εγκατάσταση απλών ατομικών κεραιών.

Ο τιμοκατάλογος χονδρικής είναι διαθέσιμος στην περιοχή των τεχνικών στην ενότητα: αρχεία - τιμοκατάλογοι PROMAX

Περισσότερες πληροφορίες στο 210 9852935 ή το info@promax.gr, αλλά και στο δίκτυο των συνεργατών μας, όπου μπορείτε να απευθύνεστε για παραγγελίες του νέου οργάνου.

περισσότερα...

Η Promax εξηγεί Πώς να χρησιμοποιήσετε προσομοίωση IF για έλεγχο εγκατάστασης RF

2020-04-13 11:41:59
Τεχνολογία

Με τη χρήση προσομοίωσης IF είναι δυνατή η πιστοποίηση της απόδοσης μιας εγκατάστασης διανομής RF μέσω ομοαξονικού καλωδίου. Ας δούμε τέσσερις μεθόδους, για να ελέγξουμε ότι το σήμα που φτάνει σε κάθε πρίζα, διαθέτει την καλύτερη δυνατή ποιότητα χρησιμοποιώντας προσομοιωτές PROMAX IF και πεδιόμετρα.

Ο προσομοιωτής IF ή γεννήτρια πιλότων είναι ένα όργανο που παράγει σταθερά βαθμονομημένα σήματα σε συχνότητα και στάθμη, προκειμένου να επαληθεύσει την απόδοση μιας εγκατάστασης διανομής μέσω ομοαξονικού καλωδίου, επιτρέποντας την εξισορρόπηση της ζώνης IF με όργανα μέτρησης όπως πεδιόμετρα.

Μέθοδος 1: Γενικός Έλεγχος Εγκατάστασης IF

Παρεμβάλλετε τη γεννήτρια στην αρχή του συστήματος διανομής για να ελέγξετε.

Ρυθμίστε τη γεννήτρια. Εάν είναι δυνατόν, προσαρμόστε ρυθμίσεις όπως τις στάθμες των πιλότων. Απαιτείται να γνωρίζουμε τη συχνότητα και το επίπεδο των πιλοτικών σημάτων ώστε να λάβουμε μετρήσεις στο επόμενο βήμα.

Επαληθεύστε τη στάθμη λήψης πιλότων με τον αναλυτή φάσματος. Πραγματοποιήστε μια μέτρηση αναφοράς πιλότων. Στη συνέχεια, πηγαίνετε στην πρίζα, τοποθετήστε το δείκτη πάνω στους πιλότους, λάβετε τις μετρήσεις και συγκρίνετε με τις μετρήσεις αναφοράς για να βρείτε την εξασθένηση.


(1) Παρεμβάλλετε τη γεννήτρια  (2) Ρυθμίστε τους πιλότους. (3) Ελέγξτε τη λήψη σε κάθε πρίζα.

Μέθοδος 2: Χρησιμοποιήστε έναν αναλυτή PROMAX

Το βήμα 3 της παραπάνω μεθόδου, μπορεί να επιταχυνθεί με τη χρήση ενός πεδιόμετρου Promax RANGER Neo, επειδή αυτά τα όργανα περιλαμβάνουν τη λειτουργία ATTENUATION TEST με τις εξής δυνατότητες:

 • Μέτρηση αναφοράς των πιλότων απευθείας από τη γεννήτρια, προκειμένου να συγκριθεί αργότερα με τη λήψη στις πρίζες.
 • Εμφανίζονται μόνο οι πιλότοι αγνοώντας τα υπόλοιπα σήματα της μπάντας, καθιστώντας τη δουλειά σας πιο εύκολη και πιο γρήγορη.
 • Λειτουργία pass / fail με ρυθμιζόμενο κατώφλι για κάθε πιλότο.
 • Ενσωμάτωση στο datalogger και κατ’ επέκταση στα report μετρήσεων για την παροχή των αποτελεσμάτων στα πιστοποιητικά που παραδίδονται στον πελάτη.


ATTENUATION TEST σε ένα πεδιόμετρο PROMAX: Στην οθόνη εμφανίζονται μόνο οι πιλότοι, χρησιμοποιώντας ένα κατώφλι pass / fail, για πιο εύκολη κατανόηση των δοκιμών με μια γεννήτρια πιλότων.

Μέθοδος 3: Χρήση γεννήτριας πιλότων που μπορεί να ρυθμιστεί σε συχνότητα και στάθμη

Μπορούμε να επιτύχουμε ακόμη μεγαλύτερη αποδοτικότητα στην πιστοποίηση των εγκαταστάσεων, χρησιμοποιώντας μια γεννήτρια πιλότων όπως η PROMAX RP-110 , επειδή περιλαμβάνει μια σειρά από μοναδικά χαρακτηριστικά:

 • Μπορεί να παράγει έως 6 τόνους.
 • Επιτρέπει την προσαρμογή τόσο της συχνότητας όσο και της στάθμης ανεξάρτητα για κάθε τόνο.
 • Ισχύει για επίγεια ψηφιακή, καλωδιακή και δορυφορική, διότι καλύπτει CATV ζώνες ανόδου και καθόδου, καθώς και L band (5 έως 2150 MHz).
 • Επιτρέπει αποθήκευση πολλών σετ ρυθμίσεων. Χρήσιμο για να μην χάνετε χρόνο πραγματοποιώντας κάθε φορά εκ νέου τις ρυθμίσεις χειροκίνητα.
 • Ο σχεδιασμός της είναι βελτιστοποιημένος ώστε να επιτρέπει πέντε ώρες αυτονομία της μπαταρίας, αρκετές για να γίνει έλεγχος ολόκληρης της εγκατάστασης.
 • Μπορεί να διαχειριστεί από τον Η / Υ για ρύθμιση όλων των παραμέτρων και δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των σετ ρυθμίσεων.


Το interface της γεννήτριας πιλότων RP-110

Μέθοδος 4: Χρήση της μέτρησης TILT για δίκτυα CATV

Η ανάμειξη της γεννήτριας RP-110 και των αναλυτών PROMAX RANGER Neo, είναι ιδανική για τον έλεγχο της καμπύλης ενίσχυσης στα δίκτυα CATV. Οι πιλότοι RP-110 μπορούν να ρυθμιστούν στις επιθυμητές συχνότητες για εκτέλεση της δοκιμής TILT. Σε απομακρυσμένη θέση, η λειτουργία TILT των αναλυτών RANGER Neo, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο της σωστής λειτουργίας των ενισχυτών του ομοαξονικού δικτύου.


Τα πεδιόμετρα RANGER Neo περιλαμβάνουν την λειτουργία TILT για δίκτυα CATV. Με ένα RP-110 είναι δυνατόν να δημιουργηθούν πιλότοι στις σωστές συχνότητες για να ελέγξετε την απόκριση ενίσχυσης.

Πηγή: https://www.iptvsat.gr

 

περισσότερα...